Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam

Ja siedzę dopiero nad rysunkami technicznymi projektu- więc budowa – to odległy plan- może na wiosnę. :D Czy jesteście zadowoleni, że wybraliście właśnie ten projekt?

Jeżeli można to proszę o zdjęcia na [email protected]- zanosi się na to, że będę częstym gościem na tym forum. :D

• 2 weeks później...

Oczywiście dokonaliśmy kilku zmian na etapie projektu i wszystkie wydają mi się korzystne:

1. Zamurowaliśmy przejscie z kuchni do salonu, dzięki temu zyskałam dwie ściany, i kuchnia i pokój są bardziej ustawne.

2. Z kuchni wybiliśmy wyjście na zewnątrz i zrobiliśmy mały taras z boku domu,

3. łazienkę na dole powiekszyliśmy o prysznic, który został wsunięty w stronę kotłowni. Trzeba liczyć się z tym, ze kotłownia się zmniejszy.

4. Zlikwidowaliśmy okno w małym pokoju na dole, planowaliśmy w przyszłości za garażem dobudować pomieszczenie na narzędzia i drewno do kominka, ale chyba zrobimy drewniany taras z pokoju na górze i pod nim wyjdzie zadaszony taras. Niestety "spece" ścieli nam krokwie dachowe i zamiast wydłuzyć dach nad tarasem, skrócili go.

5. Schodów nie zrobiliśmy zabiegowych,

6. Na górze przestawiliśmy ścianki w pokojach, bo potrzebowaliśmy czterech sypialni. Są mniejsze ale wystarczające dla dzieci. Niestety w jednym pokoju wyszło tylko okno dachowe. (Dzisiaj zrobiłabym jaskółkę)

Każdy, kto nas odwiedza, dziwi się, że dom jest tak duży, chociaż z zewnątrz wygląda niepozornie. Pozdrawiam budujących! i życzę dużo sił i stalowych nerwów, cieszę się, ze mam to już za sobą

• 1 month później...

Bardzo proszę o wysłanie zdjęć z wewnątrz domu na e-maila [email protected].

My mamy elektrykę,hydraulikę,tynki, posadzki,ocieplenie z zewnątrz.

Wiosną zamierzamy ocieplać poddasze i dalej wykańczać.Nie możemy zdecydować się jaką wełną ocieplać.Proszę o poradę. My również wprowadziliśmy trochę zmian.Żałuję tylko, że zrobiliśmy schody zabiegowe, ale nasz majster stwierdził,że ze spocznikiem nie wyjdą.Jeśli mogę prosić to też o zdjęcie schodów.

Pozdrawiam :)

• 2 weeks później...
Witam po długiej przerwie. U mnie mogę prawie juz mieszkać. Zostało mi położenie podłogi w salonie i wykończenie schodów. Oraz końcowe malowanie. Jak ktoś wcześniej pisał z zewnatrz faktycznie nie za duży domek ale w środku jest bardzo duży.Jestem w trakcie zbierania kwitów do odbioru i przy dobrych wiatrach święta spędze na swoim. Pozdrawiam.

• 4 months później...

Witam po długiej przerwie. Trochę czasu to zajęło ale w piątek podbiłam w Starostwie decyzję – więc zaczynamy budowę HURAAAAA. Aż się boję co to się będzie teraz działo. Projekt przeszedł bez większych zmian (głównie ze względów finansowych).

Dziękuję wszystkim za przesłane zdjęcia. Jeżeli można to proszę o przesłanie zdjęć poszczególnych pomieszczeń parteru i poddasza na [email protected]- zależy mi na kuchni i salonie oraz łazience -dolnej -oraz na pokoju tym, 11 metrowym na poddaszu- czy wejdzie tam szafa?. Przeznaczyliśmy go na nasza sypialnię.

Pozdrawiam

Witam po długiej przerwie. Trochę czasu to zajęło ale w piątek podbiłam w Starostwie decyzję – więc zaczynamy budowę HURAAAAA. Aż się boję co to się będzie teraz działo. Projekt przeszedł bez większych zmian (głównie ze względów finansowych).

Dziękuję wszystkim za przesłane zdjęcia. Jeżeli można to proszę o przesłanie zdjęć poszczególnych pomieszczeń parteru i poddasza na [email protected]- zależy mi na kuchni i salonie oraz łazience -dolnej -oraz na pokoju tym, 11 metrowym na poddaszu- czy wejdzie tam szafa?. Przeznaczyliśmy go na nasza sypialnię.

Pozdrawiam

Witam

Prosił bym o podesłanie zdjęci z zewnątrz a także w środku na adres [email protected] Czy ktoś może ten domek stawia gdzieś w pobliżu warszawy, lub w odległości do 100km i czy można było by ten domek zobaczyć w realu. Projekt mam kupiony ale jeszcze mam wątpliwości czy budować czy szukać czegoś innego. czy ktoś może dorabiał do tego domku balkony tak jak jest w W-25.12a.

• 4 months później...