magpie101 13.03.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Wlasnie upieklam biszkopt wedlug przepisu Elutka - pieknie wyrosl (na blaszce prostokatnej). Jutro ubije 0,5 l kremowki z lyzka zelatyny i cukrem pudrem, wyloze na biszkopt, na to mrozone truskawki (duzo, bo zbliza sie sezon truskawkowy, a ja jeszcze mam kilkanascie paczek w zamrazalce) i zaleje galaretka. Chyba Cię jutro odwiedzę A zapraszam, zapraszam na kawke i ciasteczko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.03.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Wlasnie upieklam biszkopt wedlug przepisu Elutka - pieknie wyrosl (na blaszce prostokatnej). Jutro ubije 0,5 l kremowki z lyzka zelatyny i cukrem pudrem, wyloze na biszkopt, na to mrozone truskawki (duzo, bo zbliza sie sezon truskawkowy, a ja jeszcze mam kilkanascie paczek w zamrazalce) i zaleje galaretka. Chyba Cię jutro odwiedzę A zapraszam, zapraszam na kawke i ciasteczko ! Dziękuję, już mi ślinka cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 14.03.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Stuk dawno nic nie piekł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.03.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Stuk dawno nic nie piekł... Albo piekł, ale się nie pochwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 14.03.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Stuk ma wielki post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.04.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Moze ktos wrzuci przepis na babe wielkanocna, taki sprawdzony, ktory zawsze wychodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.04.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Moze ktos wrzuci przepis na babe wielkanocna, taki sprawdzony, ktory zawsze wychodzi . może być drożdżowa? zawsze wychodzi wieczorem wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 06.04.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 a ja robię babkę gotowaną super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.04.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Moze ktos wrzuci przepis na babe wielkanocna, taki sprawdzony, ktory zawsze wychodzi . może być drożdżowa? zawsze wychodzi wieczorem wrzucę Moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.04.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 a ja robię babkę gotowaną super Przepis poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 06.04.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 może być wieczorem ? musisz mieć formę do gotowania babki można kupić kosztuje około 30 zł (taka forma babkowa ale zamykana od góry) babka jest super wilgotna, może lezeć kilka dni i jest bardzo smaczna. Przepis mam w domu. napisze wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 06.04.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 ale znalazłam w internecie podaję składnikikostka margaryny6 jajszklanka cukruszklanka mąki tortowejszklanka mąki ziemniaczanej1/2 proszku do pieczeniacukier waniliowysok z półówki cytrynyodrobina startej skórki z cytrynytrochę alkoholu, np. rumu Masło utrzeć z cukrem, wbijać po jednym całym jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier waniliowy, sok z cytryny i alkohol. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy do gotowania. Zagotować wodę w garnku, powinna sięgać do połowy formy. Babkę gotować na małym ogniu pod przykryciem 1 godzinę i 15 minut. Po wyłączeniu gazu ciasto zostawić w otwartej formie ok. 10 min. Polać polewą kakaową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.04.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 może być wieczorem ? musisz mieć formę do gotowania babki można kupić kosztuje około 30 zł (taka forma babkowa ale zamykana od góry) babka jest super wilgotna, może lezeć kilka dni i jest bardzo smaczna. Przepis mam w domu. napisze wieczorem Ło matko, a pokaz w necie jak taka forma wyglada, bo pierwsze slysze o takim wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 06.04.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 ja kupuję gotowe polewy, wrzucam torebkę z polewą do gorącej wody i po chwili mam płynną polewę do babki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 07.04.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 babka drożdżowa z rodzynkami /lub bez / 1/2 kg mąki 250 ml mleka 10-15 dkg cukru pudru 15 dkg KASI 4 dkg drożdży 5 jaj 10 dkg rodzynków /jak kto lubi/ olejek wanilinowy do smaku tłuszcz i bułka tarta do blachy szczypta soli z tych składników robi się 2 baby /napełnić formy do połowy, bo bardzo rośnie/, lub 1 placek na dużej prostokątnej blaszce drożdże rozetrzeć z letnim mlekiem i łyżką cukru, odstawić do wyrośnięcia, żółtka utrzeć z solą, dodać cukier, utrzeć, dodać mąkę, wyrośnięty rozczyn i ciepły tłuszcz /rozpuszczona KASIA/ - wyrobić i odstawić do wyrośnięcia następnie dodać ubitą na sztywno pianę, olejek i opłukane i obtoczone w mące rodzynki, przełożyć do wysmarowanej i wysypanej formy, gdy podrośnie /z tym się nie spieszyć, im więcej wyrośnie tym lepiej, ja czekam min. 40 minut/ piec w średnio nagrzanym piekarniku /ok. 160 st.. ok. 40 minut/ po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem, polewą itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 07.04.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 może być wieczorem ? musisz mieć formę do gotowania babki można kupić kosztuje około 30 zł (taka forma babkowa ale zamykana od góry) babka jest super wilgotna, może lezeć kilka dni i jest bardzo smaczna. Przepis mam w domu. napisze wieczorem Ło matko, a pokaz w necie jak taka forma wyglada, bo pierwsze slysze o takim wynalazku http://sklep.holkap.pl/product/6321.html http://images37.fotosik.pl/95/0cea9de9aae9efae.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.04.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 elutek bardzo dziekuje za przepis, po pracy bede latac za forma do baby taka tradycyjna, bo ja mam korytko, a na swieta chce okragla. Anula74 forme pewnie kupie po swietach, bo czytalam opinie w necie i babka wychodzi swietna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 08.04.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 jest rewelacyjna mówię tak bo jadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 18.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 POLECAM http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.05.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/Paluszki-Wiedzmy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.