tomasz_bu 27.08.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam,mam okazje kupic dzialke rolna okolo 4tys m2 za niecale 10 tys.Dzialka przed droga glowna wsi gdzie na poczatku dzialki zostal niedawno wybudowany dom, obok dojazd do interesujacej mnie dzialki (droga w planie)Czyli podejrzewam ,ze dzialka miala 5 tys i jej poczatek zostal sprzedany i przeksztalcony na budowlana.Kawalek (jakies 9m2) dzialki z 4 tys m2 jest budowlana reszta rolna.Jak myslicie kupowac czy tez nie?Jak najlepiej zalatwic sprawe w urzedzie i miec pozwolenie na budowe domu.Budowac chcialbym sie za rok lub 2 lata.Dla przyblizenia graficzna mapka przestrzenna: http://tksolution.info/dzialka/dzialka.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suwalek 27.08.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Trzeba by sprawdzić jaka jest klasa ziemii - od tego zależy prawdopodobieństwo przekształcenia działki rolnej w budowlaną. Przydałby się też wypis z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego lub decyzja o warunkach zabudowy - wtedy wiadomo będzie czy inwestycja jest wogóle możliwa.Cena super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lmp119 30.08.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Oczywiście sprawdż jak długa droga czeka Cię przed rozpoczęciem ewentualnej budowy - czy to wogle możliwe . My też mamy działeczkę rolną , z tym że w momencie zakupu mieliśmy już warunki zagospodarowania przestrzennego z możliwością zabudowy . Niewątpliwy plus takiej inwestycji to znacznie niższa cena za metr , oraz podatek gruntowy . w tym roku zapłaciłam 17 zł ( rozbite na 4 raty ) Działkę kupiliśmy za stosunkowo małe pieniążki niespełna rok temu, a dziś jej wartość wzrosła przynajmniej o 100% ;) i w tej chwili jej cena jest taka sama jak działek budowlanych - tak więc jak wszystko jest wporządku to nie zastanawiaj się tylko bierz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 30.08.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 a ja zawsze radzę przed kupnemsprawdź co jest w studium gminy i w planie zagospodarowania przestrzennego województwasprawdź też czy nie robią aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts