Mags 27.08.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Wychodzę już z siebie. Ile jeszcze można czekać?!Jak to teraz wygląda w odniesieniu do przepisów? Czy ktoś za to zapłaci? Kto i ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 27.08.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Czy ktoś za to zapłaci? Kto i ile? Tobie? Nie. Pytałaś czemu jeszcze nie ma? Prosić, upominać się, skargi i zażalenia pisać - to jedyne co możesz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 27.08.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Dzięki za szybką odp. Pomału mnie ogarnia desperacja. A już miało się murować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 28.08.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Dzięki za szybką odp. Pomału mnie ogarnia desperacja. A już miało się murować. spokojnie - dostaniesz. A data wystawienia będzie zgodna z przepisami - tak było u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 28.08.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Wychodzę już z siebie. Ile jeszcze można czekać?! Jak to teraz wygląda w odniesieniu do przepisów? Czy ktoś za to zapłaci? Kto i ile? a cokolwiek na piśmie masz?? były jakieś ruchy?? może potrzebna była jakaś odrębna opinia?? może uzupełniałeś wniosek?? to tez ma wpływ na te "65 dni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 28.08.2007 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Dokumenty były kompletne (zbierane 2 miesiące). To przez urlopy w urzędach, nie nadążają. Obiecali, że jutro dostaniemy. Oby! Serdeczne dzięki za zainteresowanie tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 28.08.2007 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 A przy okazji tematu. Istnieje jakieś obejście przepisów dotyczących okresu uprawomocnienia się PnB? Jeżeli jutro dostanę pozwolenie, to kiedy najprędzej mogę zacząć budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 28.08.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 2 tygodnie od odebrania (data na zwrotce) poleconych przez wszystkie strony (sąsiedzi? musisz sprawdzić do kogo wysyłali) + potem jeden tydzień na zgłoszenie do nadzoru. Można spróbować załatwić podpisy od wszystkich stron, że odebrali i nie wnoszą zastrzeżeń (czy jakoś tak), ale nie każdy urząd się na to godzi. Musisz zapytać. Ja się z tym woziłem 2 m-ce bo ginęły polecone do sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 28.08.2007 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ty mnie Civic proszę nie strasz, bo ja tu zaraz na zawał padnę. 3 tygodnie to długo, a co dopiero 8. Koniec świata. Sąsiedzi to nas raczej poganiają, żebyśmy już zaczynali a nie na PnB czekali , to może nam jaką zgodę podpiszą od razu, kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 29.08.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 nie wiem jak to jest, ale ja nie podpisywałem nic jak moi sąsiedzi się budowali. I podobnie jak ja dostawałem pozwolenie to oni nic nie dostawali do podpisania. A mam 3 sąsiadów i budowałem się jako ostatni.Może co gmina to inne prawo?? A może dlatego, że gmina robiła warunki zabudowy pod konkretne osiedle?? a co do terminu, to chyba jest tak, że można rozpocząć tydzień po powiadomieniu inspekcji budowlanej(nadzoru??) a to można zrobić dopiero jak się ma dziennik budowy, a do dziennika potrzebne jest pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 29.08.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Mags przeczytaj jeszcze tohttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1961516&highlight=#1961516 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 29.08.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 nie wiem jak to jest, ale ja nie podpisywałem nic jak moi sąsiedzi się budowali. I podobnie jak ja dostawałem pozwolenie to oni nic nie dostawali do podpisania. A mam 3 sąsiadów i budowałem się jako ostatni. Może co gmina to inne prawo?? A może dlatego, że gmina robiła warunki zabudowy pod konkretne osiedle?? urząd określa zakres oddziaływania inwestycji i powiadamia tych na których to oddziaływuje. różnie do tego podchodzą. zależy też co jest w projekcie. u mnie powiadamiali 16tu współwłaścicieli drogi wewnętrznej. tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 29.08.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 WItam, Skarga na bezczynność organu administracji, Pozdrawiam serdecznieMark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 29.08.2007 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Z sąsiadami żadnych problemów nie będzie, nie wstrzymają mi robót. Tylko teraz mnie zastanawia jedno - jeśli sąsiedzi nie są stroną to oprócz mnie kto jeszcze jest stroną i kto dostanie zawiadomienie? Aha, PnB miało być dziś, będzie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts