Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprzęt do zabudowy?

Tommar

Recommended Posts

Właśnie jestem na etapie wyboru sprzętu do zabudowy i na razie myślę o Boschu. Wybrałem następujące modele:

Piekarnik HBN 43W350;

Płyta gazowa PCD 615DEU;

Okap DHI 625A;

Zmywarka SRV 45T03;

oraz lodówkę wolnostojącą KGV 36X40

Mam w związku z tym parę pytań, czy może ktoś z Was użytkuje ten sprzęt, jak się on sprawuje. Czy wiecie może czym w sprzęcie Bosch różnią się koloru inox i stal szlachetna. Piekarnik w opisie ma kolor inox a płyta stal. Nie widziałem tego na żywo więc nie bardzo widzę różnicę w necie. Wiem że są to rzeczy z dolnej półki Boscha ale na więcej mnie nie stać. Myślałem wcześniej o amice ale po przeczytaniu sporej ilości opini chyba sobie ją odpuszczę.

Proszę o opinie!

Popełniasz chyba jeden z podstawowych błędów wychodząc z założenia ze jedna firma robi wszystko fajne. A Bosch robi doskonałe wiertarki, fajne zmywary (lepsze od whirpoola) fajne pralki (chociaz mniej fajne od zmywarek) i totalnie beznadziejne okapy:) a-to cytat z goscia, który pracuje w Media i jako jeden z nielicznych wie o czym mówi chyba....ale moze inni wyrażą odmienne poglądy.

Przy wyborze tego sprzętu kierowałem się tym by sprzęt był tej samej firmy. Wiem że okapy są słabej jakości i po lekturze forum skłaniam się do okapów firmy TEKA. Natomiast nie jestem pewny lodówki, szukam wysokiej z zamrażalką na dole i w inoxie. Będę oczywiście chciał zobaczyć ten sprzęt na żywo przed zakupem. Czy możesz podać model tej lodówki w klasie A+ i w jakim jest sklepie? Dzięki!

Tommar, no tu się pojawia problem z obejrzeniem na żywo-i w media markt i w euro agd-duzo jest teraz starozytnego badziewia-konkretny nowy model mozesz sobie zamówić u nich ale z obejrzeniem na żywo będzie problem:( Ja wybieram modele na http://www.topmarket.pl ( wpisz cenę i szukana fraę-np a+)i porównuję ich dane techniczne na http://www.nokaut.pl-fajna tabela porównująca naraz nawet 5 modeli. Zamówię w domarze jak dadza porównywalna cenę. Mnie interesują lodówy do zabudowy-sa nieco droższe od wolnostojących-ale i tak wyhaczyłam fajną, dużą (188cm) w kategorii a+ za 2000zł. Za 100 zł dokupuję 5 letnia gwarancję i tyle.