Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Masz rację Aniu, że prace na poddaszu ciągną się w nieskończoność.

Ja juz jestem prawie na finiszu. Została jeszcze fizelinka i szpachlowanie.

Niestety musiałam jeszcze podwiesić sufit w salonie, bo okazało się, że różnice w poziomach sięgają nawet 7 cm. :o :x Tak mnie tynkarze urządzili. :evil:

Nie dałoby się tego nijak doprowadzić inaczej do porządku.

Jestem pewna, że zlew będzie idealnie pasował do szafek. :D

Nadrobilam (przynajmniej fotki) i baaardzo mi sie podoba ;)

Aniu co to za kafle na "fartuszek" w kuchni bo jesli paradyz to musze Ci je odradzic

buuuuuuuuuuuuuuuu :cry: :cry:

Paradyż :cry: :cry:

A czemu będziesz odradzać ?

mogano i travern czy jakos tak?, mam je teraz w lazience i sprzatanie ich jest masakryczne, kazda plamke widac na tych brazowych, na jasnych zreszta tez :evil: :evil:

na sprzatanie lazienki przeznaczam z reguly cala sobote, zaczynam rano i robie sobie dluuugie przerwy tak sie wkurw&&^%%

Nadrobilam (przynajmniej fotki) i baaardzo mi sie podoba ;)

Aniu co to za kafle na "fartuszek" w kuchni bo jesli paradyz to musze Ci je odradzic

buuuuuuuuuuuuuuuu :cry: :cry:

Paradyż :cry: :cry:

A czemu będziesz odradzać ?

mogano i travern czy jakos tak?, mam je teraz w lazience i sprzatanie ich jest masakryczne, kazda plamke widac na tych brazowych, na jasnych zreszta tez :evil: :evil:

na sprzatanie lazienki przeznaczam z reguly cala sobote, zaczynam rano i robie sobie dluuugie przerwy tak sie wkurw&&^%%

moje to maxim beige czy jakoś tak :oops:

mają śliską powierzchnie co po moich poprzednich doświadczeniach z kaflami ma duze znaczenie. Poprzednio miałam w kuchni opoczno, były matowe i szorstkie i ni cholery nie daało się ich w ogóle wyczyścić :evil:

Masz rację Aniu, że prace na poddaszu ciągną się w nieskończoność.

Ja juz jestem prawie na finiszu. Została jeszcze fizelinka i szpachlowanie.

Niestety musiałam jeszcze podwiesić sufit w salonie, bo okazało się, że różnice w poziomach sięgają nawet 7 cm. :o :x Tak mnie tynkarze urządzili. :evil:

Nie dałoby się tego nijak doprowadzić inaczej do porządku.

Jestem pewna, że zlew będzie idealnie pasował do szafek. :D

Ja pitolę .......7 cm :o :o :o :o

Po k-g co będziesz robiła?

Czy w tak zwanym międzyczasie cos innego sie robi?

Mam nadzieję, że kafle w kuchni bo juz niedługo .......będą zdjęcia :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak mama się czuje????

Aniu, tak naprawdę to prace posuwają się wielotorowo.

Po k-g, zrobionych już tak na gotowo, trzeba oprawić gniazdka (nawet tego tynkarze nie potrafili zrob ić jak należy), dokończyć glify, gruntować i malować, kłaść kafle w łazience i na końcu podłogi.

W międzyczasie podwiesza się sufit w salonie, i kuchnia też nabiera pomału kształtów, tzn. przygotowuje się do montażu kuchni. Z tym, że chyba będę musiała ten montaż z lekka opóźnić, ze względu na to, że jak zdecyduję się na kolejne naciąganie tynkiem, aby te góry wyrównać, to znów będzie dużo wilgoci, i boję się, aby nie zniszczyć mebli.

Aniu to luz, beda dobre, ale te nasze w lazience wygladaja podobnie i ni chu*& nie mam do nich sily

brazowe sa matowe i kazda krople widac a te jasne jeszcze gorzej, ale one nie sa z polyskiem te nasze i to dlatego :wink:

uf.................... bo ja juz je kupiłam :roll: :wink:

Maja lekki połysk :lol:

Choc faktycznie kafle do łazienki sa ważne, bo tam jest ich tyle do umycia..................

Jak ja wybierałam kafle do łazienki to najpierw patrzałam na fakturę i łatwość mycia i "niewidzialność" kropek a potem na całą resztę.

W ogóle to mój dom będzie taki "nie brudzący i łatwy do utrzymania w czystości" :lol:

Aniu, tak naprawdę to prace posuwają się wielotorowo.

Po k-g, zrobionych już tak na gotowo, trzeba oprawić gniazdka (nawet tego tynkarze nie potrafili zrob ić jak należy), dokończyć glify, gruntować i malować, kłaść kafle w łazience i na końcu podłogi.

W międzyczasie podwiesza się sufit w salonie, i kuchnia też nabiera pomału kształtów, tzn. przygotowuje się do montażu kuchni. Z tym, że chyba będę musiała ten montaż z lekka opóźnić, ze względu na to, że jak zdecyduję się na kolejne naciąganie tynkiem, aby te góry wyrównać, to znów będzie dużo wilgoci, i boję się, aby nie zniszczyć mebli.

Faktycznie...................najlepiej byłoby gdybyś mogła to opóźnić, najlepiej na sam koniec zaplanować bo tak naprawdę przecież nie jest Ci ta kuchnia wcześniej potrzebna.

A jakie podłogi planujesz w salonie i pokojach na górze?

No tak, tylko, że kuchnia będzie już gotowa na 15 X. Jak dzwoniłam do studia z prośbą o przesunięcie terminu montażu, to facet stwierdził, że jestem pierwszą inwestorką, która nie chce mieć kuchni na już. :lol: :lol: :lol: Mam nadzieję, że mi ją wezmą na przechowanie. :roll:

W salonie będzie deska MERBAU i w korytarzu na poddaszu. W pokojach, dzieci chcą mieć inną, ale jeszcze nie są zdecydowane. :roll:

Edyś a nie boisz się, że w salonie jak będzie się chodzić taras - salon - taras - salon to ona się zniszczy? Bo jednak panele to bardziej wytrzymałe są? :roll:

Anuś, nie dajmy się zwariować. :lol: Te dechy, to moje marzenie. A poza tym nie mam już maleńkich dzieci, co z piaskownicy będą pakować mi się prosto do salonu, więc mam nadzieję utrzymać je przez wiele lat, w jaknalepszym stanie.

No i spóźniłam się na cokolwiek :(

Aniu, kafelki prezentują się ciekawie i rozmiar tez mają super.

Strasznie podobają mi się duże prostokątne kafle :D

Bardzo ciekawa jestem tynków. Tez mam STO. Co to za kolorki?

Edytko, jak ja Ci zazdroszczę tej podłogi :roll:

Napewno będzie przepiękna.

Ja niestety mam podłogówkę i ograniczone pole wyboru.

Jesli możesz to powiedź ile na gotowo wyjdzie Ci metr2.