arluka 26.08.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Chodzi mi o to, że chciałabym pomalować sypialnie w dwóch odcieniach. Część ciemną i część o 2 odcienie jaśniejszą. Czy mogę w związku z tym kupić gotowego DULUXa -ciemnego i przez dodanie białej farby uzyskać ten jaśniejszy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.08.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 jak tej samej firmy, to raczej można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 26.08.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Można napewno. Tylko pamiętaj o dokładnym przygotowaniu podłoża ponieważ w pzrypadku późniejszych problemów będziesz uważała że to wina tego mieszania. Producenci nie zalecaja wykonywania takich operacji ale ich cel jest jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.08.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ja mam wlasnie taki zamiar. Powiem potem czy wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 27.08.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ja tak robiłam, tyle, że rzecz dotyczy farby z mieszalnika. Mieszałam Dyrupa kolorowego z mieszalnika i białą bazę do mieszalnika (oczywiście mieszałam ten sam numer Dyrupa, czyli bodajze 4). Wszystko dlatego, ze na wzorniku farba wydawała sie jasniejsza , po zmieszaniu bazy z barwnikiem okazało się, że za ciemna, wiec dokupiłam dodatkowo wiadro samej bazy i wymieszałam. Potem okazało się, że jeszcze zbyt ciemna i okupiłam male wiaderko "supermarketowego Dyrupa", czyli Bondexa (w sklepie od mieszania facet miał urlop, a nie mialam czasu szukać innego sklepu). Efekt ok, choć ogolnie z Dyrupa (i tego wymieszanego i nie wymieszanego, bo uzywałam też innych kolorów) nie jestem zadowolona, ale to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts