bobowa budowniczowa 28.08.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witajcie ! Zapraszam wszystkich chętnych i mniej chętnych do wpisywania komentarzy. Może coś poradzicie, podpowiedzie, skrytykujecie, pochwalicie? Pozdrawiam bobowa budowniczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 28.08.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 poprosimy jeszcze o link do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 28.08.2007 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Chyba udało mi się wkleić ten link choć przyznam, że robiłam takie cuda po raz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 28.08.2007 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 ups link do dziennika jest ok ale co jest pod spodem jakieś url itd. nie wiem dlaczego tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 28.08.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam Bobowa! Napisz koniecznie co takiego zauroczyło cie w tej działeczce, że od razu się w niej zakochałaś. Musi być chyba bardzo wyjątkowa skoro tak diametralnie zmieniłaś zdanie. Bobo daj też jakiś link do projektu, cobym mogła popatrzeć jaki to twój domek stał się wymarzonym. Widać, że ci werwy nie brakuje, szybkie działania, szybkie decyzje, tak trzymać kobieto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 29.08.2007 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Hura udało mi się naprawić to co wczoraj zepsułam i oto jet...lin do komentarzy. Teraz będę próbowała wkleić link do mojego projektu (w moim dzienniku ) ale czy mi się uda???? Zobaczymy. Pozdrawiam bobowa budowniczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 29.08.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 No no :D To się nazywa niekonsekwencja w działaniu (z tym kupnem działki i planami budowy): ale ważne że efekty pożyteczne Projekcik domu fajny. Dom wygląda na taki duuuuuży!! Wniosek o pozwolenie na budowę złożony? Kiedy startujecie z fundamentami?? Pozdrawiam i życzę dużo wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 31.08.2007 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 No cóż projekcik upadł jak już pisałam w moim dzienniku tak więc do złożenia papierów o pozwolenie na budowę musimy jeszcze z miesiąc poczekać (ale optymistka ). Chcielibyśmy zacząc w ...grudniu o ile pogoda pozwoli i prowadzić się ...we wrześniu 2008 ...o ile budowlańcy pozwolą. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam bobowa budowniczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 31.08.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Cholibka, mam teraz wyrzuty sumienia, że ci plany pokiereszowałam. Ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło. Nie martw się, na pewno znajdziesz taki projekt, tyle tylko,że to zajmuje trochę czasu. Adaptacja nigdy nie jest tak droga jak projekt indyw., ale zmiany w konstrukcji dachu zawsze niosą za sobą większe koszty, pracy architekta, no i w ogóle jest to gra nie warta świeczki. Bobo uszy do góry i do dzieła. Pisz na bieżąco jakie projekty wpadają ci do ręki. Podyskutujemy, czy się nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.09.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Cześć Bobowa. Ładny ten Leo ale jeśli o mnie chodzi to szukałabym dalej. Jakoś taki mało praktyczny mi się wydaje, no ale ja patrzę z innego punktu widzenia. Przejrzyj jednak jeszcze inne propozycje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.09.2007 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Cześć braza, czemu wydaje się mało praktyczny i jaki jest Twój inny punkt widzenia?. Może powiedz na co powinnam zwrócić uwagę przy szukaniu projektów (oczywiście poza wymaganiami z warunków zabudowy). Właściwie to Leo I ma wszystko czego potrzebuję (może z wyjątkiem pralni). A mój mąż namawia mnie na zasadny z muratora. No nie wiem... I co tu robić? Braza a Ty jaki masz projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.09.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Moim skromnym zdaniem oba projekty co do funckjonalności sa zbliżone. Spore wiatrołapy i kuchnie, duże salony, pokoje na poddaszy również wystarczające, z tym, że Leo jest przyjemniejszy wizualnie. Po prostu ładniejszy (dla mnie oczywiście). Cieszę sie, że tak szybko udało ci sie coś znaleźć i jeszcze do działeczki podpasowałaś. Chciałam sie jeszcze zapytać, czy macie już warunki zabudowy pod tę działeczkę?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.09.2007 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Witaj Edmar70 Warunki zabudowy już są: pow. zab. max 25% (działka ma 497 m), szer. domu max 16 m, linia zabudowy 5 m od frontu i 5 m od lewego płotu, wys. kalenicy max 9m, dach skośny. Nie wiem jeszcze co to będzie dalej z tym projektem zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 04.09.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Witaj Babo Tak przyznam , ze z zaciekawieniem przeczytalam o Panu , ktory chcial kupic i nie kupil Projekt z pewnoscia nie bedzie drogi w budowie , no i masz tu lukarne , tak jak chcialas. Zaczynasz w tym roku jeszcze? Jesli zaczniesz to zdazysz spkojnie do wrzesnia 2008 i tego Tobie zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.09.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Cześć braza, czemu wydaje się mało praktyczny i jaki jest Twój inny punkt widzenia?. Może powiedz na co powinnam zwrócić uwagę przy szukaniu projektów (oczywiście poza wymaganiami z warunków zabudowy). Właściwie to Leo I ma wszystko czego potrzebuję (może z wyjątkiem pralni). A mój mąż namawia mnie na zasadny z muratora. No nie wiem... I co tu robić? Braza a Ty jaki masz projekt? Ja chcę budować Wdzięcznego M07 z Muratora. A na co zwracać uwagę? Hmmm... Każdy ma inne potrzeby, ale jest parę rzeczy, co do których nikt nie ma wątpliwości, że muszą być. To jest między innymi pralnia i pom. gospodarcze. Pralnia najlepiej na dole, żeby nie biegać ze stosem mokrej bielizny do ogrodu (latem). Łazieneczka na parterze, której właściwie nie ma. Usytuowana pod schodami będzie moim zdaniem utrapieniem. Brak przejścia z garażu do domu - to wbrew pozorom bardzo ważna rzecz, chociażby ze względu na zakupy i małe dzieci (nie wiem, czy już u Was są). W tym projekcie można usytuować je w przedsionku, ale wtedy tracisz miejsce na wieszaki. No i brak jakiejkolwiek garderoby. To tyle tak na szybkiego moich spostrzeżeń. Masz jeszcze czas, z tego co piszesz, poszukaj. Parę linków do biur projektowych http://www.MtMStyl.pl http://www.dominanta.pl http://www.archeton.pl http://www.mgprojekt.com.pl http://www.domoweklimaty.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 05.09.2007 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witaj rrmi, Już spieszę wyjaśnić czemu Pan chciał kupić a nie kupił : otóż Pan chciał kupić za cenę którą ustalił ze sprzedającą a Pani sprzedającej się odwidziało (za sugestią bliskiej osoby) i stwierdziła że sprzeda drożej. Dała ogłoszenie i tak trafiliśmy na tą działeczkę . Jest to oczywiście bardziej skomplikowane (niezbadane są wyroki Boskie) niż się wydaje ale nie będę o tym pisać na forum. A propo's budowania, bardzo chciałabym zacząć w tym roku ale w najlepszym razie wszystkie uprawomocnione pozwolenia i zgłoszenia będą gotowe na przełomie listopada/ grudnia (ale optymistka ze mnie ). Czy zima pozwoli i czy nawet jeśli pozwoli i nie skuje lodem to czy powinno się zaczynać w takim okresie nie wiem....Pożyjemy zobaczymy na razie martwić się nie będziemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 05.09.2007 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witaj braza Dzięki za spostrzeżenia i już spieszę wyjaśniać... otóż chciałabym aby pralnia była obok łazienki na górze (oczywiście pralnia z oknem) A dlaczego... no właśnie teraz mam pralnię na poziomie minus 1 i biegam z tym mokrym praniem na drugie piętro, tam jest suszone (bo na ogrodzie się przewraca i mam dość wiecznego podnoszenia suszarki a żadnych stałych sznurków mieć nie będę) a potem prasowane i od raz do...garderoby. Więc wymyśliłam sobie że idzie się do łazienki, tam ...rozbieranko, bielizna do pralni obok, tam pranie i suszenie a potem zaraz obok garderoba i myk gotowe. Łazieneczka pod schodami nie jest oczywiście szczytem moich marzeń ale nie przywiązuje do niej wielkiej wagi. Jeśli chodzi o przejście z garażu do domu to...mam tu malutkie wątpliwości, bo: forumowicze wypowiadają się, że smrodek przechodzi do domu, być może nie będzie przechodził jak wejście z domu do garażu będzie oddzielona podwójnymi drzwiami tzn. pierwsze do wiatrołapu a drugie z wiatrołapu do garażu, po drugie wygodnie jest mieć przejście z domu do garażu bo gdzie ja zimą będę wychodzić na papieroska , jeśli zaś chodzi o dzieci to są (10 i 13 lat) więc oczywiście mogą przejść dookoła ale z zakupami to już będzie trochę gorzej Zobaczymy... dzięki za linki, już przejrzałam chyba wszystkie projekty. Nie wiem co będzie z Leo I bo jak tak spojrzeć na trzeźwo bez emocji to te pokoje na górze są trochę mało ustawne. No cóż dzisiaj jeszcze szukamy projektu a jutro pojedziemy do architekta bo tak naprawdę to tylko projekt domu i projekt wjazdu jest mi potrzebny do złożenia wniosku o pozwolenie na budowę Pozdfrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 05.09.2007 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witaj braza, zobaczyłam Twój projekt, bardzo mi się podoba przede wszystkim to że dom jest na prawie kwadratowy (chodzi mi o szerokość i głębokość), że siedząc na tarasie można schować się za murkiem. Wymiary poszczególnych pomieszczeń równiż są fajne. Jednak dla mnie (ale to moja opinia) nie do zaakceptowania są pomieszczenia na poddaszu nie posiadające normalnych okien, tylko okna dachowe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 05.09.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 odnośnie okien dachowych to my szukaliśmy projektów zwróconych szczytową ścianą do ogrodu, i tylko ze względu na dzieci budujemy parterówkę. jedna z pracowni ma kupę takich projektów, jeżeli jesteś w fazie wyboru to mogę sobie przypomnieć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 05.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Bardzo ładny projekt taki w ''moim'' stylu. życzę powodzenia i wytrwałościD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts