Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Romciu, bierz aparat i lataj na tę budowę nawet po parę razy dziennie, skoro Gospodyni ma w nosie :x :wink: Zostań paparazi budowy Bobowej ... może w końcu będzie miała dość i sama zacznie robić zdjęcia :wink:

Nie no bez pozwolenia Ani sobie na to nie pozwolę :D :D

A coś Ty taki porządny :o Bobowa będzie wdzięczna, że za Nią robotę odwalasz :D :wink:

Romciu, bierz aparat i lataj na tę budowę nawet po parę razy dziennie, skoro Gospodyni ma w nosie :x :wink: Zostań paparazi budowy Bobowej ... może w końcu będzie miała dość i sama zacznie robić zdjęcia :wink:

A coś Ty taki porządny :o Bobowa będzie wdzięczna, że za Nią robotę odwalasz :D :wink:

cicho....udaje tylko porządnego :lol: :lol:

Dobry wieczór

Przeprowadziłem dzisiaj wizję lokalną na budowie Pani Bobowej u muszę powiedzieć żę.........Pani Bobowej należy się niezła zjebka!!!!!! :evil: :evil: :evil: :lol: :lol:

Toż tam już stoją ściany fundamentowe a my nie widzieliśmy żadnego zdjęcia, żadnego opisy nie było :cry: (jak tak dalej pójdzie do zacznę jeździć z aparatem i zostanę fotoreporterem na budowie Ani) Tak więc Aniu proszę się na przyszłość poprawić i o wszystkim nas na bierząco informować :D :D

Ale muszę Wam powiedzieć że najważniejsza budowla u Ani jest :lol: :lol: :lol: Na pewno wszyscy się domyślają o czym mówię :lol: :lol: :lol:

Ale to jeszcze nic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Najlepsza to jest szopka :lol: :lol: :lol:

Ale nie będę nic zdradzał. O szczegółach to niech opowie już właścicielka :lol: :lol: :lol:

Romku już spieszę wyjaśniać

Po pierwsze: żadnej zjebki nie przyjmuję :evil: :lol: :lol: :lol:

Po drugie: ściany fundamentowe są i owszem....ale...tylko do dzisiaj :o hi hi hi, bo jak już wspominałam wody u mnie bardzo dużo....wszyscy mądrzy się wypowiedzieli (każdy co innego mówił, a kto ma podjąć decyzję.....no kto....inwestor) i efekt będzie taki, że : wobec tego, że nie ma gwarancji takiego uszczelnienia bloczków, żeby woda się nie przedostała (chodzi o spoiny) to dzisiaj bloczki będą rozbierane, będą kłaść szalunek :o (nie wiem czy to się tak nazywa????? :oops: :oops: :oops: ), wylewać beton ( to zamiast tych bloczków), zasypywać grubym żwirem tą dziurę wewnątrz budynku, i zalewać betonem...uf....nie wiem czy ktoś to zrozumie, bo ja czasami sama nie wiem o czym mówię :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Po trzecie: z szopki (ona jest z folii :roll: ) proszę się nie śmiać bo to jest tylko na chwilę, chyba w tym tygodniu przyjedzie jakiś blaszak :lol:

Po czwarte: Najważniejszy budynek jest niezbędny dla komfortu pracy tych fajnych facecików, którzy budują mi dom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aha ...w ogóle to chciałam powiedzieć, że ja nie bardzo się orientuję co się dzieje na budowie bo:

1. Nie znam się na tym :roll:

2. Nie wtrącam się do roboty fachowców :lol:

3. Mam super kumpla, który mi tą budowę prowadzi i to on załatwai te wszystkie kibelki, szopki, garaże, gruszki, ławy, ekipy, kierownika budowy i 150 innych rzeczy...i wszystko jest na czas i potem on tego pilnuje,m żeby było ok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

4. Mąż się wystarczająco udziela :D

5. Ja zacznę się wtrącać na etapie wykończeniówki :lol: :lol: :lol: :lol:

Aha jeszcze jedno mi się przymniało: Aniu nie wiem czy wiesz, ale za brak tablicy informacyjnej oraz za brak ogrodzenia wokół terenu budowy grożą kary :cry: :cry:

Romku dzięki za przypomnienie :lol: :lol: :lol:

Z tego co się orientuję, to postawienie żółtej tablicy należy do obowiązków kierownika budowy i to on będzie się z tego tłumaczył :roll: :D

...a ogrodzenie przecież jest ....z przodu jest drut a na nim wstążki z foli :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

cicho....udaje tylko porządnego :lol: :lol:

To nie tak.....

....bo ja to taka nietechniczna jestem :oops: :oops: :oops: :oops:

i uzależniona od męża :oops: :oops: :oops: :oops: (ale tylko w kwestii aparatu :lol: :lol: :lol: :lol: )

i do dzisiaj nie wiem ...skąd Ci ludzie się wzięli w tym telewizorze :oops: :oops: 8) 8) 8) 8)

Witam zimowo!

Aniu no to ile masz już tych bloczków na budowie postawionych??? :roll: :wink:

Edytko podobno wszystkie, które miały być postawione....a teraz okazuje się, że jeszcze nie zaczęli budować a już rozwalają hi hi hi, w sumie to śmieszne jest hihihihihi :lol: :lol: :lol: :lol: ale te bloczki nie pójdą na marne bo kolega od nas je odkupi :lol: :lol: :lol: :lol:

Aha ...w ogóle to chciałam powiedzieć, że ja nie bardzo się orientuję co się dzieje na budowie bo:

1. Nie znam się na tym

2. Nie wtrącam się do roboty fachowców

3. Mam super kumpla, który mi tą budowę prowadzi i to on załatwai te wszystkie kibelki, szopki, garaże, gruszki, ławy, ekipy, kierownika budowy i 150 innych rzeczy...i wszystko jest na czas i potem on tego pilnuje,m żeby było ok

4. Mąż się wystarczająco udziela

5. Ja zacznę się wtrącać na etapie wykończeniówki

To tak jak ja. :lol: W ogóle prawie palcem nie kiwnęłam na budowie. Też miałam wspaniałego szefunia, który wszystko za mnie załatwiał. :D O wielu rzeczach dowiadywałam się po czasie. :lol: Do jednej sprawy przyłożyłam rękę, a mianowicie kupiłam cegłę na kominy i nic więcej. :lol: :D Aniu będziesz miło wspominać taką budowę bez Twojego udziału :lol: :wink: ja Ci to mówię. A jak masz jeszcze świetnych ludzików, to już pełnia szczęścia. :D