Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sprzedaz mieszkania-gdzie najlepiej ogłosic sprzedaz mieszka

Recommended Posts

Ja swoje mieszkanie sprzedałem dzięki serwisowi z ofertami nieruchomości znajdującemu się pod adresem http://www.m-dom.pl jest to chyba nowy serwis bo ogłoszeń nie było za dużo, ale od zamieszczenia tam ogłoszenia znalazłem kupca po jakimś tygodniu :)

Co najważniejsze zamieściłem tam ogłoszenie zupełnie za darmo na okres 30 dni.

Teraz na tym serwisie szukam jakiegoś domu dla mojego syna, mam nadzieję że znajdę coś ciekawego.

Pozdrawiam.

oj jak mi tu reklamą zaśmierdziało!!!

ja tez sprzedaję- jest chyba szansa że może się uda. Mam chyba ze 20 umów z pośrednictwami. Ogłoszenia indywidualne mam na gratka, domiporta i allegro. Rozwieszałam na osiedlu informacje- przyszły dwie osoby oglądać. Chyba musze rozwiesić jeszcze raz. Chciałabym już sprzedac i mieć spokój że kasy starczy!

Aha z pośrednikami umwaiam się w tej chwili tak, że dopiero jak przychodzą z klientem to podpisuje umowę bo tak to mi się tabuny pośredników po domu kręciły a ich aktywność kończyła się na podpisaniu umowy!

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja tez sprzedaję- jest chyba szansa że może się uda. Mam chyba ze 20 umów z pośrednictwami. Ogłoszenia indywidualne mam na gratka, domiporta i allegro. Rozwieszałam na osiedlu informacje- przyszły dwie osoby oglądać. Chyba musze rozwiesić jeszcze raz. Chciałabym już sprzedac i mieć spokój że kasy starczy!

Aha z pośrednikami umwaiam się w tej chwili tak, że dopiero jak przychodzą z klientem to podpisuje umowę bo tak to mi się tabuny pośredników po domu kręciły a ich aktywność kończyła się na podpisaniu umowy!

Mam te same doświadczenia. Klientów jak na lekarstwo, a mieszkanie niezłe i w dobrym punkcie (Warszawa Mokotów). Cena też standardowa...

A podobno ruszyło się w nieruchomościach, ciekawe gdzie...

Agencje jakoś mało operatywne, jeśli chodzi o wyszukiwanie klientów, bo do podpisania umowy, to oczywiście pierwsi (też mi się chyba ze dwadzieścia uzbierało...). Ciekawe z czego oni żyją (tak naprawdę :wink: ).

Ech, załamka, i z kasą cienizna...

Poradźcie, co zrobić, żeby szybko sprzedać (oczywiście poza drastycznym obniżeniem ceny...)

Pozdrowienia

WaldekZ

• 2 weeks później...

Waldek- a na się udało (chyba bo umowa będzie podpisana w sobotę ;) )

Wkurzyłam się na te wszystkie agencje i... sama dałam ogłoszenia do wszystkich możliwych internetowych portali. Ale przede wszystkim wydrukowałam całą masę ogłoszeń- takich zwykłych papierowych, z numerem telefonu do oderwania, zafoliowałam je (tzn wsadziłam w koszulkę), żeby mi pierwszy deszcz nie zniszczył ogłoszeń i rozwiesiłam po całej okolicy. Często jest tak, że ktoś szuka w konkretnej lokalizacji, osiedlu, nieraz nawet w konkretnym bloku bo ma blisko rodziców/dzieci/pracę/ przedszkole etcc U nas podziałało. Aha- u nas akurat argumentem przetargowym było zostawienie niemal całego wyposażenia mieszkania- ale nam akurat nie pasowało zabierać wiekszości rzeczy.

Waldek- a na się udało (chyba bo umowa będzie podpisana w sobotę ;) )

Wkurzyłam się na te wszystkie agencje i... sama dałam ogłoszenia do wszystkich możliwych internetowych portali. Ale przede wszystkim wydrukowałam całą masę ogłoszeń- takich zwykłych papierowych, z numerem telefonu do oderwania, zafoliowałam je (tzn wsadziłam w koszulkę), żeby mi pierwszy deszcz nie zniszczył ogłoszeń i rozwiesiłam po całej okolicy. Często jest tak, że ktoś szuka w konkretnej lokalizacji, osiedlu, nieraz nawet w konkretnym bloku bo ma blisko rodziców/dzieci/pracę/ przedszkole etcc U nas podziałało. Aha- u nas akurat argumentem przetargowym było zostawienie niemal całego wyposażenia mieszkania- ale nam akurat nie pasowało zabierać wiekszości rzeczy.

A z którego źródła znaleźliście w końcu kupca (internet, rozwieszone ogłoszenia)?

Farciarze... :wink:

Pozdrowienia

WaldekZ

• 2 weeks później...
Właśnie udało mi się sprzedać mieszkanie bez pośrednika, ponad 5 tyś w kieszeni ;-) Ogłoszenia pozostawiałem w internecie, na forach oraz serwisach bez pośredników. Akurat to ogłoszenie kupcy znaleźli w bezposrednio.com, ale twierdzą, że to przypadek. Od kilku dni staram się kupić dwa razy większe mieszkanie, również bez pośredników, ale takie oferty znikają w ciągu kilku dni, nawet wczoraj dzwoniłem - babka wystawiła ogłoszenie, a za dwa dni już było nieaktualne, masakra.

• 3 weeks później...

Waldek nasi kupujący znaleźli ogłoszenie w internecie- bodaj na gratce

Mówili że widzieli wcześniej to ogłoszenie ale tylko przez pośredników i nie chcieli. Jak zobaczyli, że pojawiło się ogłoszenie bez agencji od razu zadzwonili. No i udało się! :-)

• 11 months później...

Witam,

Zajmuję się zawodowo przygotowaniem mieszkań przeznaczonych do sprzedaży lub wynajmu. Ta usługa wspomagająca sprzedaż nieruchomości jest jeszcze mało znana i rozpowszechniona w Polsce. Polega na zastosowaniu prostych, niskonakładowych zabiegów w celu podniesienia atrakcyjności nieruchomości na rynku. Niewielu sprzedających w pełni zdaje sobie sprawę jak OBIEKTYWNIE wygląda ich kochane mieszkanie lub dom z którym chcą się rozstać. A potencjalni nabywcy, są dziś baaaaardzo wybredni.

Przygotowanie mieszkania na sprzedaż w telegraficznym skrócie: trzeba sprzątnąć mieszkanie, pochować wszystkie drobiazgi zagracające przestrzeń, usunąć zbędne i/lub zniszczone meble, zrobić drobne naprawy, odmalować (oczywiście jeśli jest brudno lub kolory są zbyt kontrowersyjne), usunąć brzydkie zapachy, dobrze sfotografować mieszkanie no i na koniec zrobić dobre pierwsze wrażenie na potencjalnych nabywcach, którzy przyjdą obejrzeć Waszą nieruchomość.

Jeśli przedłuża się okres sprzedaży mieszkania to może warto przeanalizować, co jeszcze, oprócz obniżenia ceny można by zrobić by zamknąć sprzedaż. Zapraszam do zapoznania się z ofertą usług MODEROWANO

Edytowane przez finlandia

• 2 years później...

Tak rzeczywiście lepiej zaoszczędzić 50 - 80 zł na dobrym ogłoszeniu i potem marudzić że klientów nie ma że się nie sprzedaje itp.

Jak już zdecydujecie się na pośrednika to podpisać umowę z 2 max 3 pośrednikami, ale takimi którzy specjalizują się w danym rejonie mają z tego rejonu bardzo dużo ofert i co za tym idzie klientów już wypracowanych i wtedy ma to sens. Wybieranie pośredników z łapanki nie ma sensu, lepiej sobie wykupić na najbardziej poczytalnych portalach reklay i samemu czekać na klienta.

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Tak rzeczywiście lepiej zaoszczędzić 50 - 80 zł na dobrym ogłoszeniu i potem marudzić że klientów nie ma że się nie sprzedaje itp.

Jak już zdecydujecie się na pośrednika to podpisać umowę z 2 max 3 pośrednikami, ale takimi którzy specjalizują się w danym rejonie mają z tego rejonu bardzo dużo ofert i co za tym idzie klientów już wypracowanych i wtedy ma to sens. Wybieranie pośredników z łapanki nie ma sensu, lepiej sobie wykupić na najbardziej poczytalnych portalach reklay i samemu czekać na klienta.

Witam!

Ja polecam ogłaszanie sprzedaży mieszkania na portalach społecznościowych.

W tej chwili jest mnóstwo stron zajmujących się czymś takim, między innymi np MODEROWANO

Wybieracie sobie na którym fanpage'u wstawiacie ogłoszenie i gotowe!

Radzę w takiej sytuacji sugerować się grupami wiekowymi, raczej kobiety i mężczyźni 25-35 będą największą grupą odbiorców, takich jest tam mnóstwo a koszt takiej reklamy niewielki:) Robicie zdjęcia i do dzieła!

Pozdrawiam!

Edytowane przez finlandia

• 10 months później...
możesz próbować ogłaszać albo ręcznie albo są też portale na których można zlecić ogłaszanie nieruchomości w reklamach na popularnych stronach o tej tematyce, wykorzystując reklamę przez biuro ogłoszeń jak np MODEROWANO ] można dotrzeć do większej ilości potencjalnych klientów. Kiedyś skorzystałem z takiego e-biura i miałem zauważalnie więcej chętnych z którymi mogłem utargować lepszą cenę za mieszkanie Edytowane przez finlandia

• 4 months później...

chcialabym sprzedac mieszkanie-gdzie w internecie najlepiej to ogłosic? Jestem z Wrocławia

Ja sprzedawałem w Poznaniu przez pośrednika i muszę przyznać, ze to bardzo wygodne rozwiązanie - wypromował ogłoszenia, pokazywał mieszkanie, no i po sprzedaży podpowiedział jak załatwić formalności. [reklama]

Edytowane przez Elfir

Ja sprzedawałem w Poznaniu przez pośrednika i muszę przyznać, ze to bardzo wygodne rozwiązanie - wypromował ogłoszenia, pokazywał mieszkanie, no i po sprzedaży podpowiedział jak załatwić formalności. [reklama]

a jakie to sa formalnosci???

a pseudoposrednikow sie nie poleca...

Edytowane przez Elfir

• 6 months później...
  • 3 months później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...
Ja skorzystałem zMODEROWANO .. Za tą samą cenę, którą płacisz za dwa portale, oni oferują promowanie ogłoszenie na ponad 100 portalach, a dodatkowo na facebook'u i youtube. Sprzedałem po 2 miesiącach współpracy z nimi. Natomiast współpracując z agencją nieruchomości nie mogłem sprzedać przez 5 miesięcy. Edytowane przez finlandia

• 7 months później...