bobowa budowniczowa 12.11.2008 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Dzień doberek Bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie miłe słowa A teraz zabieram się za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Dzień doberkek. Aniu, Edyś, Monia, Rom - hop, hop.... gdzie jesteście, esteście, eście, ście...... Ja już jestem Doberek! Aniu co tu dużo gadać...zawrotne tempo...genialne wnętrza. Co prawda na fotkach nie widać za bardzo, ale wydaje mi sie, że garderoba będzie imponującej wielkości. Choć pewnie i tak, wciąż mało miejsca, jak dla nas kobiet. I panele..hmmmm...bardzo nietypowe...nie widziałam takich. Czy w salonie planujesz takie same? A ja mam pytanie odnośnie ziemi. Czy to jakaś specjalna ziemia? Czy wcześniej równałaś teren? A co z chwastami i stara trawą? Czy trzeba je czymś potraktować, aby potem nie wyrastały spod nowej ziemi? Laik w tych sprawach jestem Edyś dzieki wielkie Garderoba ma jakieś 8 metrów i nie ma okna, mam jednak nadzieję, że wystarczy miejsca, bo część rzeczy, które mam teraz w garderobie mam zamiar wynieść na strych (np. walizki). Panele są faktycznie inne, i miałam wielki dylemat jak je wybierałam. Ale w związku z tym, że schody będą jesionowe, to chciałam aby panele na holu pasowały do schodów. A potem przymierzałam te panele do mebli VOX-u, które będą u chłopaków i też się okazało, ze pasują. No i stwierdziliśmy, że do obecne naszesypialni też pasują, a w przyszłości jak zmienimy (może? ) to obojętnie czy będzie ciemna czy jasna też będą pasować. Więc pozostał gabinet. A w gabinecie te panele też pasują, więc okazało się że cała góra będzie miała te same panele. Trochę się ich bałam, bo są takie bardzo zywe, troche "pstrokate" i wesołe ale ogólnie jestem bardzo zadowolona. No i nie bez znaczenia była cena - 27 zł za metr Jeśli chodzi o ziemię to jest to nasza ziemia z dziury fundamentowe. Myśleliśmy, że będzie jej za mało a okazuje się teraz, że jest jej za dużo, co oznacza, że mamy mały ogród Jak zbieraliśmy humus to tą wierzchnią warstwę z chwastami wyrzuciliśy i została sama ziemia. Na niej urosły przez te pół rokuchwasty ale nie zdąrzyły zrobić hm...........jak to nazwać......ścierniska. Można je było potraktować randapem ale nie było na to ani czasu ani ochoty, więc po prostu została ta górka przemieszana i gdzieś tam na dole pewnie te stare chwasty są i pewnie kiedyś mi wyjdą, no ale trudno, i tak pojawią się nowe. A w miejscu gdzie będa rosły krzaczki, kwiatki i drzewka planuję wyłożyć agrowłókniną co spowoduje, że nie będzie ich tak dużo tylko pojedyncze sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Dzień dobry po weekendzie Wypoczęci? Są pomysły na 200 stronkę? Ja nie mam żadnego pomysłu. Moje styki i tak już się przegrzewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Hej Monisiu! Trochę wypoczęci, trochę narobieni. Liście grabiłam...aż mam kciuki przekrwione. Mimo tego, że miałam rękawice ogrodowe. Ale cieszę się, bo trochę jakby czyściej sie zrobiło. Kup sobie odkurzacz do liści. Nie jest to już taki drogi sprzęt a o ile przyjemniej się sprząta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Grabienie liści Uwielbiam I też na ogól robię to bez rękawiczek bo nie chce mi się ich szukać Ale zdecydowanie wolę grabienie niz koszenie trawy. U nas jest podział: Mąż grabi i kosi.....ja pielę chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A ja w góle nic nie wolę. Do takich prac zawsze zabieram się jak pies do jeża, ale potem jestem z siebie bardzo dumna, i nie mogę napatrzeć się na efekty. Ooooooooo ja tez uwielbiam patrzeć na efekty, a potem jestem z siebie baaaaardzo dumna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Aniu, nie wiem jak można w takim tempie budować Dla mnie to nie wyobrazalne. Zazdroszczę umiejętności organizacyjnych i zdecydowania w podejmowaniu decyzji Dzięki Monia Tak w sumie to podstawa to sprawne ekipy, kasa na koncie i generalnie nie trzeba za dużo się zastanawiać. Podoba Ci się to kupujesz, nie podoba się nie kupujesz i szukasz aż Ci się spodoba. Choć prawdę mówiąc połowa sukcesu to "wiedzieć czego się chce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Ania nasza przodowniczka pracy!!! pamietam, jak nie tak dawno miała kłopoty z cegłą i martwiła się, że ma straszne opóźnienie. A tymczasem wyprzedziła nas wszystkich, mimo, że zaczęliśmy wcześniej. Hmmm..........mam nadzieję jednak, że cieszycie sie razem ze mną A potem a będę WEam kibicować w wykańczaniu .........domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Aniu - coraz piękniej się u Ciebie robi Oczami wyobraźni widzę juz ten ogródek i jak pijemy na nim pifko Co do garderoby - mogłabyś zrobić zdjęcie z wiekszej perspetywy??? A podłoga poska - co to za drewno?? Romek no ja Cię prosze, Ty już przestań patrzeć oczami wyobraźni tylko się w końcu ze mną umów Garderoby nie mogę zrobić z większej perspektywy bo już i tak stałam pod ścianą jak to zdjęcie robiłam A podłoga to panele - za śmieszne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Aha Edytko w salonie będzie orzech venosta http://www.paneleswiata.com/classen/duze/nowy%20duze/orzechvenosta.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.11.2008 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 .......i sama zostałam.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 12.11.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam Was kobitki... zapowiadało sie tak spokojnie.... a tutaj taki zakręcony dzień.... się okazał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.11.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Aniu - coraz piękniej się u Ciebie robi Oczami wyobraźni widzę juz ten ogródek i jak pijemy na nim pifko Co do garderoby - mogłabyś zrobić zdjęcie z wiekszej perspetywy??? A podłoga poska - co to za drewno?? Romek no ja Cię prosze, Ty już przestań patrzeć oczami wyobraźni tylko się w końcu ze mną umów Garderoby nie mogę zrobić z większej perspektywy bo już i tak stałam pod ścianą jak to zdjęcie robiłam A podłoga to panele - za śmieszne pieniądze a kawa z pianką bendzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.11.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam Was kobitki... zapowiadało sie tak spokojnie.... a tutaj taki zakręcony dzień.... się okazał... a co się takiego stało??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 12.11.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam Was kobitki... zapowiadało sie tak spokojnie.... a tutaj taki zakręcony dzień.... się okazał... a co się takiego stało??????? aaaaa,biegałam po sądach, biurach rachunkowych..... i wogóle zaginęłam w akcjiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.11.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 O rany, ale Wy tu gadacie Już teraz gratuluję 200stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 12.11.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 O rany, ale Wy tu gadacie Już teraz gratuluję 200stron Bo my się tutaj lubimy..... już za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 12.11.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Ania nasza przodowniczka pracy!!! pamietam, jak nie tak dawno miała kłopoty z cegłą i martwiła się, że ma straszne opóźnienie. A tymczasem wyprzedziła nas wszystkich, mimo, że zaczęliśmy wcześniej. Hmmm..........mam nadzieję jednak, że cieszycie sie razem ze mną A potem a będę WEam kibicować w wykańczaniu .........domu Aniu Ty powinnaś na łamach FM pzreprowadzić szkolenie : jak w ekspresowym tempie zbudować wymarzony dom... Jestem za... i pierwsza na liście chętnych do szkolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.11.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Anuś pewnie, że cieszymy się Twoim szczęściem Jak mogłaś pomyśleć inaczej Zazdrość bynajmniej jest dla mnie obcym zjawiskiem, więc Twoje radość jest moją radością. Dzięki za wyczerpującą odpowiedż na temat ziemi. Kurcze, a mi nic nie zostało z fundamentów. I co teraz........muszę nawieźć kupę ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.11.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 O rany, ale Wy tu gadacie Już teraz gratuluję 200stron Bo my się tutaj lubimy..... już za bardzo Cokolwiek miałoby to znaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts