Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mayland dziękuję za życzenia :lol: :lol: :lol: :lol:

Edytko po co Ty do tej roboty poszłaś??? Trza było sobie wziąć urlopik :lol: :lol: :lol: :lol:

Romku rozumiem, że dzisiaj się już nie spotkamy???? :roll: :roll:

Sprawozdanie: bigos gotowy, jaja pomalowane, baranki gotowe, galantyna upieczona, sałatka pokrojona, jaja na pastę jajeczną ugotowane, mięso się marynuje.

Jutro: kończę sałatkę, zalewam galantynę i szynkę, robię sos tatarski, pastę jajeczną, święconkę,

Ciasto przyniesie teściowa :lol: :lol: :lol:

Czy o czymś zapomniałam...hm...nie wiem :roll:

Aniu wiedziałam, że Ty jak mróweczka się uwinęłaś. :D

Cała masę pyszności narobiłaś. :o :D

A ja będę jutro to wszystko robić, ale nie sama, bo jest małż i dziewczynki też bardzo lubią mi w kuchni pomagać. Szczególnie kroić sałatki. :D

Nie mogłam dziś wziąć urlopu, gdyż miałam wczoraj, a dziś ma kto inny i nie miałby mnie kto zastąpić.

O rany w czwórkę w kuchni.....hm...ja nie lubię jak mi się ktoś kręci po kuchni...no chyba, że to jest pomoc :wink:

O nie, nie w czwórkę nie da rady :lol: Prędzej wyszłabym z siebie i stanęła obok :evil: :lol:

Każdy ma swoją rolę do spełnienia i się wymieniają miejscami. :D

Właśnie duszą mi się jabłka na szarlotkę. Mięso już przyprawione, a warzywka na sałatkę prawie ugotowane. I to będzie tyle roboty na dzisiaj. Od jutra rana ciągszy dal :lol: :lol: :lol:

Dobry wieczór

Ale tutaj pustki :cry: :cry: :cry:

Muszę iść zamoczyć we wodzie formę do baranka.

Jutro o 11:15 mamy na wiosce święconkę.

Pierwszy raz z czymś takim się spotkałem w zeszłym roku. W mieście tego nie ma - są po prostu cały dzień msze i idzie się do kościoła.

A na wiosce to jest tak, że jest świetlica wiejska. o umówionej godzinie przychodzi ksiądz, schodzą się wszyscy mieszkańcy ze święconką i następuje uroczyste poświęcenie.

Strasznie zabawne to było w zeszłym roku :lol: :lol: My mieliśmy malutki koszyk i wszystkiego po trochu, ale jak byście zobaczyły te wiejskie kosze to byście padły :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ogromne kosze jak do pyrów a w nich kilogramy szynek, kiełbas, fura jajek i po prostu żarcia jak dla całej dywizji :lol: :lol: :lol:

Ale co się dziwić - w końcu to okazja żeby się pokazać przed sąsiadami :lol: :lol: :lol: