KristofS 31.01.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 W poszukiwaniach ciekawego projektu przejrzeliśmy kilka katalogów i chyba wszystkie strony internetowe z projektami. Zwróciliśmy uwagę na projekty pracowni DOMUS. Bardzo nam się podoba projekt TAURUS II. Jest to projekt, który prawie w całości spełnia nasze wymaga - myślimy o jego zakupie. Projekt można obejrzeć na stronie:http://www.wlasny-dom.pl/projekty.php?a=szukaj&rodzaj=1&wlk=100&nazwa=Taurus+II Drobne zmiany, które chcielibyśmy wprowadzić dotyczyłyby tylko garażu, a polegałyby na: zrobieniu przejścia z pomieszczenia gospodarczego do garażu, okna z boku garażu (pod tymi w dachu), z tyłu garażu drzwi z wyjściem na ogród oraz wydzieleniu (z tyłu garażu) dodatkowego pomieszczenia o pow. około 6-7m2. Działka na której mamy zamiar wybudować nasz dom ma powierzchnie 1510m2 (szer.29m x 52m dł.) z wjazdem od strony północnej. Ciekawi jesteśmy wszystkich Waszych opinii i uwag dotyczących tego projektu, a także pracowni projektowej DOMUS. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 31.01.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 BArdzo ładny dom, również i w moim stylu. Zgadzam się co do twojej zmiany.Nic dodać, nic ująć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 31.01.2004 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Witam,Ja zastanowilbym sie na zastapieniem drzwi balkonowych w salonie oknem lub zrobieniu tej sciany bez zadnego otworu. Dzieki temu salon zyska pelna sciane na postawienie szafek lub telewizora. Wlasciwe doswietlenie salonu zapewnia pozostale okna.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KristofS 01.02.2004 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 WitamZ tymi drzwiami z salonu na taras jest temat jeszcze do przemyślenia. Raczej drzwi i tak byłyby nie wykorzystywane, a dwa okna szerokości 1,50 m w zupełności wystarczą tym bardziej, że jest to elewacja południowa,Poza tym układ pomieszczeń (kuchnia, jadalnia, salon) z wyjściem na taras właśnie przez jadalnię był jednym z powodów, dla których zwróciliśmy uwagę na ten projekt. Z pracowni DOMUS drogą elektroniczną otrzymaliśmy rzuty parteru i poddasza oraz kilka dodatkowych informacji, o które prosiliśmy. Pozostaje nam tylko złożyć zamówienie, ponieważ jesteśmy już zdecydowani na ten projekt. Jednocześnie chcielibyśmy zaznaczyć, że jesteśmy nowicjuszami w tych sprawach, a budowania domu dopiero zaczynamy się uczyć i bylibyśmy wdzięczni za wszelkie uwagi i wskazówki dotyczące naszego wyboru. Dzięki za pierwsze uwagi.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Smoła 17.04.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Poszukuję osób co budują lub wybudowały projekt Taurus II z firmy projektowej Domus. Cenne są wszystkie uwagi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 18.04.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Wstaw tu jakiś obrazek tego domu, może to pomoże Ja pytam już od 29.02.2004 o Słoneczko z Domusa i nic!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 17.09.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Witaj KristofS!My z zona tez ten projekt wybralismy. Jestesmy obecnie w fazie wprowadzania zmian i adaptacji projektu. Po dacie Twojego postu sadze, ze prace juz ruszyly...My oprocz rezygnacji z drzwii balkonowych w salonie na rzecz pelnej sciany, dolozenia wyjscia podwojnego garazu na ogrod, dolozenia dodatkowego okna dachowego w pokoju nad garazem, zrezegnowalismy z pokoju nad salonem (mamy tam puste z antresola, a wiec i wysoki salon). Zminilismy tez technologie budowy scian na ceramike poryzowana docieplona styropianem....Mozesz nam cos podpowiedziec... ruszamy sie obecnie nieco jak dzieci we mgle poszukujac dobrej, ale oczywiscie rowniez ekonmicznie uzasadnionej ekipy... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertiAsia 12.01.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam wszystkich,mam pytanie czy ktoś z Was buduje ten domek lub posiada jakieś zdjęcia z realizacji tego projektu?Wszelkie informacje na temat tego projektu będa mile widziane. Pozdrawiam,Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertiAsia 12.01.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam serdecznie,czy ktoś z Was wybudował już taki domek i posiada zdjęcia z jego realizacji?Wszelkie informacje będą mile widziane, Pozdr.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KristofS 17.01.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Kilka zdjęć mojego domu można obejrzeć tutaj:http://foto.onet.pl/4ega,rswswcrarosa,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleszek 09.08.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Jestem w trakcie budowy tego domu chętnie podeślę fotki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertiAsia 09.08.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam serdecznie,bardzo dziękuję za odpowiedź na mojego posta. prosiłbym bardzo o przesłanie zdjęć na adres [email protected]. My planujemy rozpocząć budowę jeszcze w tym roku, i wszelkie informacje odnośnie kosztów budowy byłyby bardzo mile widziane. Pozdrawiam,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasoo12 26.08.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam,Zwracam sie do Was z prośbą o przesłanie fotek z realizacji tego projektu http://www.dobredomy.pl/?id_project=23&infopage=1Prosze o przesłanie ich na adres [email protected] albo jezeli są zamieszczone w sieci to adres.Dziękuje, lukasoo12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budmarek 02.03.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Dzień dobry! Czy ktoś z Was budował ten projekt domu ? I czy mógłbym liczyć na obejrzenie. Jestem z Przeworska (40 km od Rzeszowa) na podkarpaciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rela 04.03.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Dzień dobry! Czy ktoś z Was budował ten projekt domu ? I czy mógłbym liczyć na obejrzenie. Jestem z Przeworska (40 km od Rzeszowa) na podkarpaciu. Witam, mamy dylemat Taurus czy Gracjan, ja sie sklaniam w kierunku Taurusa, brakuje jednak fotek, kosztorysu. Może udało Wam sie takowy znalezc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rela 04.03.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Jestem w trakcie budowy tego domu chętnie podeślę fotki ... Prosze o zdjecia, my rowniez zamierzamy sie budowac w zachodniopomorskim a dokladanie w Wielgowie. Podaje moj email [email protected], z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rela 04.03.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Dzień dobry! Czy ktoś z Was budował ten projekt domu ? I czy mógłbym liczyć na obejrzenie. Jestem z Przeworska (40 km od Rzeszowa) na podkarpaciu. Witam, mamy dylemat Taurus czy Gracjan, ja sie sklaniam w kierunku Taurusa, brakuje jednak fotek, kosztorysu. Może udało Wam sie takowy znalezc? i oczywiscie email [email protected] z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 23.03.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 My wybuduwaliśmy Taurusa II - tylko trochę daleko od Was, bo w Halinowie pod Warszawą, ale chętnie podzielimy się wrażeniami i pokażemy swoje zdjęcia z realizacji. Ogólnie rzecz ujmując nie obyło się bez adaptacji i paru zmian, żeby dopasować projekt do naszych potrzeb, ale jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru.Poniżej link do zdjęć http://home-and-garden.webshots.com/album/552210135OmLmQS?vhost=home-and-garden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobroda 31.03.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 My wybuduwaliśmy Taurusa II - tylko trochę daleko od Was, bo w Halinowie pod Warszawą, ale chętnie podzielimy się wrażeniami i pokażemy swoje zdjęcia z realizacji. Ogólnie rzecz ujmując nie obyło się bez adaptacji i paru zmian, żeby dopasować projekt do naszych potrzeb, ale jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru. Poniżej link do zdjęć http://home-and-garden.webshots.com/album/552210135OmLmQS?vhost=home-and-garden Witam Też buduję Taurusa i w związku z tym mam pytanie: Podnosiliście ściankę kolankową , a o ile ? Zdjęcia bardzo ładne, pozazdrościć. Pozdrawiam Mariobroda z Zielonej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rela 07.04.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 My wybuduwaliśmy Taurusa II - tylko trochę daleko od Was, bo w Halinowie pod Warszawą, ale chętnie podzielimy się wrażeniami i pokażemy swoje zdjęcia z realizacji. Ogólnie rzecz ujmując nie obyło się bez adaptacji i paru zmian, żeby dopasować projekt do naszych potrzeb, ale jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru. Poniżej link do zdjęć http://home-and-garden.webshots.com/album/552210135OmLmQS?vhost=home-and-garden Dziekuje bardzo za linka, bardzo fajne fotki, i nie ukrywam ze jestesmy coraz blizej podjecia decyzji ze bedzie to jednak TAURUS II. Napewno jeszcze zwroce sie z pytaniam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts