Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jest tu kto??? :roll:

Nudzi mi się. :lol:

Dzień dobry wieczór Edytko :D

No to ładnie wczoraj poszalałaś :roll: Ile teraz kosztuje to cudo?

Szymek miał dzisiaj testy. Zgodnie z przewidywaniami z testów podstawowych wyszło, że jest uczulony na:

- roztocze kurzu

- roztocze mączka

- lipa

- trawa

- bylica pospolita

- babka lancetowata

- żyto.

Mam mu podawać flixotide i singulair4.

Hejka Monisiu. :D

W sumie to cudo kosztuje 9 tys. Ale my natrafiliśmy na dość przystępną promocję, zafundowaną na 70-cio lecie istnienia firmy i mamy go za 350 zł. wpłaty od ręki i po 217 zł. raty miesięczne przez 3 lata. Trochę się uwiązaliśmy z tymi ratami, ale raz kozie śmierć. :lol: Nie zaryzykujesz to nic nie masz.

Na sporo alergenów Szymuś jest uczulony. :roll: A najgorszy jest kurz i roztocze. :-? Maja młodsza jest na to uczulona, ale ona bardziej reagowała strasznymi zmianami skórnymi niż zapaleniem oskrzeli. Teraz jest w trakcie odczulania, które trwa od 3 do 5 lat. Mamy za sobą już 2 lata i dopiero teraz widoczna jest mała poprawa. Ale mamy przed sobą jeszcze parę lat szczepień i mam nadzieję, że poskutkują.

9 tysięcy :o myślałam, że to to jest tańsze. Nieźle :roll:

Powiedz mi dokładnie na czym polega to odczulanie. Ten kurz to mnie z lekka przeraża. Jak z tym walczyć jak to dziadostwo wszędzie jest. To samo roztocza.

Kup Rainbowa. :D :wink: Oczywiscie żartuję. :lol:

Odczulanie polega na domięśniowym wstrzykiwaniu alergenu takiego na jaki jest dziecko uczulone. Zaczyna się od najmniejszych dawek, stopniowo zwiekszając jego dawkę przy każdym szczepieniu. Przez pierwsze 6 do 8 tyg. szczepi się co tydzień, później odbywa się to co 4 tyg. a potem co 6 tyg., a nawet co 7. Chodzi o to aby organizm stopniowo przyzwyczajał się do alergenu i wytwarzał przeciwciała.

A robiłaś mu spirometrię?