Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

W poniedziałek będzie płot z boku i z tyłu :lol:

Mają być panele, nie siatka i nie wiem jaki kolor. Wszyscy robią zielone a m Pan powiedział, że jak front będzie czarny, dom jest bezowy i dachówka brązowa to mam się zastanowić nad brązowymi panelami. Hmmmmmmmm....................... :roll: :roll:

Aha, jż przyjechała moja kuchnia ale musi poczekać. Montaż kuchni - 12 listopada :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już jestem...trochę się mój wyjazd wydłuzył....ale był bardzo owocny...:) , chociaż tutaj dobre wiadomości....:)

Bobowa....moi rodzice mieszkają 180 km od nas i chciałam dzieci wysłać do nich na ....wakacje...!! Trudno by mi było nadzorować wykończeniówkę z takiej odległości...a po drugie nasze relacje, chyba nie pozwoliłyby mieszkac z moją mamą przez 2 miesiące... :(

A to czy do czerwca skończymy dom....i będziemy się mogli wprowadzić....to pomimo mojego wielkiego optymizmu - bardzo, bardzo wątpię. Na dzień dzisiejszy.... pozwolenia brak ( bo Pan w starostwie sie rozchorował - ten znajomy właściciela firmy budowlanej), kredytu na razie brak...i w obencej sytuacji banków... termin przyznania kredytu bliżej jest nieokresliny....

ZACZYNAM TRACIć NADZIEJę.

NIGDY, PRZENIGDY NIE WOLNO TRACIC NADZIEI....

można narzekać, można z podkulonym ogonem przesuwać termin przeprowadzki o kolejne dni, tygodnie, miesiące - ale nigdy nie wolno tracić nadziei. Dla każdego z nas te domy - to miejsca, gdzie zaczną się spełniać marzenia, gdzie nasi najbliżsi ( i żeby było jasne wcale nie mam tu na myśli tylko rodziny!) będą mogli z nami odpocząć, nadyszeć się radością i spokojem....

i dopóki jest szansa by móc cokolwiek zrobić, to nie wolno tak pisać ja Ty...więc jak to mówią? uszy do góry... to i pupsko ruszy :lol:

NIGDY, PRZENIGDY NIE WOLNO TRACIC NADZIEI....

można narzekać, można z podkulonym ogonem przesuwać termin przeprowadzki o kolejne dni, tygodnie, miesiące - ale nigdy nie wolno tracić nadziei. Dla każdego z nas te domy - to miejsca, gdzie zaczną się spełniać marzenia, gdzie nasi najbliżsi ( i żeby było jasne wcale nie mam tu na myśli tylko rodziny!) będą mogli z nami odpocząć, nadyszeć się radością i spokojem....

i dopóki jest szansa by móc cokolwiek zrobić, to nie wolno tak pisać ja Ty...więc jak to mówią? uszy do góry... to i pupsko ruszy :lol:

Dzięki Nitubaga.... ale czasami mnie szlag trafia na te nasze instytucje ( banki) i odechciewa mi sie wszytskiego.... :(

Wiem,że nie powinnam tak mówić...i opierdziel mi sie należał.... ale to była chyba chwila zwątpienia....

TGo już sie więcej nie powtórzy.....!!!!!

Kochana z bankami ja wiem jak jest....ożeniłam się z nimi na długie lata.... nikt nie ma łatwo.... ja myślałam, że będę miała super - bo kupuję nowy dom od developera - i też byłby momenty, że bym ich ubiła. Po prostu ubiła. Ale to mija, wszystko mija....

ktoś tu kiedyś na forum napisał, że jeśli człowiek rezygnuje z marzeń tylko dlatego, że ich realizacja długo trwa, głupotę robi, bo przecież czas i tak minie. :wink:

zobaczysz będzie dobrze... oczywiście nie łatwo, nie z różami u stóp i śpiewem na ustach, ale na koniec dnia będzie dobrze... :wink:

Glamurku głowa do góry. Dacie radę :D

My tez mieliśmy chwile totalnego załamania się ale wszystko da się przejść.

Jak nie ekipy to bank opóźniał sie z wypłatami.

Dużo by opowiadać :roll:

Wiem,że nie jestem jedyna na tym forum, która wzmaga się z bankami.... ale chyba każdy miał chwilę zwątpienia....

Pewnie, że każdy ma.

My na samym początku trafiliśmy na 2 ekipy murarzy partaczy a do tego druga próbowała nas okraść.

Myśleliśmy, ze już nie wybudujemy naszego domku.

Ekip brak, sami partacze w koło i do tego te ceny w 2007 roku.

I trafilismy na ostatnią ekipę.

Złoci ludzie. Do dzisiaj utrzymujemy kontakt.

Pewnie, że każdy ma.

My na samym początku trafiliśmy na 2 ekipy murarzy partaczy a do tego druga próbowała nas okraść.

Myśleliśmy, ze już nie wybudujemy naszego domku.

Ekip brak, sami partacze w koło i do tego te ceny w 2007 roku.

I trafilismy na ostatnią ekipę.

Złoci ludzie. Do dzisiaj utrzymujemy kontakt.

wszystko dobre co się dobrze kończy...:)

Kochana, głowa do góry.

Sprawdzone ekipy, dobry kierownik i jedziecie do przodu :D

Kochana ja juz wszytsko mam...do pełni szczęścia brakuje mi tylko telefonu od Pani z banku...:)

Banki potrafią człowieka dobić :evil:

Trzeba panią ostro miolestować.

Moze wtedy ruszy doopę :evil:

Sytuacja w bankach jest masakryczna. Już dosyć,że zmieniłam kredyt z franków na złotówki....to jeszcze to tak dlugo trwa...

Najbardziej mnie wku* * * * , jak słyszę w TV ,że żadnego kryzysu nie ma....

To ta obecna sytuacja czym jest....???