Rom 27.03.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Aniu dziękuję za wyjaśnienia Szkoda że te bloczki będziecie teraz rozbierać. Szkoda niepotrzebne roboty i wydanych pieniędzy. No ale jak ma byc dobrze to trudno. Lepiej teraz troche stracić niż póżniej pluć sobie w twarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Do jednej sprawy przyłożyłam rękę, a mianowicie kupiłam cegłę na kominy i nic więcej. Ooooo...to dobra jesteś mnie to nie grozi hi hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 27.03.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Do jednej sprawy przyłożyłam rękę, a mianowicie kupiłam cegłę na kominy i nic więcej. Ooooo...to dobra jesteś mnie to nie grozi hi hi hi hi I tak trzymaj Aniu W końcu od czego ma kowal kleszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Aniu dziękuję za wyjaśnienia Szkoda że te bloczki będziecie teraz rozbierać. Szkoda niepotrzebne roboty i wydanych pieniędzy. No ale jak ma byc dobrze to trudno. Lepiej teraz troche stracić niż póżniej pluć sobie w twarz Wiesz co Romku mój mąż to od razu chciał lać beton a nie kłaść bloczków....ale nikt go nie słuchał bo pewnie myśleli, że on się nie zna.....bo przecież nigdy domu nie budował....ale już kiedyś mówiłam, że on jest perfekcjonistą i musi wszystko w teorii wiedzieć a potem w praktyce sprawdzać A teraz wyszło na jego i ...tydzień w plecy cóż...nikt nie mówił, że będzie prosto, łatwo i przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Do jednej sprawy przyłożyłam rękę, a mianowicie kupiłam cegłę na kominy i nic więcej. Ooooo...to dobra jesteś mnie to nie grozi hi hi hi hi I tak trzymaj Aniu W końcu od czego ma kowal kleszcze... Wiesz Edytko ja się nie wtrącam, bo generalnie mam zasadę, że jak się na czymś nie znam, to się nie zabieram ale potem to już nie odpuszczę i będzie tak jak ja chcę no chyba, że mały kompromis z mężem...czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.03.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A ja miałem u siebie na budowie zacząć dzisiaj stawiać nową budowlę. Atu przyszło zima i nic z tego Mianowicie brakuje mi takiej "kanciapy" na różne duperele jak taczka, łopaty, opony, grile,rowery,leżaki, stoły ogrodowe i cholera wie na co jescze. No i dzisiaj miało sie zacząć stawianie na tyle ogrodu takie budowli o wymiarach 2,5x3,75m. Szopka ma być zbudowana z płyt OSB. Następnie położe na nią styropian,siatkę, klej i tynk. I będzie sobie stała taka niby murowana chatka. Złożyłem w odpowiednim czasie w starostwie zgłoszenie budowy takiej budowli. Dodatkow chceby przed nią zrobić taki ala taras żeby można było na nim siedzieć latem. Mamy bowiem nieszczęście mieć taraz z południa i zachodu i latem jest w słońcu taki ukrop że nie da się wysiedzeić. A tarasik tej szopki będzie z północy i będzie cień. Idealne miejsce do letniego grilowania. Uffff ale sie rozpisałem Ale gdzieś muszę nie? - w końcu dzienniczka nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 27.03.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wiesz co Romku mój mąż to od razu chciał lać beton a nie kłaść bloczków....ale nikt go nie słuchał : Aniu czy to znaczy, że nie wylewaliście ław fundamentowych Tylko tak w gołą dziurę te bloczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.03.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wiesz co Romku mój mąż to od razu chciał lać beton a nie kłaść bloczków....ale nikt go nie słuchał : Aniu czy to znaczy, że nie wylewaliście ław fundamentowych Tylko tak w gołą dziurę te bloczki... męzuś Ani na pewno chciał robić cały fundamnet monolityczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A ja miałem u siebie na budowie zacząć dzisiaj stawiać nową budowlę. Atu przyszło zima i nic z tego Mianowicie brakuje mi takiej "kanciapy" na różne duperele jak taczka, łopaty, opony, grile,rowery,leżaki, stoły ogrodowe i cholera wie na co jescze. No i dzisiaj miało sie zacząć stawianie na tyle ogrodu takie budowli o wymiarach 2,5x3,75m. Szopka ma być zbudowana z płyt OSB. Następnie położe na nią styropian,siatkę, klej i tynk. I będzie sobie stała taka niby murowana chatka. Złożyłem w odpowiednim czasie w starostwie zgłoszenie budowy takiej budowli. Dodatkow chceby przed nią zrobić taki ala taras żeby można było na nim siedzieć latem. Mamy bowiem nieszczęście mieć taraz z południa i zachodu i latem jest w słońcu taki ukrop że nie da się wysiedzeić. A tarasik tej szopki będzie z północy i będzie cień. Idealne miejsce do letniego grilowania. Uffff ale sie rozpisałem Ale gdzieś muszę nie? - w końcu dzienniczka nie ma Romek możesz pisać u mnie no problem Ale na pocieszenie Ci powiem, że własnie w TVN mówili, że w przyszłym tygodniu ma być 15 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.03.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A ja miałem u siebie na budowie zacząć dzisiaj stawiać nową budowlę. Atu przyszło zima i nic z tego Mianowicie brakuje mi takiej "kanciapy" na różne duperele jak taczka, łopaty, opony, grile,rowery,leżaki, stoły ogrodowe i cholera wie na co jescze. No i dzisiaj miało sie zacząć stawianie na tyle ogrodu takie budowli o wymiarach 2,5x3,75m. Szopka ma być zbudowana z płyt OSB. Następnie położe na nią styropian,siatkę, klej i tynk. I będzie sobie stała taka niby murowana chatka. Złożyłem w odpowiednim czasie w starostwie zgłoszenie budowy takiej budowli. Dodatkow chceby przed nią zrobić taki ala taras żeby można było na nim siedzieć latem. Mamy bowiem nieszczęście mieć taraz z południa i zachodu i latem jest w słońcu taki ukrop że nie da się wysiedzeić. A tarasik tej szopki będzie z północy i będzie cień. Idealne miejsce do letniego grilowania. Uffff ale sie rozpisałem Ale gdzieś muszę nie? - w końcu dzienniczka nie ma Romek możesz pisać u mnie no problem Ale na pocieszenie Ci powiem, że własnie w TVN mówili, że w przyszłym tygodniu ma być 15 stopni chatka musi powstać do niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.03.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Aha ...w ogóle to chciałam powiedzieć, że ja nie bardzo się orientuję co się dzieje na budowie bo: 1. Nie znam się na tym 2. Nie wtrącam się do roboty fachowców 3. Mam super kumpla, który mi tą budowę prowadzi i to on załatwai te wszystkie kibelki, szopki, garaże, gruszki, ławy, ekipy, kierownika budowy i 150 innych rzeczy...i wszystko jest na czas i potem on tego pilnuje,m żeby było ok 4. Mąż się wystarczająco udziela 5. Ja zacznę się wtrącać na etapie wykończeniówki To tak jak ja. W ogóle prawie palcem nie kiwnęłam na budowie. Też miałam wspaniałego szefunia, który wszystko za mnie załatwiał. O wielu rzeczach dowiadywałam się po czasie. Do jednej sprawy przyłożyłam rękę, a mianowicie kupiłam cegłę na kominy i nic więcej. Aniu będziesz miło wspominać taką budowę bez Twojego udziału ja Ci to mówię. A jak masz jeszcze świetnych ludzików, to już pełnia szczęścia. Ale jesteście szczęściary. Mój mąż jak narazie to raz paletę cementu przerzucił. Reszta należy do mnie. Ale mam co chciałam. Mój mąż chciał mieszkanie w bloku a ja dom to teraz mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wiesz co Romku mój mąż to od razu chciał lać beton a nie kłaść bloczków....ale nikt go nie słuchał : Aniu czy to znaczy, że nie wylewaliście ław fundamentowych Tylko tak w gołą dziurę te bloczki... Coinka...ja chyba nie wiem o czym piszę Wylane były ławy, znaczy dziury wykopane, do tego zbrojenie...jakieś....potem przyjechała grucha i lała beton, potem on zastygał i na ten beton kładli bloczki, a teraz chcą wywalić bloczki i na te ławy położyć szlunek (nie wiem czy to się tak nazywa ) znaczy jakieś deski czy coś takiego i do tych desek wlać beton...zamiast bloczków Nadal nie wiem czy to rozumiem i wiem o czym piszę ale może zrozumiesz a jak nie to będę starała się tłumaczyć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wiesz co Romku mój mąż to od razu chciał lać beton a nie kłaść bloczków....ale nikt go nie słuchał : Aniu czy to znaczy, że nie wylewaliście ław fundamentowych Tylko tak w gołą dziurę te bloczki... męzuś Ani na pewno chciał robić cały fundamnet monolityczny a co to?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A ja miałem u siebie na budowie zacząć dzisiaj stawiać nową budowlę. Atu przyszło zima i nic z tego Mianowicie brakuje mi takiej "kanciapy" na różne duperele jak taczka, łopaty, opony, grile,rowery,leżaki, stoły ogrodowe i cholera wie na co jescze. No i dzisiaj miało sie zacząć stawianie na tyle ogrodu takie budowli o wymiarach 2,5x3,75m. Szopka ma być zbudowana z płyt OSB. Następnie położe na nią styropian,siatkę, klej i tynk. I będzie sobie stała taka niby murowana chatka. Złożyłem w odpowiednim czasie w starostwie zgłoszenie budowy takiej budowli. Dodatkow chceby przed nią zrobić taki ala taras żeby można było na nim siedzieć latem. Mamy bowiem nieszczęście mieć taraz z południa i zachodu i latem jest w słońcu taki ukrop że nie da się wysiedzeić. A tarasik tej szopki będzie z północy i będzie cień. Idealne miejsce do letniego grilowania. Uffff ale sie rozpisałem Ale gdzieś muszę nie? - w końcu dzienniczka nie ma Romek możesz pisać u mnie no problem Ale na pocieszenie Ci powiem, że własnie w TVN mówili, że w przyszłym tygodniu ma być 15 stopni chatka musi powstać do niedzieli Dlaczego??????? A co z kredytem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.03.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Romku, nic straconego, w każdej chwili mozesz załozyć dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Aha ...w ogóle to chciałam powiedzieć, że ja nie bardzo się orientuję co się dzieje na budowie bo: 1. Nie znam się na tym 2. Nie wtrącam się do roboty fachowców 3. Mam super kumpla, który mi tą budowę prowadzi i to on załatwai te wszystkie kibelki, szopki, garaże, gruszki, ławy, ekipy, kierownika budowy i 150 innych rzeczy...i wszystko jest na czas i potem on tego pilnuje,m żeby było ok 4. Mąż się wystarczająco udziela 5. Ja zacznę się wtrącać na etapie wykończeniówki To tak jak ja. W ogóle prawie palcem nie kiwnęłam na budowie. Też miałam wspaniałego szefunia, który wszystko za mnie załatwiał. O wielu rzeczach dowiadywałam się po czasie. Do jednej sprawy przyłożyłam rękę, a mianowicie kupiłam cegłę na kominy i nic więcej. Aniu będziesz miło wspominać taką budowę bez Twojego udziału ja Ci to mówię. A jak masz jeszcze świetnych ludzików, to już pełnia szczęścia. Ale jesteście szczęściary. Mój mąż jak narazie to raz paletę cementu przerzucił. Reszta należy do mnie. Ale mam co chciałam. Mój mąż chciał mieszkanie w bloku a ja dom to teraz mój problem. Bidulko Ale powiedz na jakim etapie jesteś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Od poniedziałku wchodzą tynkarze. Z drugiej strony jakby budowa zajmował się tylko mój mąż to bym spać nie mogła. Jemu to wsio rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.03.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Udało mi się otworzyć stronę, będą kwiatuszki Chociaż, nie powiem, napiłabym sie czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Rany Julek ale zasuwamy...nie nadążam Monia ...kwiatki dla Ciebie http://www.bio-forum.pl/messages/78737/90744.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 27.03.2008 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Od poniedziałku wchodzą tynkarze. Z drugiej strony jakby budowa zajmował się tylko mój mąż to bym spać nie mogła. Jemu to wsio rybka. A może pochwalisz się swoim domkiem pliiissssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts