jamon 30.10.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam! Czy ktoś przerabiał w W-21.12 schody zabiegowe na takie ze spocznikiem? Jaką macie wysokość stopnia i ile tych stopni? Czy przesuwaliście miejsca rozpoczęcia i zakończenia schodów a w związku z tym drzwi do wc na parterze czy nie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfin15i 30.10.2007 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam,cieszę się że tyle osób planuje budowę w-25.12. Adaptację juz mamy, obecnie czekamy na odrolnienie i zezwolenie na budowę.Nie zmieniliśmy nic w projekcie, chociaz będziemy robić schody betonowe.Mamy dwóch majstrów i nie możemy sie jeszcze zdecydować ,którego wybrać.Powiem tylko, że jeden patrząc na plany już znalazł niedoskonałości,o których nie mielismy zielonego pojęcia,robi dokładnie ale długo.Cieszymy sie tylko, że materiały budowlane tanieją. Zastanawialiście się nad kosztami,czy zmiescimy się w podanym kosztorysie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfin15i 30.10.2007 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Może nie aż tyle,ale są osoby zainteresowane tym projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamon 31.10.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Cześć!My również się cieszymy, że choć kilka osób jest zainteresowanych tym projektem. Może zechciałbyś Delfin15i podzielić się jakie nieścisłości znalazł twój majster? Byłyby to bardzo użyteczne informacje. Jak na razie wydaje mi się, że konstrukcja lukarny ma jakieś nieścisłości ale drobne (pisałem o tym wyżej).Ciekawi mnie jakie schody chcecie zrobić - zabiegowe czy ze spocznikiem. Ja wolałbym ze spocznikiem (chyba tańsze) ale nie wiem czy się zmieszczą.Co do cen to też się zastanawiam ile "to" tak naprawdę będzie kosztowało. Niestety nie wiadomo czy ceny materiałów jeszcze spadną czy już niestety nie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOP1 31.10.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Właśnie jakbyś mógł podzielić się tymi wiadomościami o pewnych nieprawidłowościach. A jaki koszt przewidujecie orientacyjnie +- na wykonanie np. fundamentów, stanu surowego otwartego i z czego budujecie. Myślę że ceny juz chyba nie spadną a wiosną pewnie mogą nawet podskoczyć jak zrobi się ruch w interesie. My też planujemy schody betonowe.i zamiana drzwi balkownowych z oknem tak nam doradziła p.architekt to ze względu na ustawienie w kierunku stron świata. W naszym projekcie dodatkowo dochodzą dwa balkony jeden dość duży ( W-25.12a)też nie wiem jakie koszty. Ja tak licze żeby w stanie surowym otwartym zmieścić się w kwocie ok. 120 tys. Nie jestem zbytnim optymistą? Proszę podzielcie się informacjami o kosztach. Dodam że mam murarza który weźmie za ten stan ok. 12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfin15i 31.10.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 witam,w projekcie brak jest przewodu wentylacyjnego w kominku,co do schodów to jeszcze nie wiemy jakie będą.Gratuluję znalezienie tak taniego majstra.Czy 12 tys. to tylko majster czy razem z robotnikami bo my za stan surowy otwarty tj.postawienie budynku bez piwnicy z ociepleniem , więźb dachowa i pokrycie- 30 tys i to była najtańsza oferta.Budować mamy zamiar z suporeksu.poczyniliśmy pierwsze zakupy tj. drzewo na więźb dachową-my zaczynamy od dachu co do kosztów to jesteśmy optymistami i myślimy , że 250000 m o ż e wystarczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfin15i 31.10.2007 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Lukarnę robimy murowaną.Chcieliśmy dom bez tarasów ponieważ mieszkamy w domu z tarasami i to jest jednak problem- są zacieki mimo dobrej izolacji i ostatnio zadaszaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOP1 31.10.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 12 tys. To sami murarze a jest ich dwóch pomocnikami będe ja i jeszcze mam nadzieje ktoś z rodziny pomoże. A nie dodałem, że kwota ta jest za fundamenty i mury dach to inna bajka. Ty też znalazłeś tanio bo jeszcze masz w tym dach i ocieplenie. Czy te 200 tys. to już do wprowadzenia mam nadzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfin15i 01.11.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Mamy nadzieję, że 250000 do wprowadzenia, ale czy sie uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOP1 02.11.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 czego wam i nam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOP1 03.11.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Czy naprawdę nikt nie zna kosztów budowy i jakichkolwiek zdjeć nikt nie posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tonyk 06.11.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 WITAM,my czekamy na pozwolenie ,papiery w urzędzie ,projekt wjazdu gotowy.nie ma co liczyć kosztów teraz bo zima za pasem a na wiosne ceny inne [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tonyk 06.11.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 moja działkahttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/325f1a1587093aa2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tonyk 06.11.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 jeszcze jedno ujęciehttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1819645eb378e966.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOP1 06.11.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Jamon mam pytanie ile drożej płaciłeś za poszerzeni garażu przy adaptacji i ile go poszerzyłeś. Bo jest to zmiana konstrukcyjna u mnie to byłby koszt ok.2 tys. zł a ile u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOP1 06.11.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 My jesteśmy na etapie przyłączy a co do projektu to cały czas się wahamy czy z garażem czy bez. Ale napewno W -25.12a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOP1 09.11.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Już mam projekt. Jeszcze tylko kilka zmian i na wiosnę heja z budową . Warunki pozałatwiane, adaptacja wkrótce i jest już dobrze. Chodzi tylko czy wystarczy kaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfin15i 10.11.2007 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Cieszę sie ,że się cieszysz My na adaptacje czekaliśmy około 2 miesiące , miesiąc na odrolnienie a w poniedziałek mam nadzieje ,że złożymy o pozwolenie na budowę i też pewnie około miesiąca poczekamy. Myślimy,że na gwiazdkę wszystkie dokumenty zgromadzimy.Majstra mamy a co do kaski,to planujemy wziąć kredyt, tylko nie wiemy kiedy i w jakim banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfin15i 10.11.2007 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Może ktoś jest zorientowany co do kredytów,gdzie , w jakiej walucie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamon 15.11.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Część!Dawno nie zaglądałem - braki czasowe. Dla DOP1 - u mnie poszerzenie garażu to tylko 300. Poszerzyłem do 5.7m wewnątrz - więcej nie weszłoby na działkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts