Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

Jak przygotowania do świąt???

Menu zrobione???

Jes ofkors :lol: Na dzień dzisiejszy wszystkie zakupy zrobione.

Od jutra zaczynam pichcić. Ale gro rzeczy będę robić w sobotę, aby na niedzielę, kiedy przyjdą goście, mieć na świeżo zrobione. :D

To tak jak ja :lol:

Dokładnie tak samo :lol:

Masz jakąś popisową potrawę? :roll:

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Masz jakąś popisową potrawę? :roll:

Chyba mam. :roll:

Są to roladki schabowe nadziewane szpinakiem i pieczarkami, zapieczone w sosie beszamelowym z dodatkiem serka topionego ze szczypiorkiem. :D

Pycha niesamowita!!! :D

Mniammmmm.......ale tylko ja bym to zjadła bo reszta mojej rodziny jest okrrropnie wybredna :roll:

Ja też mam popisową potrawę to się pochwalę :oops: :wink:

Galantyna z kurczaka: kurczaka sprawiam tak, żeby nie miał kości, płat przyprawiam, kładę na niego omlet, na to usmażone pieczarki, dookoła omletu posiekaną natkę i na środek parówkę, potem to wszystko zawijam, smaruję koncentratem pomidorowym, i piekę w piekarniku. Jak ostygnie (najlepiej na drugi dzień, po dobrym schłodzeniu w lodówce) kroję na plastry, układam na półmisku, dekoruję majonezem, mandarynką z puszki, ogórkiem zielonym i zalewam galaretą.

Pycha!!!!

I jeszcze pasztet mojej produkcji, którego w tym roku nie będzie, bo w moim wynajmowanym domu piekarnik jest tak okropny (fuj) że nawet go nie otwieram. Więc galantyna będzie gotowana :lol: ale gotowany pasztet to już NIE.

Galantyna z kurczaka: kurczaka sprawiam tak, żeby nie miał kości, płat przyprawiam, kładę na niego omlet, na to usmażone pieczarki, dookoła omletu posiekaną natkę i na środek parówkę, potem to wszystko zawijam, smaruję koncentratem pomidorowym, i piekę w piekarniku. Jak ostygnie (najlepiej na drugi dzień, po dobrym schłodzeniu w lodówce) kroję na plastry, układam na półmisku, dekoruję majonezem, mandarynką z puszki, ogórkiem zielonym i zalewam galaretą.

Pycha!!!!

I jeszcze pasztet mojej produkcji, którego w tym roku nie będzie, bo w moim wynajmowanym domu piekarnik jest tak okropny (fuj) że nawet go nie otwieram. Więc galantyna będzie gotowana :lol: ale gotowany pasztet to już NIE.

Aniu daj spokój, bo już mam ślinotok i kapie mi po brodzie. :lol:

Uwielbiam wszystko co jest w galarecie. :D Też będę robić, ale zwykłego kurczaczka w galarecie. Choć muszę przyznać, iż moja rodzinka woli wieprzowe nóżki w galarecie.

Pycha!!!!

Aniu daj spokój, bo już mam ślinotok i kapie mi po brodzie. :lol:

Uwielbiam wszystko co jest w galarecie. :D Też będę robić, ale zwykłego kurczaczka w galarecie. Choć muszę przyznać, iż moja rodzinka woli wieprzowe nóżki w galarecie.

Ja uwielbiam galarety, zarówno te konkretne (kurczaczki i inne stópki) jak i te słodkie (truskawki, malinki). A jak już zalewam galaretą to czasami jeszcze zawijam szparagi konserwowe w szynkę oraz sałatkę jarzynową (samą lub z jajkiem) też w szynkę i jest pycha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A jak już zalewam galaretą to czasami jeszcze zawijam szparagi konserwowe w szynkę oraz sałatkę jarzynową (samą lub z jajkiem) też w szynkę i jest pycha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ło matyldo :lol: robię dokładnie tak samo. :D

Takią szyneczkę układam w małej foremce do ciasta, a jak wystygnie kładę na półmisek i goście sami kroją sobie w grube plastry. :D ładnie taki plaster wygląda, widać przekrój poprzeczny jajka na twardo. :lol:

A jak już zalewam galaretą to czasami jeszcze zawijam szparagi konserwowe w szynkę oraz sałatkę jarzynową (samą lub z jajkiem) też w szynkę i jest pycha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ło matyldo :lol: robię dokładnie tak samo. :D

Takią szyneczkę układam w małej foremce do ciasta, a jak wystygnie kładę na półmisek i goście sami kroją sobie w grube plastry. :D ładnie taki plaster wygląda, widać przekrój poprzeczny jajka na twardo. :lol:

A ja każdą zawiniętą szynkę układam jedna obok drugie, dekoruję i zalewam trzęsącą się galaretką, która szybko zastyga i nie spływa. Bo jak zalewa się płynną do trzeba w jakims półmisku to robić :lol:

Oby zdrówko dopisało

By jajeczko smakowało

By babeczka nie tuczyła

Atmosfera była miła

By zajączek uśmiechnięty

Przyniósł radość w ten dzień święty

http://www.twojezyczenia.pl/kartki_zyczenia/wielkanoc_kompozycja.jpg