Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My budujemy W 25.12 już od lipca 2007 i mieliśmy szerokie plany, ale zawiedli fachowcy i nadal jesteśmy na etapie stanu surowego. Wprowadziliśmy kilka niewielkich przeróbek, ale generalnie trzymamy się planu. Chętnie wymienimy się doświadczeniami.

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Budujemy na Podkarpaciu, zrobiliśmy kilka niewielkich zmian w projekcie, z kuchni chcę mieć wyjście do ogrodu, zamykamy kuchnię, zamierzamy jeszcze przerobić poddasze, żeby zmieścił się tam czwarty pokoik, zdjęcia z budowy prześlę na maila

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 3 weeks później...
Ja tez zacząłem. Fundamenty wylewałem starą metodą. Wykop w ziemi i zalanie betonem B20 plus zbrojenia. Szerokość fundamentu 40 cm. Narazie wylałem w ziemi i na dzień dzisiejszy zrobione są szalunki i będą wylewane ściany fundamentowe. W ziemie weszło mi 28 m3 betonu. Jednocześnie robię wjazd na działkę 6 kręgów ( przepustów) betonowych 40 cm i zalane betonem z betoniarni B20. Na fundament wydam ok. 15 tys. beton, zbrojenia 1 tys. i ok. 2 m 3 desek 1,2 zł. robotnicy trudno okreslić bo zgodzeni sa od całości liczę za fundament ok. 2tys.

• 1 month później...
Coś nic sie nie dzieje na forum. U mnie zalany strop monolityczny na razie schnie i czekam na dalszą budowę. Majstry w tym czasie poszły na inną budowę ale myślę ze za tydzień ruszymy dalej. Z materiałami się spieszyłem kupiłem wczesną wiosna no a teraz materiały sporo poszły w dół i człowiek znów jest w plecy no ale wszystkiego się nie przewidzi. A co do kosztów to narazie dokładnie nie zliczyłem ale z dachem odeskowanym pokrytym papą narazie i bez otworów mam zamiar zamknąć się w 110 tys zł.Pozdrawiam to na tyle.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...