Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

A i jeszcze dodam, że jestem pod wrażeniem obfitości kulinarnych :roll: To u nas ostatnio bardzo kuleje. Na kanapki to z rok nie bedziemy mogli patrzeć :lol:

Dzisiaj rano mąż pojechał do sklepu po zakupy. Przywióżl chleb i jakąś wędliną na kanapki i..... kadryla :-? Pytam sie, czy nic innego juz nie było? A on do mnie: przecież ty lubisz, zawsze kupujesz. :o No kupuję tylko że ....dla psa :o :lol: :lol: :lol:

Mayland a co to jest "kadryl" :oops: :roll:

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OOOOOOOOO

wreszcie coś drgnęło w dzienniczku :D :D :D

Jeżeli chodzi o bramę to ja bym przesunął ten wjazd - po co potem wyjeżdzając tyłem kręcić kirownicą jak można wyjechac na wprost. Jescze by "ktoś" nie trafił w tą bramę hihi

Jeżeli chodzi o ogrodzenie to ja zrobiłem z tyłu i po bokach a z przodu zamknąłem działeczkę siatką leśną. Zawsze to bezpieczniej a i nerwów mniej

Mam pytanie: co to jest rozdzielnica budowlana???????????? :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Jeżlei chodzi o ten termin uprawomocnienia- powiem tak - u nas zaraz po otrzymaniu pozwolenia geodeta wytyczał budynek - pwoem ci po cichu że zaraz po wytyczeniu ruszyły fundamnety i nie czekaliśmy na uprawomocnienie :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Ahoj!!! Witam po dłuuuugiej przerwie :wink:

Stęskniłam się za Wami. :lol:

Aniu Romciu wszystko ładnie powyżej opisał. Dodam tylko, że u mnie geodeta wytyczał budynek zanim PnB uprawomocniło się. Kiedy to się robi to chyba nie ma większego znaczenia. :roll:

Cześć Stęskniona.

Wg mnie w sprawie wytyczenia budynku nie ma znaczenia czy się już uprawomocniło pozwolenie no bo przeciez nie rozpoczyna się prac budowlanych tylko wbija paliki.

Ale formalnie to chyba nie wolno.

Ja bym zrobił tak: wytyczyłbym budynek ale uważałbym bym żeby data wpisu geodety w dziennik budowy była po dacie uprawomocnienia się. Tak w razie czego jakby znalazł się w urzędzie ktoś nadgorliwy.

Jeżeli chodzi o ogrodzenie to ja zrobiłem z tyłu i po bokach a z przodu zamknąłem działeczkę siatką leśną. Zawsze to bezpieczniej a i nerwów mniej

Mam pytanie: co to jest rozdzielnica budowlana???????????? :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Witaj Romku własnie takie ogrodzenie mam zamiar robić w przyszłym tygodniu (hurra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: coś się wreszcie będzie działo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

A rozdzielnica budowlana.... no jakby to wytłumaczyć...... powiem Ci tak jak ja to zrozumiałam.....mam teraz skrzynkę na prąd ale nie ma w niej licznika. Musze teraz poprosić fachowca o zbicie z desek "czegoś" do czego "coś prądowego" przytwierdzi (czyli tą rozdzielnicę) i tam będzą jakieś gniazda i będzie można brać prąd......ale czy to będzie prąd budowlany czy "normalny' tego nie wiem. I tak musze iść do Enei bo przysłali mi takie bardzo mądre pismo, w którym coś ode mnie chcą ale ... ja nie wiem co.... no to pójdę i poproszę żeby mi po polsku powiedzieli :lol: :lol: :lol: :lol:

Ahoj!!! Witam po dłuuuugiej przerwie :wink:

Stęskniłam się za Wami. :lol:

Aniu Romciu wszystko ładnie powyżej opisał. Dodam tylko, że u mnie geodeta wytyczał budynek zanim PnB uprawomocniło się. Kiedy to się robi to chyba nie ma większego znaczenia. :roll:

Oj Edytko ja też się stęskniłam :D :D :D

I skorzystam z Waszych rad i zacznę wytyczać budynek w czasie uprawomacniania......w końcu doszłam do wniosku, że to nie są roboty budowalne no nie??? :lol: :lol: :lol:

No to jeszcze raz witam moich szanownych gości Brazunię, Edytkę i Romka. Bardzo się cieszę, że jesteście ze mną :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wysłali mnie na dwudniowe szkolenie (w poniedziałek i wtorek od 8 - 15.30) i nie mogłam z Wami pogadać :evil: :D

Ale już jestem i nadrabiam zaległości :lol: :lol:

Jesteście teraz ??? :lol: :lol:

Halo....

Witaj Romku własnie takie ogrodzenie mam zamiar robić w przyszłym tygodniu (hurra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: coś się wreszcie będzie działo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

A rozdzielnica budowlana.... no jakby to wytłumaczyć...... powiem Ci tak jak ja to zrozumiałam.....mam teraz skrzynkę na prąd ale nie ma w niej licznika. Musze teraz poprosić fachowca o zbicie z desek "czegoś" do czego "coś prądowego" przytwierdzi (czyli tą rozdzielnicę) i tam będzą jakieś gniazda i będzie można brać prąd......ale czy to będzie prąd budowlany czy "normalny' tego nie wiem. I tak musze iść do Enei bo przysłali mi takie bardzo mądre pismo, w którym coś ode mnie chcą ale ... ja nie wiem co.... no to pójdę i poproszę żeby mi po polsku powiedzieli :lol: :lol: :lol: :lol:

To się nazywa : skrzynka budowlana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: