Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sprzedaz mieszkania-gdzie najlepiej ogłosic sprzedaz mieszka

Recommended Posts

• 5 months później...
  • Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Chyba na rynku wtórnym coś się ruszyło, wystawiłam mieszkanie do sprzdaży w lipcu i w połowie sierpnia było już sprzedane. Jak tylko nabywcy załatwią formalnosci w banku podpisujemy umowę notarialną (spradzali już zdolność kredytową). Nie zawowalam zbyt wysokiej ceny (średnia w tej okolicy).

Biuro Nieruchomości nieźle sie obłowiło 3+3= 6 % :o

Szybkość dla mnie była ważna, bo mam do zapłacenia II ratę u dewolopera i na razie nie muszę jeszcze brać kredytu. Następne mieszkanie będę sprzedawać gdzieś za roku i zabiorę się do tego inaczej.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Z doświadczenia własnego i kilku osób znajomych wiem, że dobrze jest wywiesić ogłoszenia we własnej okolicy, bo często ludzie chcą kupić mieszkanie np. w klatce obok, albo w tej samej klatce...

dokładnie!!

ja tak zrobiłem, za pierwszym razem się nie udało ale za drugim bez problemu, mieszkanie poszło w ciągu dwóch miesięcy, ogłoszenie wisiało w miejscowym.....markecie ;)

• 1 month później...
Ja kiedyś dałam ogłoszenie na "próbę" nie chiałam jeszcze sprzedać mieszkania tylko zobaczyć co się będzie działo.Zamieściłam ogłoszenie na przystankach autob. i miałam pielgrzymki w domu :) Cena była dość wysoka i celowo nie dopuszczałam do negocjacji, także klienci wychodzili z kwitkiem. :lol:

• 2 weeks później...
  • 8 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Mam jedna rade dla tych którzy nie maja noża na gardle i nie chcą korzystać z agencji jak będzie dzwonić jakaś agencja to mówcie z jutro przychodzi osoba zainteresowana na 100 % i na razie dziękujecie im za współprace, to działa, bo jak zaczniecie wymyślać ze za duża prowizja itp to będą wam ściemniać ze znajda klienta to z prowizji zejdą itp itd.

• 1 month później...

z własnego doświadczenia wiem, że najlepsza jest gratka i otodom (taniej niż na allegro a i tak na allegro się pokazuje) oraz lokalna gazeta (z tym, że też nie w każdy dzień ogłoszenia są skuteczne - najlepiej wybrać taki gdy jest dodatek z ogłoszeniami w szczególności dot. nieruchomości).

ale generalnie kwestia odzewu to w dużej mierze kwestia ceny, np. na ogłoszenie bez podanej ceny prawie nikt nie oddzwaniał, na ogłoszenie z wygórowaną ceną było kilka tel. ale ludzie chcieli stargować do 50% ceny wyjściowej ;-), na ogłoszenie z niższą ceną - duży odzew.

• 2 weeks później...

Ja swoje mieszkanie sprzedałem dzięki serwisowi z ofertami nieruchomości znajdującemu się pod adresem http://www.m-dom.pl jest to chyba nowy serwis bo ogłoszeń nie było za dużo, ale od zamieszczenia tam ogłoszenia znalazłem kupca po jakimś tygodniu :)

Co najważniejsze zamieściłem tam ogłoszenie zupełnie za darmo na okres 30 dni.

Teraz na tym serwisie szukam jakiegoś domu dla mojego syna, mam nadzieję że znajdę coś ciekawego.

Pozdrawiam.