AmberWind 25.08.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Pierwszy raz w zyciu mam szambo i albo taka wrazliwa jestem, albo przykry zapach z naszego szamba rzeczywiscie jest dotkliwy. Nie wyczuwam go w domu, a jedynie w bliskiej (tak na 2 metry) odleglosci od szamba. Zbiornik umieszczony jest obok podjazdu, wiec bardzo czesto obok niego przechodzimy wyczuwajac to paskudztwo ... Poki co z szamba korzystaja tylko ekipy, my zaczniemy dopiero od pazdziernika. Szambo jest szczelne, ma odpowietrzanie, a na dodatek pare dni temu wsypalam do niego jakies tabletki z bakteriami i granulat polecane w chemicznym markecie. Czy pomoglo ... hmmm ... moze odrobine ... Macie jakies inne patenty na chemie do szamba? A moze musze nauczyc sie z tym zyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 25.08.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 a ja bym proponowal sprawdzi czy piony wentylacyjne sa dobrze wyprowadzone, odpowietrznenie szamba wyprowadzic wyzej - ew dalej od uczeszczanych obszarow + szczelne przykcyjne ktrocca do wybierania powinno zerdukowac przykre zapachy + jak bedziecie mieszkac i regularnie oprozniane bedzie tez chyba pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maffin 25.08.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam, ja od dwóch miesięcy stosuję preparat WC-net - rewelacyjnie usuwa zapach z szamba. wrzucasz to do toalety w specjalnym woreczku i spłukujesz wodę (woreczek rozpuści się w wodzie , dopiero jak będzie już w szambie). Środek daje bardzo dobre efekty (i niewiele się go daje). Natomiast stosując go trzeba pamiętać, że nie likwiduje osadów i nie rozpuszcza ich. Dlatego oprócz niego stosuję jeszcze preparat (chyba nazywa się Sanitec), który ładnie wszystko rozpuszcza. A ponieważ mam szambo trójkomorowe, to w ostatniej komorze tym samym mam fajna czysta i nieśmierdzącą wodę do podlewania ogródka (nie muszę często wzywać szambonurka). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts