kagan_sk 26.08.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 witam, ostatnio w jednym ze sklepów widziałem system panelów na schody ( niestety nie pamiętam jakiej to było firmy) czy ktoś ma takie rozwiązanie? proszę o wnioski z używania i zdjęcia jeśli to możliwepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbrbutch 10.05.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 system Quick-Step Laminate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surow 26.06.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam,Nosze sie z zamiare renowacji starych schodow drewnianych. Czy mozna w PL znalezc gotowe panele na schody np. takie: http://www.gamma.com/stappenplanDetails.html?i=786http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid=wpwdss&pageid=1#/page0/ niestety strony po holendersku.Bede wdzieczny za pomoc.pozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benta 26.06.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ja też się noszę z takim zamiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrowkaania 24.05.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 witam, jesteśmy przed wyborem czym obłożyć schody. Do tej pory wchodziło w grę tylko drewno, problemem był rodzaj jednak ostatnio byliśmy w quick-stepie i podobno jest system montowania paneli laminowanych na schodach. Czy ktoś z Was zna ten system?stosował panel na schody?będę wdzięczna za pomoc pozdrawiam, mrowkaania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Nowak 24.05.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 WitamJest to możliwe mam u siebie schody z obłożone panelami firmy Berry Floor z systemem do schodów. Schody te robiłem rok temu i wszystko bardzo ładnie wygląda i nic się nie rozchodzi. Informacje o tym systemie można znaleźć pod tym adresem http://www.berryfloor.com/stairnoses lub polecam firmę PSR Drzwi i Podłogi z Piaseczna (oni mi kładli tę podłogę i robili schody) http://www.psr.com.pl/kontakt,2.html.Polecam ten system ponieważ podłoga ze schodami łączy się bez żadnych przeskoków tylko płynnie przechodzą jedne w drugie przy jednym rodzaju podłogi. Pozdrawiam Kamil Nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 24.05.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 A ja chciałbym panelami wyłożyć podjazd do domu. Czy jest to możliwe???Sprawa jest raczej pilna, bo już rozłożyłem piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 24.05.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 taki sam system ma Quick STEP. Można listwy i profile dobrać pod kolor podłogi i ładnie je wykończyć , Zdecydowanie tańsze rozwiązanie niż schody z drewna .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrowkaania 25.05.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 taki sam system ma Quick STEP. Można listwy i profile dobrać pod kolor podłogi i ładnie je wykończyć , Zdecydowanie tańsze rozwiązanie niż schody z drewna . Pozdrawiam dziękuje za odzew.... z przyczyn praktycznych niestety muszą być panele, wstęp[nie wybralismy z quick stepa własnie, stąd pomysł ze schodami- raczej chodzi o walory kolorystyczne, że wszystko w jednym kolorze i nie trzeba kombinowac z drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 25.05.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 W przyszłym tygodniu będę montował schody właśnie w systemie Quick Step , Po montażu wrzucę zdjęcia .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieszekraj 25.05.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Schody możesz wyłożyć też deską barlinecką i specjalnymi listwami schodowymi które też mają w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrowkaania 26.05.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Schody możesz wyłożyć też deską barlinecką i specjalnymi listwami schodowymi które też mają w ofercie pewnie masz rację, ale ja absolutnie nie położe deski barlineckiej.....z doświadczenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 26.05.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 A nie są śliskie takie schody? Bo na panelach to po umyciu sie ślizgać można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 27.05.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 to zależy na jakich panelach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 27.05.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ja na podlodze mam takie zwykłe, bez żadnych udziwnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian j. 29.05.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 taki sam system ma Quick STEP. Można listwy i profile dobrać pod kolor podłogi i ładnie je wykończyć , Zdecydowanie tańsze rozwiązanie niż schody z drewna . Pozdrawiam Naprawdę dużo tańsze? Po ile wychodzi stopień, z tego co slyszałem to ten profil qs jest dość drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 29.05.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 sam profil kosztuje 119 zł / 2,15 mb do tego ok 80 zł / robocizna i panele ok 70 zł / m2 ( wyjdzie z tego ok 2 - 3 stopni ) . Mam porównanie bo klienci u których montowałem panele mówili o wycenach schodów drewnianych ( ok 17 stopni ) ok 8000 zł ( nawet ) a za 3000 zł masz schody z paneli z materiałem .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzichuPoKielichu 02.06.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 W panelach berry floor jest taka mozliwosc moja siostra takie ma i wyglada całkiem wporządku witam, jesteśmy przed wyborem czym obłożyć schody. Do tej pory wchodziło w grę tylko drewno, problemem był rodzaj jednak ostatnio byliśmy w quick-stepie i podobno jest system montowania paneli laminowanych na schodach. Czy ktoś z Was zna ten system?stosował panel na schody?będę wdzięczna za pomoc pozdrawiam, mrowkaania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 02.06.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 a mozesz wrzucic jakies zdjecie? bardzo zaciekawil mnie temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kat125 05.06.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam,ja też mam panele na schodach, tak jak i na podłodze na całej górze [Pergo]. Nie są śliskie i moim zdaniem wyglądają ok, podoba mi się to płynne przejście w podłogę na górze. W trakcie budowy zdecydowałam się na to rozwiązanie, więc nie mam porównania ile by kosztowało ołożenie schodów drewnem, podejrzewam, że dużo więcej.Pozdrawiam,K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts