Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwsza wizyta w sklepach zaowocowała pierwszymi przymiarkami.

Na razie wklejam co zwróciło nasza uwagę i podoba nam się, a co kupimy w ostatecznym rozrachunku to nie wiem :roll:

Sypialnia

http://www.agataexport.pl/img/meble/222.jpg

Może być wykańczana skórą (to tam gdzie jest takie przeszycie jasną nitką), albo bez skóry. Łózko jest 180x200 (robią też 160x200 ale teraz mamy takie i chcemy szersze :lol: ), na stelażu porządnym (tak mówi małżonek, a ja się nie znam, więc mu wierzę).

Za chwilę będę dalej wklejać

Aniu, ależ kolosalne postępy na budowie. :o :o :D :D

Świetna robota. Niedługo przykryjesz dach, a później to już z górki. :D Pogoda dopisuje to i robota będzie pędzić jak szalona. :D

SUPER!!! :D

Wiesz, mój małżonek mówi, że na wrzesień mamy zamówionego pana od kafli... :roll: ...hm.....zobaczymy :roll: :wink:

Ojej

Aniu

to meble z Agaty? No to do tego salonu na Roździeńskiego mam jakieś 2 km :lol:

Jakbyś coś chciała to ja jestem na miejscu. 8)

Dzięki Efilko :lol: :lol: :lol: :lol:

Jest tu w Poznaniu ich salon firmowy więc sądzę, że nie powinno być problemów, nawet Pan mówił, że są krótkie terminy (coś mi się o uszy obiło, że dwa tygodnie :oops: :roll: ), ale gdyby Pan mówił co innego i okazało się co innego (np. że czegos nie mozna) to oczywiście odezwę sie do Ciebie i poprosze o pomoc :lol:

Ojej

Aniu

Jest tu w Poznaniu ich salon firmowy więc sądzę, że nie powinno być problemów, nawet Pan mówił, że są krótkie terminy (coś mi się o uszy obiło, że dwa tygodnie :oops: :roll: ), ale gdyby Pan mówił co innego i okazało się co innego (np. że czegos nie mozna) to oczywiście odezwę sie do Ciebie i poprosze o pomoc :lol:

Jestem do usług

Zwłaszcza że jakoś trzeba się odwdzięczyć za przesiadywanie w komentarzach :lol:

Aha, oglądaliśmy jeszcze meble do dzieciaczków, ale na razie nic konkretnego,i przyglądaliśmy sie kuchniom. Hm...okazało się, że są całkiem fajne rozwiązania. O ceny wolałam nie pytać :lol: :lol: :lol: :lol: Ale okazało się, że nasz stolarz robi na frontach brw (a mi to nie odpowiada, tak jakos plastikowo wyglądają :roll: ) i jeszcze innych ale nie wiem jakich. Zajrzeliśmy do firmy, u której robilismy kuchnie jakieś 8 lat temu i ...zaskoczyli nas...mile :lol: :lol: :lol: :lol: . Nawet widziałam takie szuflady, które w ogóle nie maja uchwytów tylko się je lekko nadusza - wciska i się same otwierają :o cena 1600 zł : jedna szuflada głęboka z mechanizmem :o :lol: :lol: :lol: . Damy do wyceny kuchnie naszemu stolarzowi i tej firmie i zobaczymy.

Potem pojechalismy oglądać kafle i ...hm...no to będzie generalnie bardzo trudny wybór.Ja nie rozumiem dlaczego mnie sie podobaja takie kafle co kosztują powyżej 150 zł za metr kwadratowy :o :oops: :roll: Chyba trzeba będzie określić sobie górna granicę cenową i po prostu innych nie oglądać :lol:

A wybór i tak będzie trudny bo generalnie to co sie podoba mnie, nie bardzo sie podoba mojemu mężowi i na odwrót :roll:

Ojej

Aniu

Jestem do usług

Zwłaszcza że jakoś trzeba się odwdzięczyć za przesiadywanie w komentarzach :lol:

No co Ty ....nie trzeba :lol: :lol: :lol: :lol:

Miło mi bardzo że jesteś :D :D :D :D

Aha, oglądaliśmy jeszcze meble do dzieciaczków, ale na razie nic konkretnego,i przyglądaliśmy sie kuchniom. Hm...okazało się, że są całkiem fajne rozwiązania. O ceny wolałam nie pytać :lol: :lol: :lol: :lol: Ale okazało się, że nasz stolarz robi na frontach brw (a mi to nie odpowiada, tak jakos plastikowo wyglądają :roll: ) i jeszcze innych ale nie wiem jakich. Zajrzeliśmy do firmy, u której robilismy kuchnie jakieś 8 lat temu i ...zaskoczyli nas...mile :lol: :lol: :lol: :lol: . Nawet widziałam takie szuflady, które w ogóle nie maja uchwytów tylko się je lekko nadusza - wciska i się same otwierają :o cena 1600 zł : jedna szuflada głęboka z mechanizmem :o :lol: :lol: :lol: . Damy do wyceny kuchnie naszemu stolarzowi i tej firmie i zobaczymy.

Potem pojechalismy oglądać kafle i ...hm...no to będzie generalnie bardzo trudny wybór.Ja nie rozumiem dlaczego mnie sie podobaja takie kafle co kosztują powyżej 150 zł za metr kwadratowy :o :oops: :roll: Chyba trzeba będzie określić sobie górna granicę cenową i po prostu innych nie oglądać :lol:

A wybór i tak będzie trudny bo generalnie to co sie podoba mnie, nie bardzo sie podoba mojemu mężowi i na odwrót :roll:

Jakbyś widziała coś fajnego dla dzieciaków to od razu zapodaj - ja też szukam.

Ja na razie znalazłam tylko babyvip.pl Do momentu aż nie zobaczyłam w rzeczywistości to bardzo mi się podobały. Ale z drugiej strony muszę przyznać że w tym pomieszczeniu gdzie była wystawka oświetlenie było tak koszmarnie 'ciemlaźne' że nic by nie wyglądalo atrakcyjnie (włączając ekspedientkę :wink:)

Szuflada chyba się nazywa servo drive i jest z Bluma. Cena szok :o

Kafle to dla mnie ostatnio największa zmora. :x

Mało co mi się podoba. :roll: Ostatnio nawet w jednym z salonów już z daleka zobaczyłam piękną glazurkę do łazienki. Pędzę na łeb na szyję, aby ja z bliska oblukać, i co? Ano od razu przestała mi się podobać, bo cena była powalająca (460 zeta za m2) :o :o :o

Ciężki los mnie czeka. :lol: :lol: :lol:

Kafle to dla mnie ostatnio największa zmora. :x

Mało co mi się podoba. :roll: Ostatnio nawet w jednym z salonów już z daleka zobaczyłam piękną glazurkę do łazienki. Pędzę na łeb na szyję, aby ja z bliska oblukać, i co? Ano od razu przestała mi się podobać, bo cena była powalająca (460 zeta za m2) :o :o :o

Ciężki los mnie czeka. :lol: :lol: :lol:

Skąd ja to znam :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Najbardziej to się boję wybierania kafli :cry:

Ale i to trzeba będzie przeżyć :o jak? nie wiem :roll:

Chciałabym, żeby były w kolorach brąz, ecru, ewentualnie ładny złamany rudo-pomarańczowy, gładkie jeśli chodzi o wzór a nie gładkie jeśli chodzi o fakturę, żadnych złoceń, najlepiej matowe lub półmatowe, eleganckie a jednoczesnie klasyczne, takie które sie nie znudzą i nie opatrzą...... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Takie rzeczy to tylko w Erze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: