Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Willa WANDA 1905r. -tradycja ponad wszystk o!!!

Recommended Posts

Dom piekny, bryła , elementy ozdobne itp..............ale wnetrze zupełnie inna bajka, sorry ale dla mnie wielka kicha, pomieszanie stylów, w łazience rzezby, greckie kolumny.......kuchnia z nowoczesnym barkiem, kieliszkami jak w pubie,

chłopie jak stac Cie na basen to daj zarobic architektowi wnetrz.........taki domu musi miec STYL, wydaje mi się że nie czujesz tej epoki.............

zreszta ja tez , ale na piewrszy rzut oka nic tu ze soba nie gra.............

chyba że to wszytsko idzie do poprawki...........

Nie martiwą mnie wasze opinie o wnetrzu, bo najwazniejsze ze sam sie w nim dobrze czuje. Projektantow mam gleboko w powazaniu, bo jak ktos moze projektowac po jakis smiesznych studiach na psedo-uczelniach, nie majac talentu ani wiedzy na ten temat.

Raz zatrudnilem jakiegos ąęęę głąba o francuskim nazwisku zeby zaprojetkował mi wnętrze mieszkanka w warszawie (wraz z realizacją). Wszystko miało wygladac bomba, a okazalo się ze jest to wogole nie funkcjonalne i mało przytulne. pozdrawiam Jerzy

Nie martiwą mnie wasze opinie o wnetrzu, bo najwazniejsze ze sam sie w nim dobrze czuje. Projektantow mam gleboko w powazaniu, bo jak ktos moze projektowac po jakis smiesznych studiach na psedo-uczelniach, nie majac talentu ani wiedzy na ten temat.

Raz zatrudnilem jakiegos ąęęę głąba o francuskim nazwisku zeby zaprojetkował mi wnętrze mieszkanka w warszawie (wraz z realizacją). Wszystko miało wygladac bomba, a okazalo się ze jest to wogole nie funkcjonalne i mało przytulne. pozdrawiam Jerzy

to nie rozumiem tytułu "tradycja ponad wszystko" ????

forumowiczą chodzi o to że taki dom musi być od A do Z ze swojej epoki

i po prostu mając szczęście posiadania takiej willi (które jest dane nie licznym) do czegoś zobowiązuje

Tym bardziej że sam podkreślasz znakomitość swojego domu i dajesz do zrozumienia że w tej miejscowości w której się znajduje jest notabene swoistym pomnikiem kultury

Willa robi wrażenie, wnętrza niestety mi się nie podobają. Piękne meble giną w natłoku bibelotów. Łazienka i kuchnia to najsłabsza strona. Sama kocham stare meble , masz piękny kredens, pensjonarkę ale w ogóle ich nie widać. Takie wnętrza wymagają mega wyczucia, tu każdy mebel jest wyjątkowy i warty zaprezentowania, wszystko na pierwszym planie i trudno znaleźć tło. Nad piecami płacz, jeszcze jak była to austriacka manufaktura to nawet rycz :D . Sama mam wielki sentyment do moich mebli i to rozumiem absolutnie. Jaka nie kochać lustra przed którym prababcia wiązała mi kucyki? Lubię domy z przeszłością, tylko" tradycja ponad wszystko" zobowiązuje.

Ps. Piękny doberman.