Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nierzetelny Hydraulik

rudy69

Recommended Posts

Witam Wszystkich!

Mam nadzieje ze w dobrym dziale umiescilem ten temat :)

Mam problem z hydraulikiem, ktory robil mi instalacje w lazience. Jednym z jego zadan bylo podlaczenie stelaza podtynkowego, niby wszystko bylo dobrze zrobione, proba wodna przesla pozytywnie. Po zabudowaniu stelaza i probie podlaczenia miski, okazalo sie ze cieknie woda, na poczatku myslalem ze cieknie z polaczenia muszla-stelaz, niestety okazalo sie ze cieknie w miejscu polaczenia stelaz-instalacja bloku, tak wiec w zaden sposob nie mozna sie do tego dostac, chyba ze usunie sie kafelki i czesc plyty gk.

Niestety nie mam zadnej umowy z owym hydraulikiem, gdyz byl on poleconym fachowcem przez mojego znajomego i poprostu mu zaufalem :-?. Natomiast mam osobe, ktora moze potwierdzic ze to on robil ta instalacje. Udalo mi sie dodzownc do tego czlowieka, powiedzial ze nie ma problemu i przyjedzie. Nie przyjechal i juz nie odbiera moich telefonow.

Mam pytanie co moge z takim partaczem zrobic? Teoretycznie moglbym sam to naprawic, ale wkoncu po cos mu zaplacilem i nie chce miec na sumieniu zalanych sasiadow :)

Dodam ze to nie pierwsza usterka, wczesniej stelaz zostal zamontowany tak ze miska byla na wysokosci 65cm!! Naszczescie to zostalo przez niego naprawione. Potem okazalo sie ze mocowania do bateri sa krzywo zamontowane, tak ze nawet mimosrody tego nie niweluja.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc!!

Witaj, jednak nie udało Ci się umieścić w dobrym dziale. Raczej powinien wylądować w dziale Wykonawca doskonały i mniej , ale to już moderator o tym decyduje nie ja.

Po pierwsze napewno gość będzie Ciebie unikał. Wyślij mu poleconym (za potwierdzeniem odbioru) pismo, że zawarliście umowę na wykonanie takiej a takiej instalacji, że powstała nieszczelność i że tak jak uzgodniliście on ją usunie. Daj mu termin 2 tygodnie na usunięcie awarii (niedociągnięć), jeśli natomiast będzie się migał napisz że kierujesz sprawę na drogę sądową. Pozdro

Dzieki za odpowiedz! Chyba sprobuje w ten sposob, coprawda jest to dosc czasochlonne, szczegolnie ze od pazdziernika chce to mieszkanie wynajac, najwyzej miske zalozy sie na koncu :) Myslalem jeszcze o postraszeniu US, jako ze owy "fachowiec" napewno nie rozlicza sie ze swoich robot.

Zastanawia mnie to czy jesli do naprawy przecieku trzeba bedzie zdjac glazure i ew. plyty gk to czy hydraulik powinien poniesc koszty tego zabiegu?

Ps. Prosze moderatora o przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce.