monia77w1 22.04.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A ja myślałem Monisiu że się umówimy wszyscy w pogorzelicy A moze w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 22.04.2008 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wiesz Monia z Poznania to nie jest tak źle do Pogorzelicy. a ja tem spędzam miłe dni w świetnym ośrodku i zawsze się cieszę jak tam jadę...bo nigdy mi się nie nudzi Ale za Wami będę oczywiście tęsknić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.04.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wiesz Monia z Poznania to nie jest tak źle do Pogorzelicy. a ja tem spędzam miłe dni w świetnym ośrodku i zawsze się cieszę jak tam jadę...bo nigdy mi się nie nudzi Ale za Wami będę oczywiście tęsknić My za Tobą jeszcze bardziej Mam nadzieję, że jednak dorwiesz gdzieś jakiś komputer i skrobniesz do nas chociaż kilka słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.04.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Romek, sprawdziłam na mapie i z Poznania do Stegny jest o 30 km więcej niż do Pogorzelicy więc.... . Ale już z W-wy do Pogorzelicy prawie 470 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.04.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Pędzę na złamanie karku, aby się z Wami przywitać i podziękować za kwiatuszki. Aniu cieszę się na Twój wyjazd, zdecydowanie to dobry pomysł, tylko czemu nie latem? Nigdy nie byłam w Pogorzelicy. Co jest tam takiego urokliwego, że wracasz tam z zadowoleniem? a i w jakim ośrodku się zatrzymujesz? Romek no gdzie ta fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.04.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Edytko, nareszcie przyszłaś A już podejrzewałam, ze Cię małżonek zamęczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.04.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Edytko, nareszcie przyszłaś A już podejrzewałam, ze Cię małżonek zamęczył Tym razem to ja jego hihihi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.04.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Edytko, nareszcie przyszłaś A już podejrzewałam, ze Cię małżonek zamęczył Tym razem to ja jego hihihi... A dobrze mu tak za ten Meksyk A Ty Edytko gdzie jeździsz nad morze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.04.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Głównie okupujemy mieściny te najbliżej nas, aby nie spędzać wielu godzin z dziećmi w samochodzie. To pomysł M, bo ja mogłabym też trochę dalej. Ale w sumie kręcimy sie wokół Władysławowa, Krynicy Morskiej, Jantaru i wszystkie sąsiadujące. Ostatnio morze nam się znudziło i jeździmy w góry i czynnie spędzamy wolny czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.04.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 No to sobie zadzwoniłam do Urbanistyki i Architektury i ....Pan mówi mi, że trzeba zmienić pozwolenie na budowę Aniu co oni tam wiedzą. Bzdury jakieś. Wiele zmian dotyczących wielkości okien lub ich brak nanosiłam podczas budowania i żadnego PnB nie zmieniałam. To nie są istotne zmiany i nie wpływaja na zmienę konstrukcji domu czy czegoś tam. Kierownik budowy powinien wiedzieć co z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 22.04.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Aniu odnośnie zmiany tych okien. Z tego co wiem zmiany w wyglądzie zewnętrznym budynku muszą być zmienione w projekcie i w pozwoleniu na budowę. Ale powiem Ci po Cichu że podniosłem ścianę kolankową o pół metra i kierownik tylko wpisał to w dziennik budowy. Nie miałem żadnych problemów i bez problemów dostałem odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.04.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Z tym dodatkowym oknem to niestety moze być problem. Zmiany wielkości naogół przechodzą bez problemu ale dodanie dodatkowych to już nie. Ale moze Wam się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 22.04.2008 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wiesz Monia z Poznania to nie jest tak źle do Pogorzelicy. a ja tem spędzam miłe dni w świetnym ośrodku i zawsze się cieszę jak tam jadę...bo nigdy mi się nie nudzi Ale za Wami będę oczywiście tęsknić My za Tobą jeszcze bardziej Mam nadzieję, że jednak dorwiesz gdzieś jakiś komputer i skrobniesz do nas chociaż kilka słów. Mam nadzieję, że mi się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 22.04.2008 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Pędzę na złamanie karku, aby się z Wami przywitać i podziękować za kwiatuszki. Aniu cieszę się na Twój wyjazd, zdecydowanie to dobry pomysł, tylko czemu nie latem? Nigdy nie byłam w Pogorzelicy. Co jest tam takiego urokliwego, że wracasz tam z zadowoleniem? a i w jakim ośrodku się zatrzymujesz? Romek no gdzie ta fotka? Edyś Pogorzelica sama w sobie ma typowe uroki mieściny nad morzem. A my zatrzymujemy się w Ośrodku SANDRA i tam jest ...bossskooooo Jedziemy teraz, bo latem mamy zamiar być na etapie wykończeniówki (mówię oczywiście o budowie) i myslę, że wtedy trzeba będzie bardziej przypilnować detali niż teraz. Poza tym teraz będą murować, więc nawet jakby im trochę krzywo wyszło to zawsze można nadrobić elewacją zewnętrzną czy też tynkami wewnątrz. No i zostaje nasz kochany Maciej, który wszystkiego na pewno dopilnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 22.04.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Edytko, nareszcie przyszłaś A już podejrzewałam, ze Cię małżonek zamęczył Tym razem to ja jego hihihi... hi hi hi hi tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 22.04.2008 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A z tymi oknami to widzicie jak jest....nas tu czterech i jest 2:2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.04.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A z tymi oknami to widzicie jak jest....nas tu czterech i jest 2:2 Aniu, wszelkie zmiany elewacji wiążace się ze zmianą ilości otworów okiennych czy drzwiowych wymagą zgody urzędu. Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 22.04.2008 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A z tymi oknami to widzicie jak jest....nas tu czterech i jest 2:2 Aniu, wszelkie zmiany elewacji wiążace się ze zmianą ilości otworów okiennych czy drzwiowych wymagą zgody urzędu. Niestety A jak zrobię tylko powykonawczą to co????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.04.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A z tymi oknami to widzicie jak jest....nas tu czterech i jest 2:2 Aniu, wszelkie zmiany elewacji wiążace się ze zmianą ilości otworów okiennych czy drzwiowych wymagą zgody urzędu. Niestety A jak zrobię tylko powykonawczą to co????? Podwykonawczą czyli tylko wpis kierownika w dzienniku. Raczej moze nie przejść. Mozesz mieć problemy z odbiorem budynku. Ale na 100% to ja nie dam sobie ręki uciąć. Na 100% wiem, że zmiana otworów okiennych wymaga zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 22.04.2008 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A z tymi oknami to widzicie jak jest....nas tu czterech i jest 2:2 Aniu, wszelkie zmiany elewacji wiążace się ze zmianą ilości otworów okiennych czy drzwiowych wymagą zgody urzędu. Niestety A jak zrobię tylko powykonawczą to co????? Podwykonawczą czyli tylko wpis kierownika w dzienniku. Raczej moze nie przejść. Mozesz mieć problemy z odbiorem budynku. Ale na 100% to ja nie dam sobie ręki uciąć. Na 100% wiem, że zmiana otworów okiennych wymaga zgody. Wiem że trzeba zrobić po zakończeniu budowy dokumentację powykonawczą. Robi ją projektant z kierownikiem. Potem się zgłasza i czeka. Jak PINB nie przyjdzie to jest odbiór, tak? A jak przyjdzie i zobaczy że sobie okienko dołożyłam to co mi zrobi??? Dzisiaj dzwoniłam do PINB-u i mówią, że nie trzeba zmiany pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts