Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Musisz w takim razie jechać do Chałup. :lol: :wink:

byłem kiedyś na takiej plaży :D :D :D :D

Nie mów. :o :o :lol:

I jak było? :lol: :wink:

wiedziałem, że Cię to zainteresuje

słabo to pamietam bo byłem jescze wtedy nastolatkiem

pamietam że poszliśmy z kolegami papatrzeć sobie na Panie :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale byliśmy bardzo zawiedzeni - średnia wieku było koło 50 :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wspólczuję. :lol:

A nie wiesz o tym, że tam nie chodzi się, aby oglądać, ale po to by się równo opalić. :lol: :lol: :lol:

Aniu, Moniś jak tam relacje sklepowe?

Już Ci Edytko piszę :D

Jeszcze rok temu Chobot miał super ekspozycję a teraz prawie wogóle nic nie ma :( Prawie wszystko przerobione na biura.

Jeśli chodzi o ofertę to mają bardzo szeroką, właściwie można mieć wszystko co sobie człowiek zażyczy. Okucia mają Bluma. Co do cen to nikt nie określi jeśli dokładanie nie wiadomo co się chce. Trzeba przynieść choćby najprostszy projekt rozrysowany na kartce i wszystko wycenią. Orientacyjny cennik metra bieżącego zabudowy wygląda tak:

- fronty MDF-PCV: od 1700 pln

- fronty lakierowane: od 2200 pln

- fronty fornir egzotyczny: od 2600 pln

- fronty fornir naturalny krajowy: od 2400 pln

- fronty masyw: od 3000 pln.

Ceny te są orientacyjne, nie zawierają oświetlenia, dodatk. elementów ozdobnych, systemów szuflad ozdobnych i drzwi samodomykających się, blatów kompozytowych i drewnianych.

A tak wogóle to bardzo dużo salonów meblowych bierze od nich materiał na meble. Wiem to bo mam sporo znajomych z Otwocka, którzy mają firmy montujące meble i wszyscy od nich biorą.

W razie co Edytko przesyłaj projekt i dam im do wyceny.

Monisiu jesteś kochana!!! :D

Ja taki laik jestem co do cen, że tak naprawdę to nie wiem czy te ceny są duże czy nie? :roll: Biorąc pod uwagę fornir egzotyczny, taki jak mi się podoba, to te 2600 to chyba sporo. :roll: Jak myślicie?

Monia jak ja mam Ci przesłać projekt, jak jeszcze sama nie wiem co ja chcę i z czego ta kuchnia ma być zrobiona. :oops: :oops: :oops: Bo przecież do wyceny, to chyba te informacje są niezbędne? :roll:

Aniu dostałam zawrotu głowu od tych kuchni. :lol: Są cudne.

A stronę Chobotu już sobie jakis czas temu oblukałam, ciekawe tylko jak cenowo u nich? :roll: Monia wszystko w Twoich rękach. :lol: :lol: :wink:

Edyś czy Ty aby na pewno jesteś zdecydowana na kuchnię z czarnymi lakierowanymi frontami? Wczoraj taką widziałam na żywo to ....nóż sie w kieszeni otwiera :evil: Wszystko widać, paluchy, okruchy, kropki, zacieki.

Chyba, że ten czarny będzie tylko niewielkim dodatkiem, w takim miejscu, żeby nie był podatny na mokre prace. :lol: A jakie planujesz AGD? :roll:

Aniu oczywiście, że nie jest to moja ostateczna decyzja, choć muszę przyznać, że bardzo mi się takie kuchnie podobają. Czy to będzie taka kuchnia, to najlepiej jakby wypowiedział się architekt, czy w mojej, w końcu niezbyt dużej kuchni, taka czarna nie będzie wyglądała pokracznie. I czy cena nie powali mnie na kolana. :-? :lol:

AGD, no cóż moim faworytem jest lodówka Sharp w kolorze kawy z mlekiem, ale to do kuchni jasnej. A do czarnych blatów pewnie jakaś czarna lub srebrna. Piekarnik,i mikrofala i zmywarka w zabudowie, ale jeszcze nie wiem jakiej firmy.

Edytko wyceń może sobie tą kuchnie (chociaż wstępnie) to będziesz wiedziała na czym stoisz. Ja jednak wybieram praktyczność nad wygląd. :roll: Mam po prostu pierdol...ca na punkcie czystości w kuchni (i nie tylko :oops: ) i chyba musiałabym się zwolnić z pracy, żeby utrzymać ją w takim stanie w jakim bym chciała :roll: :roll: :roll: :roll:

Nie chcę Cię zniechęcać,ale może warto wycenić.

Co do lodówki to ja preferuję wolnostojące (teraz też taka mam) bo te do zabudowy są dla mnie za płytkie :roll: i nie mieści się w nich duuuuuży garnek. Co do zmywarki to mam Siemensa (3 programy), już trzecią ( i nie dlatego, że się zepsuła ale dlatego, że się tak często przeprowadzam) i jestem zadowolona. Co do mikrofali to się nie wypowiadam, bo nie wiem. Od 16 lat mam jedną i się jeszcze nie zepsuła (tylko już brzydko wygląda) ale mysle, że trzeba będzie do nowego domku coś pomyśleć. :lol: :lol: :lol:

Ja taki laik jestem co do cen, że tak naprawdę to nie wiem czy te ceny są duże czy nie? :roll: Biorąc pod uwagę fornir egzotyczny, taki jak mi się podoba, to te 2600 to chyba sporo. :roll: Jak myślicie?

Monia jak ja mam Ci przesłać projekt, jak jeszcze sama nie wiem co ja chcę i z czego ta kuchnia ma być zrobiona. :oops: :oops: :oops: Bo przecież do wyceny, to chyba te informacje są niezbędne? :roll:

Hmm...nie wiem czy to sporo, zawsze miałam problem z cenami za metr kwadratowy frontu. Tak jakoś lepiej jak wiem ile kosztuje jedna szafka, albo szafka z szufladami. Teraz czekam na wycenę mojej kuchni z dwóch miesc. Zobaczymy :roll: Spodziewam się kwoty ok. 15 tyś za same meble, bez szaleństw, żadnych wewnętrznych przegródek na talerze w szufladzie, bez koszy w szafkach, klasyczne blaty (choć bardzo mi się podobają te grube wylewane razem z kawałkiem ściany nad szafkami).

[/b]

Cześć Aniu. :D

Masz rację, muszę od czegoś zacząć i zapewne już niedługo ruszę na podbój wycen kuchni. :lol: Jeżeli ta moja wymarzona będzie przekraczać moje możliwości, wtedy zacznę się oglądać za czymś innym.

Aniu ja w sumie też jestem bardzo praktyczna, i wolę mieć mieszkanie umeblowane dla siebie i swojej wygody niż dla wizerunku (choć ten też jest w jakimś stopniu ważny), ale widać, że ta kuchnia przysłoniła mi racjonalne myślenie. :oops: :lol: :lol:

Wpadłam dzisiaj tylko do Opoczna i hm...szczerze mówiąc byłam baaaardzo mile zaskoczona. Ceny przyzwoite (ok 50 - 70 zł/m), kolekcje bardzo ładne (tylko którą wybrać :roll: ), wiem już których unikać bo miałam poprzednio i się nie sprawdziły, ale największy problem to będę miała z płytkami, które chcę położyć w wiatrołapie, holu i kuchni :lol: :lol: :lol:

Cześć dziewczyny :D

Edytko, Ania ma rację. Zrób jakikolwiek projekt, określ mniej wiecej jakie byś chciała okucia, czy ma być system spowalniający zamykanie czy cos innego i daj do porównania w kilku punktach. Wtedy będziesz wiedziała mniej wiecej na czym stoisz i jakie są róznice miedzy punktami robiącymi meble.

Hmm...nie wiem czy to sporo, zawsze miałam problem z cenami za metr kwadratowy frontu. Tak jakoś lepiej jak wiem ile kosztuje jedna szafka, albo szafka z szufladami. Teraz czekam na wycenę mojej kuchni z dwóch miesc. Zobaczymy :roll: Spodziewam się kwoty ok. 15 tyś za same meble, bez szaleństw, żadnych wewnętrznych przegródek na talerze w szufladzie, bez koszy w szafkach, klasyczne blaty (choć bardzo mi się podobają te grube wylewane razem z kawałkiem ściany nad szafkami).

[/b]

Metry kwadratowe tyż nie dla mnie. :lol: :lol: :lol:

Myślę, że takie 15 tysiaczków jestem w stanie jeszcze dać. W końcu jeszcze AGD dojdzie, też w nie małej kwocie, i zrobi się z tego niezła sumka.

Aniu, a z jakiego matariału będziesz miała kuchnię?

Wpadłam dzisiaj tylko do Opoczna i hm...szczerze mówiąc byłam baaaardzo mile zaskoczona. Ceny przyzwoite (ok 50 - 70 zł/m), kolekcje bardzo ładne (tylko którą wybrać :roll: ), wiem już których unikać bo miałam poprzednio i się nie sprawdziły, ale największy problem to będę miała z płytkami, które chcę położyć w wiatrołapie, holu i kuchni :lol: :lol: :lol:

Może znalazłaś jakieś foty tych płytek w necie co Ci sie podobają?

Podpowiedz, jakich trzeba unikać.