karo03 20.07.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Położyłem tynki cementowo-wapienne , wykonawca doradz mi pomalowanie ich unigruntem. Czy to ma sens i po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.07.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Ściany pod malowanie powinno się gruntować. Ale ja radziłbym dać najpierw gładź na bazie białego cementu. Jeżeli nie zagruntujesz będziesz miał problem z malowaniem. Będziesz malował i malował a smugi będą wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 najpierw tynk a potem gładż brrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekt 25.07.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 A jakiej mieszanki cem-wap. użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 25.07.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Ja słyszałem o metodzie gruntowania roztworem wapna z dużą ilością wody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.07.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Stara metoda a te sa "atomowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 25.07.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 U mnie są trynki cem-wap. następnie gruntowałem jakimś najtańszym gruntem z marketu, potem cekolowałem i jeszcze raz gruntowałem. Na koniec farba - efekt ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 25.07.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Czy na roztwór wapna z wodą złapie jakaś farba(akrylowa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 25.07.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Ja mam tynk cementowo-wapienny na to dowolny grun jaki był w sklepie każdy jest dobry i na to gładź szpachlowa i całośc jest teraz raz przemalowane emulsją. Myślę zę nie bedzie problemów z malowaniem a obecnie wygląda ciekawie. Gość czy jest ci zimno? Każdy ma prawo robić we własnym domu co mu sie podoba i nie ma co sie dziwić zresztą ujawnij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 25.07.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Mój majster powiedział,żę najlepiej białkować czyli roztworem wapnaWAŻNE w tej sprawie żeby roztwór był rzadki i przecedzony przez gęste sitko (pończochę np)Tak się robi gruntowani bez nakladu na współczesne specyfikiale jak ktoś chce -to prosze bardzo! Majster powiedział, że zapobiega to zniszczeniu tynku w razie zmiany rodzaju farby- łatwo schodzi stara powłokaPzdr-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.07.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Slusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 25.07.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 wlasnie jestem po czesciowym malowaniu scian zewnetrzych, polozylem tynk cem.-wap. , pozniej pomalowalem unigruntem i 2 razy dekorala, wyszlo OK, nie ma zaciekow, sciemien, plam itp..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 25.07.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Dołącze pytanie - mam tynk cementowy w garażu nieogrzewanym, nie zależy mi tam specjalnie na gładkości, czy wystarczy to zagruntować i pomalować? I jaką farbą - czy zwykłe farby do wnętrz sprawdzą się w pomieszczeniu nieogrzewanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts