Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

Dobry wieczór :D

Aniu, zapraszam na fotosika. Tam mozna sobie obejrzeć moje drzwi i nie tylko :D Cieszę się, że nie tylko ja nie umiem sobie odpuścić :lol:

Markoto, koniecznie muszę wreszcie do Ciebie zajrzeć. Też mam podłogówkę i chciałabym drewno.

Stempelku :lol: jak wyceny?

Romku, o której to się przychodzi :roll:

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór :D

Aniu, zapraszam na fotosika. Tam mozna sobie obejrzeć moje drzwi i nie tylko :D Cieszę się, że nie tylko ja nie umiem sobie odpuścić :lol:

Markoto, koniecznie muszę wreszcie do Ciebie zajrzeć. Też mam podłogówkę i chciałabym drewno.

Stempelku :lol: jak wyceny?

Romku, o której to się przychodzi :roll:

Stempelek jest radosny dzisiaj, bo podpisał umowę z firmą budowlaną.....która zbuduje cały domek..... a za 2 tygodnie odbiera zgodę na budowę.... bo Pan z firmy budowlanej wykonał 1 króciutki telefonik....

huraaaa!!!!!

Stempeleczku GRATULACJE!!!

Cudna wiadomość. Cieszę się razem z Tobą. :D

Czasami trzeba uruchomić protekcję. :D

dziękuję bardzo...

w końcu mogę zacząc być z siebie dumna....

przez chwilę myślałam,że nie dam się w ł.....rstwo. Ale jakie to ł....rstwo, toż to tylko mała pomoc...

Glamurku moje wielkie gratulacje, czyli za miesiąc zaczynacie tak? :lol:

Romku najpierw zapytam jak żonka się czuje????

Mam nadzieje, że wszystko w porządku??

Piekarnik z wózkiem to takie ustrojstwo, że nie otwierasz drzwi piekarnika tradycyjnie, tylko ciągniesz za drzwiczki i wyjeżdżają blachy z plackiem i pizzą z piekarnika i nie musisz łapek wkładać do 200 stopni. Coś na zasadzie cargo w szafkach kuchennych. Na płytę ceramiczną po wielkich wątpliwościach zdecydowałam się ok 3 lat temu i .......zakochałam się w niej :oops: . Do utrzymania w czystości 100 razy lepsza od gazowej (przynajmniej w mojej ocenie). A okap....hm.okazało się, że nasza projektantka zapomniała o wentylacji w kuchni. Więc okap musi mieć dość dużą wydajność i jednocześnie być cichy bo pewnie będzie długo pracować. A ten ma na najmniejszym biegu 30 db.

Rozbieżność cenowa tych sprzętów jest tak powalająca, że :o . Na razie szukamy dobrej oferty.

Efilko za chwilę idę wrzucić zdjęcia. Normalnie mój kafelkarz zapierdziela tak, że wczoraj jak poszłam (po dwóch dniach roboty) zrobiona jest cała łazienka (ściany) z wyjątkiem wnęki prysznicowej :o

Anja 300 za jeden pstryczek :o ...i co....zdecydujesz się?

A piekarnik masz z wózkiem?

Monia przyjemności i zaszalej troszkę :lol:

Ja zaszalałam wczoraj: kostium, buty, kurtka :lol:

Edyś zeznawać proszę szybciutko jak u Ciebie posuwają się prace :roll: :lol:

Witajcie

bobowa budowniczowa, edmar70, efilo, monia77w1( mam nadzieję ,że nikogo nie opuściłam)

dziekuję Wam bardzio, bardzio za miłe słówka. Tak już nie długo wejdę do grona ludzi budujących a nie tylko smęcących o biurokracji.

Dziękuję Wam,że w tych najgoszych chwilach biurokracji wspierałyscie mnie dobrym słowem...

Ale sie zrobiło poważnie...

:)

Glamurku my to dopiero Cię będziemy wspierać jak zaczniesz tą nierówną walkę :lol: bo do tej pory to czysta przyjemność te papierki :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja tak z grubej rury, mam nadzieje, że Cię nie wystraszyłam, ale lepiej wiedzieć co nas czeka :roll:

Wiesz bobowa naczytałam się już tyle dzienników z róznymi historiami i problemami na budowie.... że po części wiem co mnie czeka.... ale nie ma to jak praktyka!!!!

Hejeczka!!! :D

Aniu a gdzie będziesz kupować swoje AGD, czy przez internet?

Glamurku teraz się zacznie. :wink: Budowa to w sumie świetna przygoda, ale niestety przychodzą momenty załamania i wyczerpania nerwowego. :( Oczywiście tego Ci nie życzę.

Monia SUPER! Na zakupach można sie nieźle odstresować. A jak kupisz sobie jeszcze coś, to juz w ogóle. :D Daj znać potem co kupiłaś. :lol: