adiz1 27.08.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Część osób "brudne" powietrze usuwa bezpośrednio na zewnątrz, niezależnym kanałem. Spotkałem sie też z opiniami, że nie ma przeciwskazań by powietrze z nad okapu wprowadzić do instalacji wentylacji mechanicznej z rekuperatorem ( ciepło "z gotowania" wykorzystać do ogrzania powietrza napływającego z zewnątrz) . Które rozwiązanie stoi w zgodzie "ze sztuką"?Może ktoś przerabiał podobny temat - moja "szukajka" milczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 27.08.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 27.08.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ja na zewnątrz - mam do tego jeden kanał wentylacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 27.08.2007 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 zaraz dostaniesz liste linkow do watkow bylo to juz ogrom x Przykro mi,że jestem taki nieporadny, z drugiej strony, skoro temat już kiedyś zaistniał będę wdzięczny za pomoc i wskazanie linków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 27.08.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 mysle ze to temat typy wyzszasc swiat: 1 strona - ciepłe powietrze i odzysk - plusy 2 strona - zawartosc tłuszczu, wilgoci etc - minusy bo eksploatacyjnie gorzej dodatkowo trzeba to jakos w bilansie powietrza ujac no i na koniec - jak ktos uzywa rekuperatora - tzw wymiennik krzyzowy to ujdzie przy wymienniku obrotowym - wystepuej troche przeciekow pomiedzy nawiewem/ wyciagiem - wiec moga zapachy i rozny syf sie przedostawac .. to pokrotce - pewnie nie raz walkowane osobiscie bym na zewnatrz 'marnowal' to cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 27.08.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts