Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • monia77w1

    4432

  • Rom

    3762

  • bobowa budowniczowa

    3017

  • Edmar70

    2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ano to było tiramisu

 

było bo już zjedzone i nie ma

 

także czekam na przepisik. 8)

 

 

a ja ostatnio Kruszce chciałam kupic kocie języczki i nie było polskich to kupiłam włoskie biszkoptu do tiramisu. niestety został jeden :oops:

 

jezuuuu

tak to jest jak sie godzine jeden post pisze. potem trudno sie dziwic że nie w temacie :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ano to było tiramisu

 

było bo już zjedzone i nie ma

 

także czekam na przepisik. 8)

 

 

a ja ostatnio Kruszce chciałam kupic kocie języczki i nie było polskich to kupiłam włoskie biszkoptu do tiramisu. niestety został jeden :oops:

 

Przepisik powyżej.

 

A kto wszystkie pożarł? :o :wink:

 

nie pytaj :lol: w każdym razie nie Zosia :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ano to było tiramisu

 

było bo już zjedzone i nie ma

 

także czekam na przepisik. 8)

 

 

a ja ostatnio Kruszce chciałam kupic kocie języczki i nie było polskich to kupiłam włoskie biszkoptu do tiramisu. niestety został jeden :oops:

 

Przepisik powyżej.

 

A kto wszystkie pożarł? :o :wink:

 

nie pytaj :lol: w każdym razie nie Zosia :lol:

 

Tak myslałam... :lol: Niech Ci pójdzie na zdrowie :D :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aniu mam superowy przepis, wychodzi miodzi...i sie nic nie piecze. :lol: :lol: :lol:

 

Sie nie chwal tylko pisz od razu :D

A orzechowca i wszystkie podobne ciasta zawuerające orzechy i karmel uwielbiam :D

 

Ja też :oops:

A potem kilogramy ...................ech............. :roll:

 

aniu, trochę ruchu i powinno być lepiej.

Wiem, ze ciezko się zmotywować ale to chyba najlepsze rozwiązanie.

Wtedy można sobie i ciacho zjeść i doopka nie rośnie :wink:

 

Monia wiem, ruch, ruch i jeszcze raz ruch..............tylko jak to zrobić jak się nie chce, nie ma czasu i ochoty. Wiem, wiem jak się chce to się zrobi ale jak się wieczorem pada na pysk to........................... :wink:

Mój mąż mówi, że ćwiczenia mam w domu. Wystarczy sex............... :oops: :wink:

 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bardzo polubiłem Twojego męża :lol: :lol: :lol: :lol:

 

Ja tez już go lubię chociaz sie nie znamy :D Ale powiedz mu, ze po takim ciachu to trzeba tak ze trzy razy, zeby spalić kalorie :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A to zdjęcia mojego domku z gotowym tynkiem i podbitką:

http://images45.fotosik.pl/18/97c9d93cfd5d0b1dmed.jpg

http://images28.fotosik.pl/283/2384674201eebd48med.jpg

http://images45.fotosik.pl/18/fcfc49963a62c698med.jpg

http://images46.fotosik.pl/18/2fb553655b2d1682med.jpg

 

Romku, ale pięknie się u Ciebie zrobiło :D

Super :D

Kiedy zabierasz się za ogrodzenie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobra szefowa wyszła, więc piszu :lol:

 

Składniki:

1. 2 op.(małe) serka mascarpone

2. 2 op. podłużnych biszkoptów

3. 4 jajka

4. 3/4 szklanki cukru

5. ok. pół szklanki likieru Amaretto

6. 2,3 łyżki kawy rozpuszczalnej

7. 3/4 szklanki gorącej wody

8. kakao do posypania

 

 

W gorącej wodzie rozpuszczamy kawę (wywar musi być esencjonalny) w zależności jak mocna jest kawa, to 2 lub 3 łyżki. Do tego dodajemy Amaretto. Odstawiamy do wystygnięcia.

Z żółtek i cukru miksujemy kogel-mogel, na puszystą masę. Do kogla dokładamy serki i najpierw delikatnie mieszamy łyżką, a następnie krótko miksujemy. Na koniec dokładamy ubitą ba sztywno pianę i delikatnie mieszamy.

Do formy o takich wymiarach, aby zmieściły się dwa biszkopty obok siebie (nie wiem jaki to rozmiar :oops: ) układamy biszkopty(jeden przy drugim, przerwami pomiędzy proszę się nie przejmować :lol: ) namaczając je wcześniej

w wywarze. Na biszkopty kładziemy połowę masy i posypujemy kakao. Potem druga warstwa biszkoptów i reszta masy. na koniec posypać obficie kakao.

Ot...i cała robota. Wstawić do lodówki na 24 h.(a nawet na niedługo do

zamrażarki).

Smacznego!!! :D

 

To musi być pyszne :D

zapisałam i muszę wypróbowac przy najbliższej okazji ale coś mi się zdaje, ze 24 godzin to u nas nie wytrzyma :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...