Gość elutek 21.01.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Stuku, śliczny /i pewnie pyszny/ ten piernik, taki pulchniutki a przepis to gdzieś na forum można znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.01.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Stuku, śliczny /i pewnie pyszny/ ten piernik, taki pulchniutki a przepis to gdzieś na forum można znaleźć? Już dwie trzecie zjedzone , ja nie mam głowy do pamiętania przepisów Na ten pierniczek przepis mam od Ilony66, może gdzieś jest, ale głowy nie dam, ale jak nie ma to poszukam i moge napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 21.01.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 ALE CIACHO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 ALE CIACHO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja czy piernik? hehehheheheee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Stukpuk wiedzialam, ze o to spytasz . Ciacho w przekroju wyglada bardzo apetycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.01.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Stukpuk wiedzialam, ze o to spytasz . Ciacho w przekroju wyglada bardzo apetycznie! Skąd wiedziałaś? Po oczach widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 I po oczach i znam Cie troche juz z forum , wiec wiem z jakim pytaniem mozesz wyskoczyc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.01.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 I po oczach i znam Cie troche juz z forum , wiec wiem z jakim pytaniem mozesz wyskoczyc . To my się znamy? (udaje zdziwionego...... ) Wyskoczyłem jak guma z majtów!!!!??????!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Mimo, ze forumowiczow jest wielu i pamietam tylko kilkadziesiat osob, to Twoj profil dla mnie jest charakterystyczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.01.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Mimo, ze forumowiczow jest wielu i pamietam tylko kilkadziesiat osob, to Twoj profil dla mnie jest charakterystyczny . Dobra, a teraz powiec czy to dobrze , czy źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Ciebie stuku lubie, wiec odpowiadajac na Twoje pytanie - dobrze. Chociaz niektorych co kojarze po niku mimo, ze nie znam osobiscie strasznie dzialaja mi na nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.01.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Ciebie stuku lubie, wiec odpowiadajac na Twoje pytanie - dobrze. Chociaz niektorych co kojarze po niku mimo, ze nie znam osobiscie strasznie dzialaja mi na nerwy Wrodzona skromność każe mi podziękować i zaprosić na kawe PS.Jak stukowa zapyta,to się nie znamy......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.01.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.01.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Może razem coś upieczemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 22.01.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 ALE CIACHO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja czy piernik? hehehheheheee E tam, piernik. Ciastka nie robią na mnie wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 22.01.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Ale przepis na rogaliki mam zabookmarkowany... Zrobię może w sobotę dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.01.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 ALE CIACHO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja czy piernik? hehehheheheee E tam, piernik. Ciastka nie robią na mnie wrażenia Chcecie żeby mnie żona zabiła? Poszukam obu przepisów i wlepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 23.01.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 A może ktoś ma przepis na faworki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.01.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Zaległe przepisy. Na rogaliki, tylko ja wszystkie skłądnik dałem podwójnie. http://rogaliki.ciasta.net/rogaliki-z-powidlami.php A pierniczek: 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 przyprawd od piernika 0,5 szklanki zimnej, przegotowanej wody 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki rozgrzanego miodu 1 łyżeczka sody (małej łyżeczki od herbaty) 1 łyżeczka cacao (również ta malutka) 4 jajka 5. marmolada twarda (kupić o jedną trzecią więcej jeżeli mamy predyspozycje do podjadania) 6. polewa czekoldowa (gorzka i biała) I jak zrobić , żeby nie zepsuć..... 1.Ubić bałka na sztywno, dodać cukier=ubić 2. dodać żółtka (taka żółta masa z jajka )=ubić 3. dodać wode, olej, miodzik=ubić 4. wysmarować forme tłuszczem/papier do pieczenia 5. Potem do masy dodajemy wcześniej wymieszane(mąka+soda+przyprwa do piernika+cacao)=ubić 6. piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 45 minut7. wyjąć przekroić na 3 częśći i przesmarować marmoladą (według uznania, ja lubie słodkie więc troche dowaliłem z dużo ) 7. dekorujemy polewą czekoladową według uznania i talentu 8 Wtrącająca się żona, która zawsze wie lepiej=ubić PS. Na czerwono uwagi dla panów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.01.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Co??????????????? Żonę ubić Tak na śmierć, mikserem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts