jdabro 27.08.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Projekt pod adresem http://wuwo.home.pl/project.php?cat=2&project=75 poszukuję przerobionego projektu na strop teriva lub z innym układem części sypialnej - chętnie odkupię PS generalnie chodzi mi o uwagi kogoś kto myśl lub buduje ten projekt. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidar65 05.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam!Jestem w trakcie realizacji tego projektu. Strop teriva. projekt po małych przeróbkach.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrbe 22.04.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam! Jestem w trakcie realizacji tego projektu. Strop teriva. projekt po małych przeróbkach. pozdr Cieszę się, że ww-221 ma więcej fanów. My też skałaniamy się ku temu projektowi! Zastanawiamy sie tylko nad zmiana materiałów na porotherm 25 + 20cm styropian. Ten strop - to też niezła myśl - zastanawiamy się nad tym.... Ale wtedy rozumiem ze juz nie ocieplasz stropu tylko normalnie dach, tak? A konstrukcja dachu nadal kratownicowa? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrbe 22.06.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 witam! wraz z żoną nosimy się z zamiarem budowy domku. spodobał nam się ten projekt: projekt ww-221 co o nim sądzicice? Chcemy jeszcze dorzucic jedno duze okna na scianie naprzeciwko wejscia do salonu (tam bedzie najladniejszy widok a drzwi na taras pewnie jakies wieksze i przesuwne. strop w tym projekcie drewniany... i chyba tak zostawimy, bo troche taniej a i tak mozna rozne drobiazgi na tym stryszku skladować... jesli jestem w bledzie to mnie poprawcie.... czy ktoś z was jest w stanie szacunkowo określić koszty budowy w stanie develop. lub dość skromnym pod klucz? dzieki za pomoc! pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.06.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Duży dom. Przy tej powierzchni zastanawiałabym się nad domem z poddaszem użytkowym. Wykosztujesz się na stan zero. Potem porządnie będziesz musiał ocieplić podłogę na gruncie i strop drewniany (a metrów sporo). Kosztów nie potrafię oszacować, ale rozłożysta parterówka nie wygeneruje Ci oszczędności. Jeśli masz działkę 1000 metrów bryła budynku wypełni ją całkowicie i w sumie nie będzie się dobrze prezentować. W środku tracisz 27 m2 na komunikację (na dobrą sprawę dwa pokoje). Drugie drzwi w garażu chyba nie potrzebne, lepiej zrobić przejście do pomieszczenia gospodarczego. Mam nadzieję, że kółko na końcu korytarza części prywatnej nie oznacza słupa, bo byłoby ciekawie. pozdrawiam, marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrbe 24.06.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Duży dom. Przy tej powierzchni zastanawiałabym się nad domem z poddaszem użytkowym. Wykosztujesz się na stan zero. Potem porządnie będziesz musiał ocieplić podłogę na gruncie i strop drewniany (a metrów sporo). Kosztów nie potrafię oszacować, ale rozłożysta parterówka nie wygeneruje Ci oszczędności. Jeśli masz działkę 1000 metrów bryła budynku wypełni ją całkowicie i w sumie nie będzie się dobrze prezentować. W środku tracisz 27 m2 na komunikację (na dobrą sprawę dwa pokoje). Drugie drzwi w garażu chyba nie potrzebne, lepiej zrobić przejście do pomieszczenia gospodarczego. Mam nadzieję, że kółko na końcu korytarza części prywatnej nie oznacza słupa, bo byłoby ciekawie. pozdrawiam, marta dzieki za odpowiedź! działka ma ponad 1800m2, wiec pomiescilaby dwa takie domy... Co do kosztów... - a czy nie jest tak ze w przypadku domu z poddaszem są dodatkowo schody, wyższe kominy itp, mocniejsze fundamenty...? Myslisz, ze budowa domu o tej samej pow. tyle ze z poddaszem bylaby duzo tansza? Co do kołka - to jest to świetlik dachowy tunelowy - bardzo fajna rzecz. Tez na poczatku myslalem ze to jakis koszmarnie wielki slup pozdrawiam, piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.06.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Tak się składa, że będe buduję parterówkę, ale sporo mniejszą. Mam piękny strych i zastanawiam się jak ja tam będe trzymała te wszystkie rzeczy wnosząc jest przez otwór schodów strychowych 120x70. Wracając do Twojego pytania - czy dużo tańsza - nie wiem. Inaczej rozkładają się koszty poszczególnych etapów. pozdrawiam,marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 02.07.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 witam! wraz z żoną nosimy się z zamiarem budowy domku. spodobał nam się ten projekt: projekt ww-221 co o nim sądzicice? Chcemy jeszcze dorzucic jedno duze okna na scianie naprzeciwko wejscia do salonu (tam bedzie najladniejszy widok a drzwi na taras pewnie jakies wieksze i przesuwne. strop w tym projekcie drewniany... i chyba tak zostawimy, bo troche taniej a i tak mozna rozne drobiazgi na tym stryszku skladować... jesli jestem w bledzie to mnie poprawcie.... czy ktoś z was jest w stanie szacunkowo określić koszty budowy w stanie develop. lub dość skromnym pod klucz? dzieki za pomoc! pozdrawiamy!!! Wad brak. Tak, tak, tak. Yes, yes, yes. Koszty ok. 200.000 zł. stan surowy otwarty. 250.000-400.000 reszta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 02.07.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 To jest dom idealny. Dla mnie Niestety, powierzchnia zabudowy za duza o jakies 70 metrow Kocham parterowki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrbe 02.07.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 To jest dom idealny. Dla mnie Niestety, powierzchnia zabudowy za duza o jakies 70 metrow Kocham parterowki... Też mieliśmy problemy z wielką powierzchnią zabudowy, ale udało nam się nieco skorygować warunki zabudowy i już się mieścimy.... Dzieki za Wasze głosy... Jezeli nic innego nam nie przyjdzie do głowy to pewnie w najbliższych dniach kupimy ten projekt... A co! Raz się żyje! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrbe 16.07.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Podbijam! Projekt juz zakupiony, takze ostatni moment na wprowadzanie w nim poprawek... Moze jakies sugestie? Z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 18.07.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Jestem na etapie wyboru projektu, ten jest też wsród faworytów ,czekam co dalej Czy jesteście zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 18.07.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 chciałaby aby dom miał dużą kuchnię, 3-4 sypialnie, ogrzewanie gaz+komink, garażnajlepiej 1 stanowisko,pranio-susz. Fajny jest projekt Mandarynka i Z17, To są 3 projekty nad którymi się aktualnie koncentruję oprócz tego -WW-221.No moze jeszcze "Dobra decyzja" Mam dłłuuuugą działkę szer. 26 m, wejscie od pd Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 18.07.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 chciałabym, aby dom miał dużą kuchnię, 3-4 sypialnie, ogrzewanie gaz+komink, garaż najlepiej 1 stanowisko,pralnio-susz. Fajny jest projekt Mandarynka i Z17, To są 3 projekty nad którymi aktualnie się koncentruję - oprócz -WW-221.No moze jeszcze "Dobra decyzja" Mam dłłuuuugą działkę szer. 26 m, wejscie od pd Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrbe 18.07.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam.... Mam dłłuuuugą działkę szer. 26 m, wejscie od pd Pozdr To lepiej sprawdź jaką masz zapisaną w warunkach zabudowy/planie zagosp. odległośc frontu domu od granicy działki , bo jesli taką jak ja - 10m, to już nie każda parterówka Ci się wpasuje... - na pewno nie WW-221... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 18.07.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Aktualnie czekam na warunki zabudowy, które mają być w sierpniu, dlatego intensywnie rozglądam się żeby mieć orientację. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vobo 29.10.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 My kończymy stan surowyparę uwag .... w więc tak:najpierw zmieniliśmy projekt na teriva (moja żona bała się pękających karton gipsów na suficie - poddasze nieużytkowe)później w fazie wyboru ogrzewania (pompa ciepła - ogrzewanie powietrzne + DGP) zrezygnowaliśmy z terivy na rzecz oryginału(łatwiej poprowadzić rury z ogrzewaniem pomiędzy stropem a podwieszanym sufitem - w części ogrzewanej)ściany leier thermopor 25cm + 20cm styropian, podłoga 20cm styropian, strop 35cm wełna mineralna, dach dachówka ceramiczna. Poddasze nieużytkowe (tylko strych)zmieniliśmy minimalnie rozkład ścian w sypialni - młodzież musi mieć pokoje o takiej samej powierzchni.zdjęcia z budowy: (w miarę na bierząco) http://picasaweb.google.pl/vobo70/BudowaDomu# w razie pytań służę pomocą 0500 150491buduję w okolicach Grodziska Mazowieckiego pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vobo 29.10.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 My kończymy stan surowy WW-221parę uwag .... w więc tak:najpierw zmieniliśmy projekt na teriva (moja żona bała się pękających karton gipsów na suficie - poddasze nieużytkowe)później w fazie wyboru ogrzewania (pompa ciepła - ogrzewanie powietrzne + DGP) zrezygnowaliśmy z terivy na rzecz oryginału(łatwiej poprowadzić rury z ogrzewaniem pomiędzy stropem a podwieszanym sufitem - w części ogrzewanej)ściany leier thermopor 25cm + 20cm styropian, podłoga 20cm styropian, strop 35cm wełna mineralna, dach dachówka ceramiczna. Poddasze nieużytkowe (tylko strych)zmieniliśmy minimalnie rozkład ścian w sypialni - młodzież musi mieć pokoje o takiej samej powierzchni.zdjęcia z budowy: (w miarę na bierząco) http://picasaweb.google.pl/vobo70/BudowaDomu# w razie pytań służę pomocą 0500 150491buduję w okolicach Grodziska Mazowieckiego pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrbe 11.03.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 zdjęcia z budowy: (w miarę na bierząco) http://picasaweb.google.pl/vobo70/BudowaDomu# My już również budujemy! pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeWu 13.03.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam! My też będziemy budować WW-221, ale w wersji 2 (bez podcienia z tyłu, a z większym salonem). Projekt z minimalnymi zmianami.Na razie załatwiamy pozwolenie na budowę. Pozdrawiam,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts