bobowa budowniczowa 02.02.2008 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 A i jeszcze dodam, że jestem pod wrażeniem obfitości kulinarnych To u nas ostatnio bardzo kuleje. Na kanapki to z rok nie bedziemy mogli patrzeć Dzisiaj rano mąż pojechał do sklepu po zakupy. Przywióżl chleb i jakąś wędliną na kanapki i..... kadryla Pytam sie, czy nic innego juz nie było? A on do mnie: przecież ty lubisz, zawsze kupujesz. No kupuję tylko że ....dla psa Mayland a co to jest "kadryl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Kadryl to taka kiszka z kawałkami słoniny i chyba z krwi jest robiona, bez kaszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 02.02.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Kadryl to taka kiszka z kawałkami słoniny i chyba z krwi jest robiona, bez kaszy. Aha ale to jest dla psa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.02.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Kadryl to taka kiszka z kawałkami słoniny i chyba z krwi jest robiona, bez kaszy. i Wy to jecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.02.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.02.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 OOOOOOOOO wreszcie coś drgnęło w dzienniczku Jeżeli chodzi o bramę to ja bym przesunął ten wjazd - po co potem wyjeżdzając tyłem kręcić kirownicą jak można wyjechac na wprost. Jescze by "ktoś" nie trafił w tą bramę hihi Jeżeli chodzi o ogrodzenie to ja zrobiłem z tyłu i po bokach a z przodu zamknąłem działeczkę siatką leśną. Zawsze to bezpieczniej a i nerwów mniej Mam pytanie: co to jest rozdzielnica budowlana???????????? Jeżlei chodzi o ten termin uprawomocnienia- powiem tak - u nas zaraz po otrzymaniu pozwolenia geodeta wytyczał budynek - pwoem ci po cichu że zaraz po wytyczeniu ruszyły fundamnety i nie czekaliśmy na uprawomocnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.02.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Ahoj!!! Witam po dłuuuugiej przerwie Stęskniłam się za Wami. Aniu Romciu wszystko ładnie powyżej opisał. Dodam tylko, że u mnie geodeta wytyczał budynek zanim PnB uprawomocniło się. Kiedy to się robi to chyba nie ma większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.02.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Ahoj!!! Witam po dłuuuugiej przerwie Stęskniłam się za Wami. Aniu Romciu wszystko ładnie powyżej opisał. Dodam tylko, że u mnie geodeta wytyczał budynek zanim PnB uprawomocniło się. Kiedy to się robi to chyba nie ma większego znaczenia. Cześć Stęskniona. Wg mnie w sprawie wytyczenia budynku nie ma znaczenia czy się już uprawomocniło pozwolenie no bo przeciez nie rozpoczyna się prac budowlanych tylko wbija paliki. Ale formalnie to chyba nie wolno. Ja bym zrobił tak: wytyczyłbym budynek ale uważałbym bym żeby data wpisu geodety w dziennik budowy była po dacie uprawomocnienia się. Tak w razie czego jakby znalazł się w urzędzie ktoś nadgorliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.02.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Bobuniu zaniedbujesz nas. Jest juz tak późno, a Ciebie wziąż nie ma? Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.02.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 A kiedy Ania miała iść do szpitala??Czy to czasem nie już???? Ja też sie stęskniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.02.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 A kiedy Ania miała iść do szpitala?? Czy to czasem nie już???? Ja też sie stęskniłem Właśnie znalazłam post, w którym Anie pisze, że idzie do szpitala dopiero 19 lutego. A już bałam się, że przeoczyłam trzymanie kciuków. Aniuuuuuuuuu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.02.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 uffffffffffffffffffffffff ale bysmy dali plamę tak naprawdę liczyłem że sprawdzisz bo mi się nie chciało szukać , za dużo piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Cześć Co słychać, gdzie się podziewasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2008 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o ogrodzenie to ja zrobiłem z tyłu i po bokach a z przodu zamknąłem działeczkę siatką leśną. Zawsze to bezpieczniej a i nerwów mniej Mam pytanie: co to jest rozdzielnica budowlana???????????? Witaj Romku własnie takie ogrodzenie mam zamiar robić w przyszłym tygodniu (hurra coś się wreszcie będzie działo ) A rozdzielnica budowlana.... no jakby to wytłumaczyć...... powiem Ci tak jak ja to zrozumiałam.....mam teraz skrzynkę na prąd ale nie ma w niej licznika. Musze teraz poprosić fachowca o zbicie z desek "czegoś" do czego "coś prądowego" przytwierdzi (czyli tą rozdzielnicę) i tam będzą jakieś gniazda i będzie można brać prąd......ale czy to będzie prąd budowlany czy "normalny' tego nie wiem. I tak musze iść do Enei bo przysłali mi takie bardzo mądre pismo, w którym coś ode mnie chcą ale ... ja nie wiem co.... no to pójdę i poproszę żeby mi po polsku powiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Ahoj!!! Witam po dłuuuugiej przerwie Stęskniłam się za Wami. Aniu Romciu wszystko ładnie powyżej opisał. Dodam tylko, że u mnie geodeta wytyczał budynek zanim PnB uprawomocniło się. Kiedy to się robi to chyba nie ma większego znaczenia. Oj Edytko ja też się stęskniłam I skorzystam z Waszych rad i zacznę wytyczać budynek w czasie uprawomacniania......w końcu doszłam do wniosku, że to nie są roboty budowalne no nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Bobunia, impreza jest!!!! A gdzie Roma wcięło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 No to jeszcze raz witam moich szanownych gości Brazunię, Edytkę i Romka. Bardzo się cieszę, że jesteście ze mną Wysłali mnie na dwudniowe szkolenie (w poniedziałek i wtorek od 8 - 15.30) i nie mogłam z Wami pogadać Ale już jestem i nadrabiam zaległości Jesteście teraz ??? Halo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Przeca godom, że impreza jest!!!!! U mnie siedzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Rozumiem, że ma się czuć zaproszona Już pędzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.02.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o ogrodzenie to ja zrobiłem z tyłu i po bokach a z przodu zamknąłem działeczkę siatką leśną. Zawsze to bezpieczniej a i nerwów mniej Mam pytanie: co to jest rozdzielnica budowlana???????????? Witaj Romku własnie takie ogrodzenie mam zamiar robić w przyszłym tygodniu (hurra coś się wreszcie będzie działo ) A rozdzielnica budowlana.... no jakby to wytłumaczyć...... powiem Ci tak jak ja to zrozumiałam.....mam teraz skrzynkę na prąd ale nie ma w niej licznika. Musze teraz poprosić fachowca o zbicie z desek "czegoś" do czego "coś prądowego" przytwierdzi (czyli tą rozdzielnicę) i tam będzą jakieś gniazda i będzie można brać prąd......ale czy to będzie prąd budowlany czy "normalny' tego nie wiem. I tak musze iść do Enei bo przysłali mi takie bardzo mądre pismo, w którym coś ode mnie chcą ale ... ja nie wiem co.... no to pójdę i poproszę żeby mi po polsku powiedzieli To się nazywa : skrzynka budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts