pluszku 27.08.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 choc temat okien, tynków i wylewek byl czesto dyskutowanysprawa drzwi wejsciowych i wylewek jest jakby przemilczanybo w łancuszku prac: oknainstalacjetynkiwylewki nie wiem kiedy wstawic drzwi !Jesli je wstawie razem z oknami lecz posadzka bedzie jeszcze nieocieplona (oraz brak drugiej wylewki) to albo musze kupic dluzsze drzwi i potem je docinacalbo pod drzwiami zamontowac sam próg (tylko jak to bedzie wygladac-prog na 20 cm a potem dziura) albo, najgorsze wyjscie, pod drzwiami zostanie mi 20 cm wysokosci szpara. Troche podobny problem mam z garazem. Na chwile obecna - nie ma od jeszcze ocieplonej podlogi, wiec jak moge zamontowac brame garazowa? Inna kolejnosc prac jest sprzeczna z "łancuszkiem" - bo wylewek sie nie robi bez tynkow a tynki bez instalacja a instalacje bez okien. Jak to jest na Waszych budowach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 27.08.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ja jestem po tynkach i wylewkach. Ciagle mam drzwi wejsciowe tymczasowe. Docelowe będą robione na zamówienie z litego drewna więc na razie nie ryzykuję nawet milimetrowej docinki. Brame musieliśmy zamontowac wczesniej ze wzgledu na zabezpieczenie olbrzymiego otworu w garazu połaczonym z budynkiem. Brame wymierzylismy maksymalnie dokladnie, dopasowalismy pozniej ocieplenie i wylewkę, tak, ze w zasadzie wyszlo nam idealne podloze pod płytki. Jedyne drzwi docelowe mam zamontowane w kotłowni, ale mają one taki specjalny, wysuwany stalowy panel regulujący ich wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 27.08.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 U mnie zrobiono otwór drzwiowy na wymiar a następnie po załozeniu drzwi docelowych ale a wyciagnietymi panelami ozdobnymi wykonano z desek podest po którym łagodnie schodziło sie do wnetrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 27.08.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Proponuję tynki, wylewki a dopiero potem po złapaniu wszystkich poziomów i wysokości drzwi wejściowe.A na koniec wewnętrzne po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 27.08.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 okna powinny być przed tynkami bo potem Ci tynki popsują przy ich wstawianiu, jeśli robisz okna to wiąże sie to z zamknięciem budynku, u mnie jednego dnia przyszły okna, drzwi i tymczasowa brama garażowa. Pod drzwiami mam dziurę, próg stoi na cegłach, wysokość drzwi reguluje wysokość werandy czy tam schodów co tam masz. Drzwi i tak potem będą malowane wiec mi ich nie szkoda na, a co do bramy to jesli masz panelową łamaną to niestety bez wylewki musisz robić w powietrzu z dziurą, odliczyć wysokość wylewki i gresu a potem ewentualnie nadrobić klejem do gresu, nie ma wyjścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 27.08.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 U nas idzie to trochę inaczej: - najpierw wylewki, a po około tygodniu zamykamy budynek (przeciągi dobrze wyciągną wilgoć z posadzek) i wtedy dopasujemy drzwi wejściowe i bramę garażową, choć oczywiście cały czas kombinujemy jak wysoko zrobić posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 27.08.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 U nas idzie to trochę inaczej: - najpierw wylewki, a po około tygodniu zamykamy budynek (przeciągi dobrze wyciągną wilgoć z posadzek) i wtedy dopasujemy drzwi wejściowe i bramę garażową, choć oczywiście cały czas kombinujemy jak wysoko zrobić posadzki. pewnie, tak jest najlepiej, zostawić otwarty dom coby schło w środku, tylko, że może robicie płyty g-k wtedy ok. ale jak tynki mokre to powinny one byc przed wylewkami a po oknach to jak to zrobić? Wstawić okna a nie dać drzwi i postawić namiot obok coby pilnować tych okien??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 29.08.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 karton-gips - bo to szkielet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts