anjamen 03.10.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 dobry wieczor, jestem tu pierwszy raz lete ogladac dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.10.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Nadrobilam (przynajmniej fotki) i baaardzo mi sie podoba Aniu co to za kafle na "fartuszek" w kuchni bo jesli paradyz to musze Ci je odradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 03.10.2008 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 dobry wieczor, jestem tu pierwszy raz lete ogladac dziennik Witaj anjamenku Ciesze się, że trafiłaś Mam nadzieję, że się nie zanudzisz Ja u Ciebie bywam po cichutku i podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 03.10.2008 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Nadrobilam (przynajmniej fotki) i baaardzo mi sie podoba Aniu co to za kafle na "fartuszek" w kuchni bo jesli paradyz to musze Ci je odradzic buuuuuuuuuuuuuuuu Paradyż A czemu będziesz odradzać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.10.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Masz rację Aniu, że prace na poddaszu ciągną się w nieskończoność. Ja juz jestem prawie na finiszu. Została jeszcze fizelinka i szpachlowanie. Niestety musiałam jeszcze podwiesić sufit w salonie, bo okazało się, że różnice w poziomach sięgają nawet 7 cm. Tak mnie tynkarze urządzili. Nie dałoby się tego nijak doprowadzić inaczej do porządku. Jestem pewna, że zlew będzie idealnie pasował do szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.10.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Nadrobilam (przynajmniej fotki) i baaardzo mi sie podoba Aniu co to za kafle na "fartuszek" w kuchni bo jesli paradyz to musze Ci je odradzic buuuuuuuuuuuuuuuu Paradyż A czemu będziesz odradzać ? mogano i travern czy jakos tak?, mam je teraz w lazience i sprzatanie ich jest masakryczne, kazda plamke widac na tych brazowych, na jasnych zreszta tez na sprzatanie lazienki przeznaczam z reguly cala sobote, zaczynam rano i robie sobie dluuugie przerwy tak sie wkurw&&^%% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 03.10.2008 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Nadrobilam (przynajmniej fotki) i baaardzo mi sie podoba Aniu co to za kafle na "fartuszek" w kuchni bo jesli paradyz to musze Ci je odradzic buuuuuuuuuuuuuuuu Paradyż A czemu będziesz odradzać ? mogano i travern czy jakos tak?, mam je teraz w lazience i sprzatanie ich jest masakryczne, kazda plamke widac na tych brazowych, na jasnych zreszta tez na sprzatanie lazienki przeznaczam z reguly cala sobote, zaczynam rano i robie sobie dluuugie przerwy tak sie wkurw&&^%% moje to maxim beige czy jakoś tak mają śliską powierzchnie co po moich poprzednich doświadczeniach z kaflami ma duze znaczenie. Poprzednio miałam w kuchni opoczno, były matowe i szorstkie i ni cholery nie daało się ich w ogóle wyczyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 03.10.2008 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Masz rację Aniu, że prace na poddaszu ciągną się w nieskończoność. Ja juz jestem prawie na finiszu. Została jeszcze fizelinka i szpachlowanie. Niestety musiałam jeszcze podwiesić sufit w salonie, bo okazało się, że różnice w poziomach sięgają nawet 7 cm. Tak mnie tynkarze urządzili. Nie dałoby się tego nijak doprowadzić inaczej do porządku. Jestem pewna, że zlew będzie idealnie pasował do szafek. Ja pitolę .......7 cm Po k-g co będziesz robiła? Czy w tak zwanym międzyczasie cos innego sie robi? Mam nadzieję, że kafle w kuchni bo juz niedługo .......będą zdjęcia Jak mama się czuje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.10.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Aniu to luz, beda dobre, ale te nasze w lazience wygladaja podobnie i ni chu*& nie mam do nich sily brazowe sa matowe i kazda krople widac a te jasne jeszcze gorzej, ale one nie sa z polyskiem te nasze i to dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.10.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Aniu, tak naprawdę to prace posuwają się wielotorowo.Po k-g, zrobionych już tak na gotowo, trzeba oprawić gniazdka (nawet tego tynkarze nie potrafili zrob ić jak należy), dokończyć glify, gruntować i malować, kłaść kafle w łazience i na końcu podłogi. W międzyczasie podwiesza się sufit w salonie, i kuchnia też nabiera pomału kształtów, tzn. przygotowuje się do montażu kuchni. Z tym, że chyba będę musiała ten montaż z lekka opóźnić, ze względu na to, że jak zdecyduję się na kolejne naciąganie tynkiem, aby te góry wyrównać, to znów będzie dużo wilgoci, i boję się, aby nie zniszczyć mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 03.10.2008 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Aniu to luz, beda dobre, ale te nasze w lazience wygladaja podobnie i ni chu*& nie mam do nich sily brazowe sa matowe i kazda krople widac a te jasne jeszcze gorzej, ale one nie sa z polyskiem te nasze i to dlatego uf.................... bo ja juz je kupiłam Maja lekki połysk Choc faktycznie kafle do łazienki sa ważne, bo tam jest ich tyle do umycia.................. Jak ja wybierałam kafle do łazienki to najpierw patrzałam na fakturę i łatwość mycia i "niewidzialność" kropek a potem na całą resztę. W ogóle to mój dom będzie taki "nie brudzący i łatwy do utrzymania w czystości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 03.10.2008 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Aniu, tak naprawdę to prace posuwają się wielotorowo. Po k-g, zrobionych już tak na gotowo, trzeba oprawić gniazdka (nawet tego tynkarze nie potrafili zrob ić jak należy), dokończyć glify, gruntować i malować, kłaść kafle w łazience i na końcu podłogi. W międzyczasie podwiesza się sufit w salonie, i kuchnia też nabiera pomału kształtów, tzn. przygotowuje się do montażu kuchni. Z tym, że chyba będę musiała ten montaż z lekka opóźnić, ze względu na to, że jak zdecyduję się na kolejne naciąganie tynkiem, aby te góry wyrównać, to znów będzie dużo wilgoci, i boję się, aby nie zniszczyć mebli. Faktycznie...................najlepiej byłoby gdybyś mogła to opóźnić, najlepiej na sam koniec zaplanować bo tak naprawdę przecież nie jest Ci ta kuchnia wcześniej potrzebna. A jakie podłogi planujesz w salonie i pokojach na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.10.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 No tak, tylko, że kuchnia będzie już gotowa na 15 X. Jak dzwoniłam do studia z prośbą o przesunięcie terminu montażu, to facet stwierdził, że jestem pierwszą inwestorką, która nie chce mieć kuchni na już. Mam nadzieję, że mi ją wezmą na przechowanie. W salonie będzie deska MERBAU i w korytarzu na poddaszu. W pokojach, dzieci chcą mieć inną, ale jeszcze nie są zdecydowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 03.10.2008 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Edyś a nie boisz się, że w salonie jak będzie się chodzić taras - salon - taras - salon to ona się zniszczy? Bo jednak panele to bardziej wytrzymałe są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 03.10.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 hm.................herbatka z sokiem malinowym i prądem zaczyna działać Pożegnam się pa,pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.10.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Edyś a nie boisz się, że w salonie jak będzie się chodzić taras - salon - taras - salon to ona się zniszczy? Bo jednak panele to bardziej wytrzymałe są? Anuś, nie dajmy się zwariować. Te dechy, to moje marzenie. A poza tym nie mam już maleńkich dzieci, co z piaskownicy będą pakować mi się prosto do salonu, więc mam nadzieję utrzymać je przez wiele lat, w jaknalepszym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.10.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 hm.................herbatka z sokiem malinowym i prądem zaczyna działać Pożegnam się pa,pa B iegiem pod pierzynkę proszę!!! I nie choruj już więcej. Papatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.10.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 No i spóźniłam się na cokolwiek Aniu, kafelki prezentują się ciekawie i rozmiar tez mają super. Strasznie podobają mi się duże prostokątne kafle Bardzo ciekawa jestem tynków. Tez mam STO. Co to za kolorki? Edytko, jak ja Ci zazdroszczę tej podłogi Napewno będzie przepiękna. Ja niestety mam podłogówkę i ograniczone pole wyboru. Jesli możesz to powiedź ile na gotowo wyjdzie Ci metr2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.10.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witaj Monia! No właśnie ja nie mam podłogówki w salonie, więc mogę poszaleć. Same dechy kosztują 110/m2. Nie wiem jeszcze ile robocizna i lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.10.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Bardzo jestem ciekawa ile wyjdzie za całość bo patrząc na ceny fajnych płytek cena 110/m2 nie wydaje się wygórowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts