Rom 15.05.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Edytko dziekuję za wyjasnienia czyli to taki wodny odkurzacz? Jes of kors senkju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.05.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Jest tu kto??? Nudzi mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.05.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Jest tu kto??? Nudzi mi się. Dzień dobry wieczór Edytko No to ładnie wczoraj poszalałaś Ile teraz kosztuje to cudo? Szymek miał dzisiaj testy. Zgodnie z przewidywaniami z testów podstawowych wyszło, że jest uczulony na: - roztocze kurzu - roztocze mączka - lipa - trawa - bylica pospolita - babka lancetowata - żyto. Mam mu podawać flixotide i singulair4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.05.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Hejka Monisiu. W sumie to cudo kosztuje 9 tys. Ale my natrafiliśmy na dość przystępną promocję, zafundowaną na 70-cio lecie istnienia firmy i mamy go za 350 zł. wpłaty od ręki i po 217 zł. raty miesięczne przez 3 lata. Trochę się uwiązaliśmy z tymi ratami, ale raz kozie śmierć. Nie zaryzykujesz to nic nie masz. Na sporo alergenów Szymuś jest uczulony. A najgorszy jest kurz i roztocze. Maja młodsza jest na to uczulona, ale ona bardziej reagowała strasznymi zmianami skórnymi niż zapaleniem oskrzeli. Teraz jest w trakcie odczulania, które trwa od 3 do 5 lat. Mamy za sobą już 2 lata i dopiero teraz widoczna jest mała poprawa. Ale mamy przed sobą jeszcze parę lat szczepień i mam nadzieję, że poskutkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.05.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 9 tysięcy myślałam, że to to jest tańsze. Nieźle Powiedz mi dokładnie na czym polega to odczulanie. Ten kurz to mnie z lekka przeraża. Jak z tym walczyć jak to dziadostwo wszędzie jest. To samo roztocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.05.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 9 tysięcy myślałam, że to to jest tańsze. Nieźle Powiedz mi dokładnie na czym polega to odczulanie. Ten kurz to mnie z lekka przeraża. Jak z tym walczyć jak to dziadostwo wszędzie jest. To samo roztocza. Kup Rainbowa. Oczywiscie żartuję. Odczulanie polega na domięśniowym wstrzykiwaniu alergenu takiego na jaki jest dziecko uczulone. Zaczyna się od najmniejszych dawek, stopniowo zwiekszając jego dawkę przy każdym szczepieniu. Przez pierwsze 6 do 8 tyg. szczepi się co tydzień, później odbywa się to co 4 tyg. a potem co 6 tyg., a nawet co 7. Chodzi o to aby organizm stopniowo przyzwyczajał się do alergenu i wytwarzał przeciwciała. A robiłaś mu spirometrię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.05.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Spirometrii nie miał, nic lekarz nie mówiła, że trzeba zrobić. Następna wizytę mam w drugiej połowie lipca. Narazie mam go obserwować, patrzec czy się poprawi. Jeśli nie to w lipcu będzie miał robione nastepne badania. A o odczulaniu to decyduje lekarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.05.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 A o odczulaniu to decyduje lekarz? Tak, oczywiście. Jeżeli poziom alergenu jest bardzo wysoki, lekarz może zalecić takie szczepienia. A spirometrię zrób mu koniecznie, dowiesz się jaką ma Szymuś wydolność płuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Aniu, dziękuję za Twoje wsparcie, przydało się bardzo przy maturach, jak i wszystkich! Skuteczność kciuków okazała się piorunujaca, więc warto było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.05.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Dzień Dobry Czy ktoś widział Anię??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 16.05.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam słonecznie! Anię to chyba zamurowało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 16.05.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Będzie fotka http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify32/033.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.05.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Proszę bardzo:http://www.jaroska.sk/akty/middle/1_07.jpg i jak?????fajny???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 16.05.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Proszę bardzo: http://www.jaroska.sk/akty/middle/1_07.jpg i jak????? fajny???? Nawet bardziej niż fajny. Dziękaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 17.05.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Dzień dobry, a co tu taka cisza To na dobry początek dnia coś do popatrzenia dla Edytki http://zwiazekalternatywny.blox.pl/resource/men_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 19.05.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 witam , a Ci znowu golasy wklajają, a ja miałam weekend do d.....; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.05.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 witam , a Ci znowu golasy wklajają, a ja miałam weekend do d.....; Dzień Dobry A czemu weekend do d...uszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 19.05.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 bo znowu mieliśmy włamanie, tym razem złodzieje skradli całą elektrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.05.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 bo znowu mieliśmy włamanie, tym razem złodzieje skradli całą elektrykę Dzień dobry, Aniu bardzo mi przykro U mnie w zeszłym tygodniu też ktoś próbował się włamać ale mamy alarm i nic nie zdąrzyli ukraść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 19.05.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 my jesteśmy przed montażem alarmu ale po prostu ręce opadają..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts