Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!!! :D

Aniu, myślę, że dostałaś bardzo dobrą wycenę za okna drewniane. Do mojej chałupy okna drewniane będa kosztować coś ok. 23 tys. Z tym, że ja mam jeszcze dwie z lekka skomplikowane lukarny, ale i tak uważam, że cena jest do przyjęcia.

Chłopcy wybrali sobie super mebelki. W ogóle Vox ma bardzo interesujące wzornictwo.

A meble do salonu też bardzo ładniusie. I kolory takie jak lubię. :D

Nie wiem, czy wycena kuchni jest duża, czy nie. :roll: To znaczy mało napewno nie jest, ale może czasami warto szarpnąć się na taki wydatek. :roll: W końcu będzie Ci to służyć długie lata.

Ja też czekam na wycenę kuchni. I aż boję się co usłyszę. Mało chyba nie będzie. :roll: :(

Edyś a kiedy będziesz miała tą wycenę????

Moja nie obejmuje oczywiście sprzętu, ale w sumie dużo szafek wyjdzie, bo jedną ścianę (lewą) będe miała zabudowaną od podłogi aż do sufitu, tam będzie wkomponowana lodówka wolnostojąca i piekarnik do zabudowy. Aha i jeszcze chcę zakończyć takim niby półwyspem, przy którym od strony salonu będzie się siedziało na wysokich krzesłach.

A okna , hm..cóż...to faktycznie nie jest chyba wysoka cena. Mam tak:okno w kuchni, zwykłe okno w salonie, okno wyjściowe w salonie (170 cm), okno bardzo szerokie w salonie (270 cm), standardowe okna w sypialni i pokoju Kuby, okna balkonowe w pokoju Marcina i w gabinecie, okno standardowe w łazience i w pralni...hm..to chyba wszystko. :lol:

O wycenie kuchni mam się dowiedzieć w sobotę, albo dopiero w poniedziałek. Babeczka ma mi zrobić wizualizację i wycenę ze sprzętem i bez. Ponoć ma bardzo duże upusty na sprzęt Siemensa. Jedną ze ścian tez będę miała zabudowaną, tak jak Ty, pod oknem po całej długości blat roboczy ze zlewem. Wyspy nie przewiduję, bo się nie pomieszczę ze stołem. Kuchnia ma zaledwie 9 m2. ale pani powiedziała, że i tak sporo tego blatu wyjdzie, tym bardziej, że zażyczyłam sobie wyłożenie ścian tym samym blatem, aby tworzyło jedno. Sama wymodziłam, a teraz denerwuję się co z tego wyjdzie. :roll:

O wycenie kuchni mam się dowiedzieć w sobotę, albo dopiero w poniedziałek. Babeczka ma mi zrobić wizualizację i wycenę ze sprzętem i bez. Ponoć ma bardzo duże upusty na sprzęt Siemensa. Jedną ze ścian tez będę miała zabudowaną, tak jak Ty, pod oknem po całej długości blat roboczy ze zlewem. Wyspy nie przewiduję, bo się nie pomieszczę ze stołem. Kuchnia ma zaledwie 9 m2. ale pani powiedziała, że i tak sporo tego blatu wyjdzie, tym bardziej, że zażyczyłam sobie wyłożenie ścian tym samym blatem, aby tworzyło jedno. Sama wymodziłam, a teraz denerwuję się co z tego wyjdzie. :roll:

Moja lewa ściana będzie taka jak Twoja, na wprost będzie blat i zlew, po prawej będą szafki i blat i zakończy się zakrętasem częściowo zamykającym widok z jadalni i salonu na kuchnię. To będzie taka forma półwyspu, na którym nie będzie żadnych sprzętów, ale blat będzie wyżej, taki do wysokich stołków więc zakryje ewentualny bałagan na blacie kuchennym. A jak przyjdzie ktoś na szybką kawkę to sobie przy nim usiądzie, a ja w tym czasie mogę dalej działać w kuchni. :lol:

Oczywiście nie, żebym była niegościnna, jasne, że możemy wypić kawkę w salonie, ale ja nie wiem jak to się dzieje, większość moich znajomych, koleżanek (i ja też :lol: ) na niezobowiązującą kawke lubimy przychodzic do kuchni :D :D :D

Pewnie, że kuchnia to najlepsze miejsce do spotkań i miłych pogaduszek. :D Uwielbiam to miejsce. :D Teraz, w obecnym mieszkaniu, ze znajomymi przesiadujemy tylko i wyłącznie w kuchni, a dzieciaki zassuwaja do pokoju. :lol: Niestety teraz bedę miała troszkę inaczej, ale niezupełnie, bo stół będzie stał i tak bardzo blisko kuchni. :D

A stół w domu to podstawa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kiedyś miałam takie mało mieszkanko, że tylko mała ława się mieściła,a odkąd mogliśmy sobie zafundować stół (ze wzgledu na ilość miejsca :lol: ) to się tak zrobiło bardziej domowo :lol: :lol: :lol: :lol:

Uwielbiam stoły :D , a najbardziej takie " z duszą", takie ładnie rzeźbione (ale nie za bardzo), z prawdziwego drewna, z pieknymi nogami i żeby cała rodzina się przy nim zmieściła :lol: :lol: :lol:

Ale takiego nie będzie :cry:

Będzie duży ale prosty w formie. Chcę, żeby był "od kompletu" mebli do salonu. Bałabym się łączyć w tej kwestii różne style :roll: :roll: :roll: