monia77w1 22.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 W sumie dopiero za 10 m-cy planujemy przeprowadzkę. Pewnie jeszcze z 10 razy zmieni mi się koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.10.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 W sumie dopiero za 10 m-cy planujemy przeprowadzkę. Pewnie jeszcze z 10 razy zmieni mi się koncepcja Nawet 100 razy Nie ma tak prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.10.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Edytko, nic nie mów. Właśnie zmieniła mi sie koncepcja rozmieszczenia szafek w kuchni i przymierzam się do kucia ścian, które właśnie zaciagnęłam gładzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.10.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dzień dobry... Miłego dnia życzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 no bo własnie silikonowy można myc a takiego nie U mnie jest silikonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Edytko, nic nie mów. Właśnie zmieniła mi sie koncepcja rozmieszczenia szafek w kuchni i przymierzam się do kucia ścian, które właśnie zaciagnęłam gładzią Monia przemyśl to jeszcze raz Z jedne strony szkoda Twojej pracy, ale z drugiej strony rozumie, że lepiej teraz coś zburzyć niż potem płakać I właśnie z tego powodu, żeby nie mieć za duż czasu na zmiany koncepcji zdecydowałam się budować szybko. Myślę, że bardzo trudne jest budowanie gdy buduje się długo (np. kilka lat) bo koncepcja może się często zmieniać i w ten sposób można albo nigdy nie skończyć albo skończyć i być niezadowolony. Ja podejmuję decyzję szybko. Jak już zamówiłam np. meble to nie oglądam innych bo za pół roku znowu się zmieni moda i będę żałować że nie zrobiłam właśnie takich. Choć musze przyznać, że mój dom nie będzie modny. Będzie przede wszystkim łatwy w utrzymaniu czystości, funkcjonalny, odpowiadający moim potrzebom i nie robiony na pokaz, na zasadzie" ale jak to zrobię to co ludzie powiedzą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.10.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Edytko, nic nie mów. Właśnie zmieniła mi sie koncepcja rozmieszczenia szafek w kuchni i przymierzam się do kucia ścian, które właśnie zaciagnęłam gładzią Monia przemyśl to jeszcze raz Z jedne strony szkoda Twojej pracy, ale z drugiej strony rozumie, że lepiej teraz coś zburzyć niż potem płakać I właśnie z tego powodu, żeby nie mieć za duż czasu na zmiany koncepcji zdecydowałam się budować szybko. Myślę, że bardzo trudne jest budowanie gdy buduje się długo (np. kilka lat) bo koncepcja może się często zmieniać i w ten sposób można albo nigdy nie skończyć albo skończyć i być niezadowolony. Ja podejmuję decyzję szybko. Jak już zamówiłam np. meble to nie oglądam innych bo za pół roku znowu się zmieni moda i będę żałować że nie zrobiłam właśnie takich. Choć musze przyznać, że mój dom nie będzie modny. Będzie przede wszystkim łatwy w utrzymaniu czystości, funkcjonalny, odpowiadający moim potrzebom i nie robiony na pokaz, na zasadzie" ale jak to zrobię to co ludzie powiedzą" Brawo dla bobowej....,za to,że buduje dom pod siebie..... a nie pod gości... Wielkie oklaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dzięki Glamurku Wiesz, niektorzy nie potrafią tego zrozumieć. A jak widzą moje niemodne gresy to mówią: no co Ty, teraz perłowe podlogi się daje No i co z tego. Zawsze marzyłam o polerowanym gresie i wreszcie będę go miała. Czy się sprawdzi to jest oczywiście odrębna kwestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 23.10.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 cześć! Szkoda mi ludzi budujących pod publikę. To trochę nienormalne jest. Ja np. jestem bardzo praktyczna. I w miarę możliwości teraz też staram się meblować mieszkanie, aby było dla mnie wygodne i funkcjonalne. Nie wyobrażam sobie być niewolnikiem własnych mebli, tylko dlatego, że są na topie, bądź warto się takimi pokazać. Niestety nie brakuje takich ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 No i znowu mamy coś wspólnego Edyś - praktyczne rozwiązania Ale Ty mi Kochana szybko mów co z mamą ???????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 23.10.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 No i znowu mamy coś wspólnego Edyś - praktyczne rozwiązania Ale Ty mi Kochana szybko mów co z mamą ???????????????????????? Praktyczne rozwiązania GÓRĄ!!! O mamie napisałam u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.10.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 no to jestem.... przeczytałam dziennik od dechy do dechy.....ale komentarze chyba odpuszczę czekam na foty kakałkowej elewacji... do tego powiem, że meble Vox - to i mój typ do pokoi chłopców. No i ja tez mam działkę wielkoobszarową całe 565 m2 i od dziś dorzucam się do Twoich podglądaczy... i za kciuki chciałam podziękować... pomogły... tzrymane przez takich LUDZI zawsze pomagają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.10.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Cześć kobitki dopiero niedawno wpadłam do domu a połowy spraw i tak nie załatwiłam. Pan od internetu nie dotarł dziad jeden Zadzwonic, ze go nie bedzie też nie był łaskaw. Pan z Rockwoola też nie przywlókł swojego tyłka Pół dnia przestałam w korkach A mojej przyjaciółki dziecko właśnie wyladowało w szpita;u z zapaleniem płuc No to koniec narzekania Aniu, co do kuchni to juz mi się odwidziało i zostaje tak jak było. Ciekawe kiedy znowu mi się odmieni I w pełni Cię popieram z budowaniem dla siebie. Ja też już x razy słyszałam po co ci to czy tamto a dlaczego nie masz tego itp. a dlatego, ze dom buduje się dla siebie a nie dla innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 23.10.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam!!! Monia ale już tak do końca porzemyślałaś tę sprawę? Żebyś tylko potem nie żałowała. Choć uważam, że kucie ścian, to dosyć drastyczne posunięcie, ale może nie takie straszne. Ale Ty już sama wiesz najlepiej, jakie rozwiązanie będzie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Edytko, ja mam milion pomysłów na minutę i czasami to sama nie wiem czego chcę Co do postępów na budowie to jak narazie gładzie są w kuchni i salonie. Strasznie wolno mi to idzie a duga wartswa to po prostu tragedia. Strasznie ciężko idzie. Jutro albo w sobotę biorę się za sufit. Mamy już ocieploną 1/3 poddasza ale po drodze powstał mały problem. Zamówiliśmy wełnę Toprocka w dwóch partiach i za 2 razem przyszło całkiem coś innego i czekamy na pana z Rockwoola. Najgorsze jest to, że już część wełny ułozona i bardzo możliwe, że czeka nas ponowne układanie a 3 listopada wchodzi hydraulik i robi kotłownię A dzisiaj zoastały zakupione przez mojego męża grzejniki łazienkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 No i znowu mamy coś wspólnego Edyś - praktyczne rozwiązania Ale Ty mi Kochana szybko mów co z mamą ???????????????????????? Praktyczne rozwiązania GÓRĄ!!! O mamie napisałam u siebie. O mamie juz przeczytałam wrrrr..... co za paskudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 no to jestem.... przeczytałam dziennik od dechy do dechy.....ale komentarze chyba odpuszczę czekam na foty kakałkowej elewacji... do tego powiem, że meble Vox - to i mój typ do pokoi chłopców. No i ja tez mam działkę wielkoobszarową całe 565 m2 i od dziś dorzucam się do Twoich podglądaczy... i za kciuki chciałam podziękować... pomogły... tzrymane przez takich LUDZI zawsze pomagają... Witaj Nituś Cieszę się, że miałaś czas zajrzeć do mnie w tym szczególnym dla Ciebie dniu Komentarze odpuszczone Fotki wgrywam Bywaj u mnie, zapraszam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Cześć kobitki dopiero niedawno wpadłam do domu a połowy spraw i tak nie załatwiłam. Pan od internetu nie dotarł dziad jeden Zadzwonic, ze go nie bedzie też nie był łaskaw. Pan z Rockwoola też nie przywlókł swojego tyłka Pół dnia przestałam w korkach A mojej przyjaciółki dziecko właśnie wyladowało w szpita;u z zapaleniem płuc No to koniec narzekania Aniu, co do kuchni to juz mi się odwidziało i zostaje tak jak było. Ciekawe kiedy znowu mi się odmieni I w pełni Cię popieram z budowaniem dla siebie. Ja też już x razy słyszałam po co ci to czy tamto a dlaczego nie masz tego itp. a dlatego, ze dom buduje się dla siebie a nie dla innych Monia no co za dzień Jak mnie wkurza brak szacunku do drugiej osoby i do jej czasu Przyjaciółkę pozdrów i powiedz, żeby się trzymała, a jej dziecku życzę duuuużżżżooooo zdrowia Czy to to dziecko, którym miałaś się opiekować? A jeśli chodzi o zmiane koncepcji to..................pamiętaj, że wymyśliłaś na początku to co dla Was najlepsze i tego się trzymaj, no chyba, że zaćmiło Was wtedy i coś jest nielogiczne. Jednak uważam, że pierwsza myśl jest najlepsza. W końcu na etapie projektowania o wielu rzeczach na pewno mysleliście więc teraz po prostu realizujcie marzenia i nie zawracajcie sobie głowy "co by było gdyby łazienka była w kuchni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.10.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dobry wieczór przyszłam powiedziec i jak zwykle pozdrówka ciepłe zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.10.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Panu z tp zwracam honor bo jednak przyjechał ale i tak grubo po czasie.Co do zmiany koncepcji to narazie wstrzymam się ze zmianami,Jak pzryjdzie do realizacji kuchni to dopiero wtedy podejmę ostateczną decyzję.Aniu, to to dziecko, którym miałam się zająć.Jutro rano do nich jadę i mam nadzieję, ze bedzie już lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts