Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa "pod klucz" - prosimy o uwagi

Recommended Posts

Nie znam sie na budowaniu i mieszkam daleko od dzialki. W dodatku, ze wzgledu na charakter mojej pracy bede prawdopodobnie mogl ogladac budowe bardzo nieregularnie. W zwiazku z tym mysle, ze jedynia alternatywa jest budowa "pod klucz". Zdaje sobie sprawe ze dobrze jest byc w poblizu, wszak "panskie oko konia tuczy", ale mam do wyboru albo petac sie po budowie bezuzytecznie, albo zarabiac pieniazki w tym czasie gdzie indziej i zlecic caly ten klopot komus innemu.

Czy jest to realne w polskiej obecnej rzeczywistosci?

Zdzislaw

Dzieki za uwage jolana. Jesli doda sie zarobione w tym czasie pieniadze to wcale nie musi byc drozej. Poza tym, sadzac z doswiadczen wielu, prowadzenie budowy osobiscie wymaga, nie liczac finansow, ogromnego emocjonalnego i czasowego zaangazowania. Obawiam sie, ze kosztem pracy zawodowej. Mozna wprawdzie zyskac troche na kosztach tu i tam, lecz stracic prace w miedzyczasie.

Umowa zawarta z jedna dobra firma z pomoca prawnika z odpowiednim doswiadczeniem powinna jakos zabezpieczyc moje interesy. Do dogladania, mam nadzieje, powinien tez wystarczyc wynajety inspektor

nadzoru.

A teraz, czy ktos moze polecic dobra firme, uczciwego prawnika oraz fachowego inspektora ze Stargardu Szcz. lub okolic?

Zdzislaw