bobowa budowniczowa 10.12.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Helooooo, jest tu kto????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Ja jestem:) Doberek! Miałam okazję wczoraj jechać w tę szklaneczkę. Fajnie miał gościu co jechał przede mną, ciągle mu tyłeczek woziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2010 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Cześć Kofana Może to Był mercedes albo BMW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Cześć Kofana Może to Był mercedes albo BMW? Hihihi wiem o co pytasz. to akurat było audi,ale to własciwie to samo. Aniu mam do ciebie nietypowe pytanie.;)Ponieważ ty jesteś taka zdolna kuchareczka, podpowiedz jakieś fajne danie obiadowe, na święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2010 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Ale audi nie ma napędu na tył, a zwykle tylko samochody co mają napęd na tył to rzuca im tyłem, choć prawdę mówiąc nie jest to regułą. Wiele zależy od umiejętności kierowcy. A jeśli chodzi o obiad na święta. U mnie tradycyjnie jak co roku jest na zmianę albo indyk pieczony albo kaczka z pyzami i modrą kapustą. Ale mogę mieć jeszcze inne pomysły tylko powiedz w jakie mięsko chcesz iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Z drobiu to tylko kurcok, nic innego nie przejdzie. Ja uwielbiam kaczkę i starsza też poniekąd, ale reszta ludziów niekoniecznie. A jak sie robi modrą kapustę? Mięso pomijając indyka, kaczkę, watróbkę,żeberka, golonkę, to właściwie każde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2010 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 No to ograniczyłaś mi pole manewru. Ale coś pomyślę Modrą kapustę robię na ciepło, szatkuję, wyciskam sok z cytryny i czekam aż się zmorzy, potem solę, dodaję cukier i masło, zalewam wodą (do połowy objętości kapusty ) i gotuję. Jak już będzie w połowie miękka dodaję 2 pokrojone w kawałki jabłka i dogotowuję. Jabłka się rozpadną i zmieszają z kapustą. Potem tylko trzeba jeszcze przyprawić do smaku, czy ma być bardziej kwaśna czy bardziej słodka. Niektórzy dodaja jeszcze goździki ale u mnie nie lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 To to jest modra kapusta!!!!?:eek:Przecież ja tez taka robię (no może ciutkę inaczej) http://emoty.blox.pl/resource/tease.gifale, żeby to się nazywała modra.http://emoty.blox.pl/resource/ysz.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2010 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 :) Zeby była jasność to mówimy o czerwonej kapuście, tak? A co robisz z nią inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Tak tak o zcerwonej. Ja najpierw siekam i wrzucam na wrzątek na małych kilka minut, tyle tylko aby lekko zmiękła. Potem przecedzam na durszlak i skrapiam cytryną lub odrobiną octu. Właśnie wtedy zmienia kolor. A potem to tylko dodaje jabłko starte na grubej tarce jarzynowej, drobno posiekaną cebulkę, oliwkę, sól i pieprz i kapinkę cukru. I gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2010 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 To też fajny przepis. Na razie znikam, jade na zaległe imieniny Katarzyny (babski wieczór) Pa, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Baw się odlotowo!!! Pa,pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.12.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Ale smacznie się tu zrobiło:) Aniu miłego wieczoru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.12.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 (edytowane) Edytowane 13 Grudnia 2010 przez monia77w1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.12.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Z drobiu to tylko kurcok, nic innego nie przejdzie. Ja uwielbiam kaczkę i starsza też poniekąd, ale reszta ludziów niekoniecznie. A jak sie robi modrą kapustę? Mięso pomijając indyka, kaczkę, watróbkę,żeberka, golonkę, to właściwie każde. Trochę mnie nie było, wirusik - chytrusik mnie dopadł, potem zakupy prezentowe, potem sprzątanie przedświąteczne...ale teraz jestem. Powiem szczerze, że mam problem z obiadem dla Ciebie, wiesz z takim świątecznym obiadem....hmm... nic mi nie przychodzi do głowy...może zrazy wołowe, może pieczeń z mieszanego mięska....nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.12.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Cześć Aniu:)Zrazy to jest to. Ja też robię je w święta.Nie znam osoby, która by ich nie lubiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.12.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Hej Monia:lol2:U nas też zrazy są uwielbiane przez wszystkich.....z wyjątkiem mojego młodszego syna....A jak przygotowania świąteczne u Ciebie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.12.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Szczerze to mam juz serdecznie dosyc. Ciągle coś robię i robię. I jeszcze w wigilię pracuję jak narazie to mam zrobione porządki, pierogi i uszka, prezenty i część zakupów więc jeszcze jestem w polu. No i choinka już ubrana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.12.2010 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Ojjj...to szczerze Ci współczuję, że pracujesz w Wigilię. A Wigilia u Ciebie?Ja mam tylko kupione prezenty i ubraną choinkę. Od jutra zaczynam robić zakupy spożywcze i od środy walczę w kuchni:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.12.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Niestety Wigilia na mojej głowie i chyba będę musiała wziąć urlop bo inaczej nie dam rady. W pierwszy dzień mam gości ale w drugi już na całe szczęście ja się goszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.