Sloneczko 17.08.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Biszkopt po wyjeciu z pieca nalezy rzucic na podloge razem z blacha po to aby nie opadl. Jesli ktos jest chetny to moge podac przepis. Wolałabym filmik http://img142.imageshack.us/img142/5131/rotfl2ez.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.08.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Biszkopt po wyjeciu z pieca nalezy rzucic na podloge razem z blacha po to aby nie opadl. Jesli ktos jest chetny to moge podac przepis. Wolałabym filmik http://img142.imageshack.us/img142/5131/rotfl2ez.gif Słoneczko z filmikiem to raczej kiepsko bedzie , smiej sie smiej, ja tez nie wierzylam ale pierwszy raz biszkopt nie opadl i w dodatku byl bez proszku do pieczenia, nawet 2 razy nim rzuciam, bo nie bylam pewna czy pierwszy rzut byl dostatecznie mocny . Na podlodze polozylam recznik i tortownice goraca z wysokosci 60 cm rzucalam na podloge, recznik byl po to zeby plytki nie pekly. Potem wlozyc trzeba do pieca i studzic w uchylonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.08.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ależ ja Ci wierzę, tylko nic nie poradzę że mam bujną wyobraźnię, a Ty jeszcze katujesz mnie, że dwa razy rzucałaś tym biszkoptem http://mloda.ekrakow.pl/!ola/haha_krzeslo.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.08.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ależ ja Ci wierzę, tylko nic nie poradzę że mam bujną wyobraźnię, a Ty jeszcze katujesz mnie, że dwa razy rzucałaś tym biszkoptem http://mloda.ekrakow.pl/!ola/haha_krzeslo.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.08.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 W piatek robilam tort szybki i smaczny. Pieklam pierwszy raz w zyciu biszkopt bez proszku do pieczenia i wyszedl rewelacja! Biszkopt po wyjeciu z pieca nalezy rzucic na podloge razem z blacha po to aby nie opadl. Jesli ktos jest chetny to moge podac przepis. . Poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.08.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 W piatek robilam tort szybki i smaczny. Pieklam pierwszy raz w zyciu biszkopt bez proszku do pieczenia i wyszedl rewelacja! Biszkopt po wyjeciu z pieca nalezy rzucic na podloge razem z blacha po to aby nie opadl. Jesli ktos jest chetny to moge podac przepis. . Poproszę Biszkopt na tortownice o srednicy 24 cm: -6 jajek -105 g maki tortowej -55 g maki ziemniaczanej -180 g cukru Jesli biszkopt ma byc kakaowy to odkladamy lyzke maki tortowej, a dokladamy lyzke kakao. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta (ja to robię na bardzo wolnych obrotach miksera). Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170şC około 30 minut ( do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Przekroić na 3 - 4 blaty. http://i25.tinypic.com/2w31312.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.08.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 W piatek robilam tort szybki i smaczny. Pieklam pierwszy raz w zyciu biszkopt bez proszku do pieczenia i wyszedl rewelacja! Biszkopt po wyjeciu z pieca nalezy rzucic na podloge razem z blacha po to aby nie opadl. Jesli ktos jest chetny to moge podac przepis. Biszkopt ciemny przecielam na 3 czesci, pierwsza posmarowalam cienko kremem, na to dzem z czarnej porzeczki, druga czesc posmarowalam grubo kremem, na to wisnie z cukru dobrze odsaczone, trzecia czesc cienko posmarowalam kremem i boki tez, na wierzch wylalam czekolade z wymieszanymi wisniami z cukru. Krem: -1,5 kostki masla utrzec z -4 lyzkami cukru pudru, do tego dodac -3 zoltka -2 -3 lyzki spirytusu -4 lyzeczki kawy rozpuszczalnej rozpuscic w minimalnej ilosci wrzatku i ostudzic przed wlaniem do masy. Wszystko dobrze zmiksowac i mamy krem. Czekolada do polania tortu: -1,5 tabliczki czekolady (u mnie byla jedna mleczna, a pol gorzkiej) stopic z dodatkiem lyzki masla i kilku lyzek smietanki 12%, do stopionej czekolady dodac odsaczone wisnie i dobrze wymieszac aby wisnie oblepily sie cale czekolada. Po przestudzeniu wylac na tort. Biszkopt nasaczalam (wszystkie 3 czesci): 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki soku z wisni, 1 lyzka spirytusu. Tort jadly tez dzieci, bo nie czuc ani kawy ani spirytusu, robilam pierwszy raz i na stale wchodzi do moich wypiekow. Fotke wstawie wieczorem. http://i29.tinypic.com/3359qwx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.08.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Dziękuję, jestem pod wrażeniem Porzucone i nieopadnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 31.08.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 kukurydza pulawska ryzowa potrzebuje znalesc gdzie to mozna kupic jak by ktos wiedzial info na prv prosze lub na ogolny bede dozgonnie wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.09.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 magpie101, kobieto Ty powinanaś mieć jeszcze jakiś tytuł czarodziejka-kucharka albo mistrzyni kuchni. Takie ciacho !!!!!!! To mistrzostwo normalnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.09.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 magpie101, kobieto Ty powinanaś mieć jeszcze jakiś tytuł czarodziejka-kucharka albo mistrzyni kuchni. Takie ciacho !!!!!!! To mistrzostwo normalnie!!! My po prostu lubimy slodkosci ! A moja rodzinka nie uznaje gotowcow ani ze slodkosci ani z konkretow. Wlasnie mam w piekarniku ciasto maslane z czarna porzeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.09.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 magpie101, tylko nie pokazuj go. Zlituj się ... Wiesz ja też uwielbiam ciasta, ale ... mi takie nie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.09.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 magpie101, tylko nie pokazuj go. Zlituj się ... Wiesz ja też uwielbiam ciasta, ale ... mi takie nie wychodzą Mi tez sie zdazy wpadka , 3 tyg. temu robilam ciasto z malinami wedlug nowego przepisu z netu i wyszedl mi 1 cm zakalec - moj pierwszy w zyciu, calosc poszla do kosz, malin tylko szkoda bylo, bo to pierwsze z ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.09.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 PIękny ten tor - wygląda tak , że mrrrrrrrrrrrrrr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.09.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 magpie101, tylko nie pokazuj go. Zlituj się ... Wiesz ja też uwielbiam ciasta, ale ... mi takie nie wychodzą pokaż, pokaż, ja chcę popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 05.09.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 CIASTO BANANOWE NAJPROSTSZE NA ŚWIECIE 4 mocno dojrzałe banany szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko łyżeczka sody 4 łyżki masła garść pokruszonych orzechów włoskich własnie wstawiłam do piekarnika. Mam nadzieję, ze bez orzechów tez bedzie dobre. Dla moich małych alergików przepis w sam raz: jedno jajo jakos przejdzie a masło zastapiłam roślinna margaryną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.09.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 To ja podrzuce kilka przepisow ostatnio wyprobowanych na cos pysznego, slodkiego i szybkiego CIASTO CZEKOLADOWE W KUBKU W 5 MINUT: przepis pochodzi stad Wymieszac w kubku 4 lyzki maki, 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia, 4 lyzki cukru i 2 lyzki kakao. Potem wbic jajko i dobrze wymieszac. Dodac 3 lyzki oleju i 3 lyzki mleka, wymieszac do uzyskania jednolitej konsystencji. Wstawic do mikrofali na 3 minuty na najwieksza moc. Pieknie wyrosnie i jest super pyszne! (jako czekoladowy lakomczuch robilam je juz kilka razy - wychodzi zawsze ) zrobiłam w środku nocy ...bom ciekawa okrutnie była ....powiem,że niezłe hehe, ja pierwszy raz to tez jakos podobnie, nie chcialo mi sie wierzyc, ze tak szybko i juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.09.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 A masz może przepis na coś dobrego do upieczenia z bananami? Sloneczko, nie do upieczenia, ale z bananami: CIASTO BANTOFI: na spod - 250g ciastek czekoladowych digestive rozdrobnic i wymieszac ze 100g masla, wylozyc masa tortownice, odstawic do schlodzenia na chwile, na to wylozyc pozniej mase kajmakowa (2 puszki mleka skondensowanego slodzonego gotowac ok. 2 godzin, ostudzic), wstawic do lodowki do schlodzenia. Potem na kajmaku rozlozyc pokrojone w plasterki banany i przykryc bita smietana ( 500ml slodkiej smietanki ubic z 2 lyzkami cukru pudru). Lojalnie uprzedzam - okruuutnie slodkie... ale jakie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.09.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Dzięki, zapisałam Zastanawiałam się tylko, co to za ciasteczka, ale już wiem http://sklep.pandp.pl/zdjecia/1894.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.09.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Sloneczko, to takie, tylko brazowe opakowanie - z czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.