Zdzislaw 20.07.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Nie znam sie na budowaniu i mieszkam daleko od dzialki. W dodatku, ze wzgledu na charakter mojej pracy bede prawdopodobnie mogl ogladac budowe bardzo nieregularnie. W zwiazku z tym mysle, ze jedynia alternatywa jest budowa "pod klucz". Zdaje sobie sprawe ze dobrze jest byc w poblizu, wszak "panskie oko konia tuczy", ale mam do wyboru albo petac sie po budowie bezuzytecznie, albo zarabiac pieniazki w tym czasie gdzie indziej i zlecic caly ten klopot komus innemu. Czy jest to realne w polskiej obecnej rzeczywistosci?Zdzislaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 20.07.2003 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Pewnie, że jest to możliwe, w takim wypadku jednak nie do przecenienia jest dobra umowa z wykonawcą. No i raczej wszystko musi robić jedna firma, inaczej się nie pozbierasz. Moi rodzice tak budowali, dom powstawał 300 km od miejsca ich zamieszkania. Ale tak jest na pweno drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzislaw 20.07.2003 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Dzieki za uwage jolana. Jesli doda sie zarobione w tym czasie pieniadze to wcale nie musi byc drozej. Poza tym, sadzac z doswiadczen wielu, prowadzenie budowy osobiscie wymaga, nie liczac finansow, ogromnego emocjonalnego i czasowego zaangazowania. Obawiam sie, ze kosztem pracy zawodowej. Mozna wprawdzie zyskac troche na kosztach tu i tam, lecz stracic prace w miedzyczasie. Umowa zawarta z jedna dobra firma z pomoca prawnika z odpowiednim doswiadczeniem powinna jakos zabezpieczyc moje interesy. Do dogladania, mam nadzieje, powinien tez wystarczyc wynajety inspektornadzoru. A teraz, czy ktos moze polecic dobra firme, uczciwego prawnika oraz fachowego inspektora ze Stargardu Szcz. lub okolic?Zdzislaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts