mobby 21.07.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 W jakiej kolejności robi się filary podpierające balkon.Mam w projekcie 4 filary ( gr 35 cm) podpierające dość złożony konstrukcyjnie balkon.Kupiłem 4 tuby papierowe o długości 3,5 metra ( faktyczna długość ok 2,5, ale w sklepie nie było takich no i budynek jest podniesiony o jakieś 0,5 metra). JAk należy do tego podejść.1. Wylać najpierw filary do wysokości balkonu razem ze zbojeniem, tak myślałem, bo będę wylewał kawałek stropu z gruchy nad garaż, ale nie wiem czy uda się złapać poziom prawidłowy słupów na tej wysokości)2. Wylewać słupy razem z balkonem po ułożeniu całkowitej konstrukcji, pewnie łatwiej będzie ustalić jednolity poziom Chciałbym uzyskać efekt poprawny tj. filar dochodzi bez żadnej przerwy do balkonu Proszę o pomoc PILNE Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 21.07.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 U mnie było tak.wykopali ławę pod filaryuzbroili i zalali, wypuszczając pręty na słupy.resztę robili razem ze zbrojeniem wieńca.dzień przed zalewaniem stropu, zalali słypy z betoniarki, betonem z przesianej pospółki, takim rzadszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 21.07.2003 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 A jak wysokie miałeś filary i co jest nad nimi ? Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 24.07.2003 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Filary 3 metrowe a nad nimi jest pokój na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts