chychcia 29.04.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam, mnie i męża również ten projekt zauroczył. Wcześniej braliśmy pod uwagę proejkt Jupiter II z wrocławskiego Domusa, ale rzeczywistość finansowa sprowadziła nas na ziemię Czy potraficie mniej więcej podać przybliżone koszty budowy? Podobno po zmianie stropu na monolityczny jest szansa zmieścić się w 2.300,00 zł brutto za metr bez wykończenia wewnętrznego. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vobo 29.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 nie jestem "ekipą budującą" tylko inwestorem, ale z mojej wiedzy, jeśli nie planujecie poddasza użytkowego, to ten strop drewniany, który jest w projekcie jest najtańszą formą budowy Sam właśnie taki wybudowałem (nie osobiście oczywiście ...) pozdrawiam, Maciek W razie pytań mój numer 500 150491 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chychcia 30.04.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Ze mnie też na razie żaden budowlaniec, nawet nie inwestor Zapytałam dwóch znajomych "związanych" z branżą o wstępny koszt budowy i taki pomysł na oszczędności podali. Poza tym niektórzy straszą pękaniem sufitu przy zastosowaniu stropu drewnianego. Jako osoba budująca według tego projektu jak go oceniasz? Czy jest w nim wiele błędów? No i chyba dla mnie informacja najważniejsza - czy jest szansa na zmieszczenie się w 500.000 zł z całkowitym kosztem budowy? Pozdrawiam Karolina PS. Z niecierpliwością czekamy wraz z mężem na dalsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vobo 01.05.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Mnie też straszyli pękaniem sufitu, ale dobrze zrobiony sufit będzie pękał co najwyżej na łączeniu ze ścianą, a można tam dać glify.Co do projektu, to nam on pasował prawie jak "ulał" jedynie poprzesuwaliśmy troszkę ściany w sypialniach, aby pokoje młodzieży miały taką samą powierzchnię.Ja nie zmieszczę się w 500 tyś. Ale każdy buduje inaczej. Być może że szansa jest. U mnie sam stan surowy (łącznie z projektem, pozwoleniami i całą biurokracją to 204 tyś zł. A wstępny kosztorys na wykończenie pod klucz (z meblami, AGD, RTV, urządzeniem ogrodu, ogrodzeniem, itp) to ok. 550 tys zł.Także ja na sam dom wydam około 550-600 tyś.Niestety jeśli chodzi o zdjęcia, to tak ruszyłem z kopyta z wykończeniem, że pominąłem kilka etapów. pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chychcia 14.05.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Bylibysmy wdzięczni za podanie (tak mniej - więcej ) kosztów: - stanu zero, - stanu surowego otwartego i zamkniętego. Pomięcie kilku etapów w dokumentacji fotograficznej to nic takiego - ze zdjęciami wnętrz też byśmy się z chęcią zapoznali . Pozdrawiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chychcia 04.06.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Piotrbe, dzięki za uzupełnianie zdjęć z budowy Mamy dzięki Tobie małą lekcję poglądową. Gratuluję stanu zaawansowania prac - czekamy niecierpliwie na kolejne fotki. Pozdrawiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 07.06.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Piotrze, aaaleeee poszło; o rany tempo macie niesamowite! Podziwiam i trzymam kciuki. Wygląda super pozdrawiam, bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chychcia 08.06.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Idzie to ocieplanie, że hej.... Ja ze swojej strony nie mogą się doczekać zdjęć z prac wykończeniowych we wnętrzu. PozdrawiamKarolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Voitec 13.08.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam,mam pytanie odnośnie domu parterowego WW-221 . Wszystko mi pasuje w nim, ale mam wątpliwości co do stropu drewnianego. Nie wiem czy zostawić jak jest w projekcie (nie planuje żadnych pomieszczeń na górze, tylko stryszek) czy przerabiać na terivę. Czy to się w ogóle opłaca. Jeśli ktoś miał doświadczenie z tym tematem lub może ktoś ma projekt z przerobionym stropem proszę o pomoc.PozdrawiamVoitechttp://projekty.dom.pl/ww-221.htm?gclid=COeshYWwoJwCFcIWzAodVXerYw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lydziu 08.12.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 czy ktoś może zaczął budowę tego domu. Właśnie wystawiłem fundamenty i zaczynam wznosić ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobro 15.04.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam. Czy moze mi Pan napisac co skonilo Pana do zamiany mat. na sciany z SILKI na Porotherm. Planuje rowniez budowa ww-221. Projekt dla mnie idealny. Pozdrawiam. Mnie też straszyli pękaniem sufitu, ale dobrze zrobiony sufit będzie pękał co najwyżej na łączeniu ze ścianą, a można tam dać glify. Co do projektu, to nam on pasował prawie jak "ulał" jedynie poprzesuwaliśmy troszkę ściany w sypialniach, aby pokoje młodzieży miały taką samą powierzchnię. Ja nie zmieszczę się w 500 tyś. Ale każdy buduje inaczej. Być może że szansa jest. U mnie sam stan surowy (łącznie z projektem, pozwoleniami i całą biurokracją to 204 tyś zł. A wstępny kosztorys na wykończenie pod klucz (z meblami, AGD, RTV, urządzeniem ogrodu, ogrodzeniem, itp) to ok. 550 tys zł. Także ja na sam dom wydam około 550-600 tyś. Niestety jeśli chodzi o zdjęcia, to tak ruszyłem z kopyta z wykończeniem, że pominąłem kilka etapów. pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.nozewski 03.05.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, właśnie znalazłem ten projekt jest super, no może trochę zmian ale raczej drobnych, czy macie może jeszcze jakieś zdjęcia z budowy i ewentualne rady? A najlepiej jakiś kontakt do tych którzy juz wybudowali bo chciałbym z zonką odwiedzić i zobaczyć na własne oczy ten dom. Pozdrawiam Michał![email protected]Proszę o kontakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 03.06.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Ostatecznie budujemy Oliwkę z HB ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasewek 24.10.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam Z mężem zdecydowaliśmy się na ten projekt. Mieszkamy w okolicach W-wy. Czy już budujesz? Chętnie zobaczylibyśmy w realu budowę tego domu. Jakie przeróbki zrobiłaś/eś? Może masz zdjęcia z budowy? Poproszę o jakiś kontakt jeśli to możliwe. Mój e-mail to; [email protected] Pozdrawiam Małgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 29.10.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 gosiasewek, proponuję obejrzeć galerię użytkownika vobo - jest link na początku tego wątku - domek już na wykończeniu. Ja też zamierzam na wiosnę ruszyć z budową WW-221 z małymi zmianami. Myślisz, że ten wątek to dobre miejsce do wymiany doświadczeń? Jakiś taki jest "niemrawy", ale może go ożywimy? Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.nozewski 18.12.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 gosiasewek, proponuję obejrzeć galerię użytkownika vobo - jest link na początku tego wątku - domek już na wykończeniu. Ja też zamierzam na wiosnę ruszyć z budową WW-221 z małymi zmianami. Myślisz, że ten wątek to dobre miejsce do wymiany doświadczeń? Jakiś taki jest "niemrawy", ale może go ożywimy? Pozdrawiam, Kasia My z żoną ruszamy na wiosnę wszystkiedokumenty już mamy. Byliśmy pod Warszawą zobaczyć ten projekt już wybudowany właśnie u właścicieli którzy umieścili zdjęcia dużo wcześniej w tym temacie powiem Wam, że dom robi super wrażenie jest idealny, oczywiście zmiany każdy robi po swojemu, My np. nie robimy podcienia tylko powiększamy salon, w jadalni między opknami słupek z cegieł i okna troszkę wyżej od podłogi a okno w kuchni równo z blatem bo jest wymiarowo za duza róznica między oknami z przodu i troszkę dziwnie wygląda. troszkę też przesuwamy ściany tzn. zmniejszamy szafę na korytażu bedzie tylko przesuwana a nie taka głęboka na korzyść gabinetu. Za gabinetembędzie nasza sypialnia poszerzona o trochę kosztem pokoju z prawej strony nie dużo ale zawsze. likwidujemy drzwi w garażu i dajemy je do pomieszczenia gdzie będzie stał jeszczcze nie wiemy jaki piec albo pompa ciepła zobaczymy jakie koszta nas czekają no i czego nie zrobił kolega z pod Warszawy i teraz troszkę żałujemy wydłużamy garaż do przodu o 2 m uwierzcie mi naprawdę warto. Ruszamy na wiosnę, na pewno będziemy zamieszczać zdjęcia Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 18.12.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 My też zamierzamy zacząć na wiosnę - ale papierów jeszcze nie mamy, na razie projekt w adaptacji. Ale jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to pozwolenie uprawomocni się gdzieś pod koniec marca, więc jest szansa na wbicie pierwszej łopaty:) w kwietniu.My cały dom powiększamy proporcjonalnie o jakieś 6%, dzięki temu większy będzie między innymi garaż (wymiary wewnętrzne: 6,3x6,3 - mam nadzieję, że wystarczy) i wiatrołap. Drzwi z garażu też przenieśliśmy do pom. gosp., w którym u nas będzie pralnia, bo kotłownia powędruje piętro niżej (podpiwniczamy cały budynek).Czekam na zdjęcia:)Kiedy już uda nam się zacząć to też coś wkleję.Pozdrawiam,Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.nozewski 20.10.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witam ponownie! Jak budowa Pani Kasiu My już mamy stan surowy bez okien bo mamy na razie dosyć, ja już nie daje rady z hurtowniami bo na ekipy nie mogę narzekać. Próbuje zamieścić jakieś zdjęcia ale coś nie działa jeśli chcecie to podajcie maila mam parę z budowy. Jak Wasza? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 21.10.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witam,myślałam, że tylko ja buduję WW-221:)Jesteśmy na etapie ścian nośnych, w przyszłym tygodniu działowe. My nie robimy przerwy, bo do lipca musimy się wprowadzić. w listopadzie więc dach i okna, a potem instalacje. Na wiosnę tynki, wylewki i wykończająca wykończeniówka:)Budujemy z silikatów, więc nasz domek jest biały. Ekipa bardzo w porządku, będzie robiła na też stan developerski i wykończeniówkę (bez dachu).Na Waszych zdjęciach rozpoznałam wszystkie strony domu:) Znam już projekt prawie na pamięć...Pozdrawiam,Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszula268 23.06.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 witam, proszę o więcej fotek tego domu , [email protected] , z gory dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts