Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień doberkek.

Aniu, Edyś, Monia, Rom - hop, hop.... gdzie jesteście, esteście, eście, ście......

Ja już jestem :lol:

Doberek! :D

Aniu co tu dużo gadać...zawrotne tempo...genialne wnętrza. :D Co prawda na fotkach nie widać za bardzo, ale wydaje mi sie, że garderoba będzie imponującej wielkości. :lol: Choć pewnie i tak, wciąż mało miejsca, jak dla nas kobiet. :lol: :wink:

I panele..hmmmm...bardzo nietypowe...nie widziałam takich. Czy w salonie planujesz takie same?

A ja mam pytanie odnośnie ziemi. Czy to jakaś specjalna ziemia? Czy wcześniej równałaś teren? A co z chwastami i stara trawą? Czy trzeba je czymś potraktować, aby potem nie wyrastały spod nowej ziemi?

Laik w tych sprawach jestem :oops:

Edyś dzieki wielkie :oops: :lol:

Garderoba ma jakieś 8 metrów i nie ma okna, mam jednak nadzieję, że wystarczy miejsca, bo część rzeczy, które mam teraz w garderobie mam zamiar wynieść na strych (np. walizki).

Panele są faktycznie inne, i miałam wielki dylemat jak je wybierałam. Ale w związku z tym, że schody będą jesionowe, to chciałam aby panele na holu pasowały do schodów. A potem przymierzałam te panele do mebli VOX-u, które będą u chłopaków i też się okazało, ze pasują. No i stwierdziliśmy, że do obecne naszesypialni też pasują, a w przyszłości jak zmienimy (może? :roll: ) to obojętnie czy będzie ciemna czy jasna też będą pasować. Więc pozostał gabinet. A w gabinecie te panele też pasują, więc okazało się że cała góra będzie miała te same panele. Trochę się ich bałam, bo są takie bardzo zywe, troche "pstrokate" i wesołe ale ogólnie jestem bardzo zadowolona. No i nie bez znaczenia była cena - 27 zł za metr :lol:

Jeśli chodzi o ziemię to jest to nasza ziemia z dziury fundamentowe. Myśleliśmy, że będzie jej za mało a okazuje się teraz, że jest jej za dużo, co oznacza, że mamy mały ogród :wink:

Jak zbieraliśmy humus to tą wierzchnią warstwę z chwastami wyrzuciliśy i została sama ziemia. Na niej urosły przez te pół rokuchwasty ale nie zdąrzyły zrobić hm...........jak to nazwać......ścierniska. Można je było potraktować randapem ale nie było na to ani czasu ani ochoty, więc po prostu została ta górka przemieszana i gdzieś tam na dole pewnie te stare chwasty są i pewnie kiedyś mi wyjdą, no ale trudno, i tak pojawią się nowe.

A w miejscu gdzie będa rosły krzaczki, kwiatki i drzewka planuję wyłożyć agrowłókniną co spowoduje, że nie będzie ich tak dużo tylko pojedyncze sztuki :lol:

Hej Monisiu! :D

Trochę wypoczęci, trochę narobieni. Liście grabiłam...aż mam kciuki przekrwione. :roll: Mimo tego, że miałam rękawice ogrodowe.

Ale cieszę się, bo trochę jakby czyściej sie zrobiło. :lol:

Kup sobie odkurzacz do liści. Nie jest to już taki drogi sprzęt a o ile przyjemniej się sprząta :lol:

Aniu, nie wiem jak można w takim tempie budować :roll:

Dla mnie to nie wyobrazalne.

Zazdroszczę umiejętności organizacyjnych i zdecydowania w podejmowaniu decyzji :D

Dzięki Monia :oops: :lol:

Tak w sumie to podstawa to sprawne ekipy, kasa na koncie i generalnie nie trzeba za dużo się zastanawiać. Podoba Ci się to kupujesz, nie podoba się nie kupujesz i szukasz aż Ci się spodoba.

Choć prawdę mówiąc połowa sukcesu to "wiedzieć czego się chce" :lol:

Ania nasza przodowniczka pracy!!! :lol: :wink:

pamietam, jak nie tak dawno miała kłopoty z cegłą i martwiła się, że ma straszne opóźnienie. A tymczasem wyprzedziła nas wszystkich, mimo, że zaczęliśmy wcześniej. :lol:

Hmmm..........mam nadzieję jednak, że cieszycie sie razem ze mną :lol:

A potem a będę WEam kibicować w wykańczaniu .........domu :lol:

Aniu - coraz piękniej się u Ciebie robi :D :D

Oczami wyobraźni widzę juz ten ogródek :D :D :D i jak pijemy na nim pifko :lol: :lol:

Co do garderoby - mogłabyś zrobić zdjęcie z wiekszej perspetywy???

A podłoga poska - co to za drewno??

Romek no ja Cię prosze, Ty już przestań patrzeć oczami wyobraźni tylko się w końcu ze mną umów :lol:

Garderoby nie mogę zrobić z większej perspektywy bo już i tak stałam pod ścianą jak to zdjęcie robiłam :lol:

A podłoga to panele - za śmieszne pieniądze :lol:

Aniu - coraz piękniej się u Ciebie robi :D :D

Oczami wyobraźni widzę juz ten ogródek :D :D :D i jak pijemy na nim pifko :lol: :lol:

Co do garderoby - mogłabyś zrobić zdjęcie z wiekszej perspetywy???

A podłoga poska - co to za drewno??

Romek no ja Cię prosze, Ty już przestań patrzeć oczami wyobraźni tylko się w końcu ze mną umów :lol:

Garderoby nie mogę zrobić z większej perspektywy bo już i tak stałam pod ścianą jak to zdjęcie robiłam :lol:

A podłoga to panele - za śmieszne pieniądze :lol:

a kawa z pianką bendzie?? :D

Ania nasza przodowniczka pracy!!! :lol: :wink:

pamietam, jak nie tak dawno miała kłopoty z cegłą i martwiła się, że ma straszne opóźnienie. A tymczasem wyprzedziła nas wszystkich, mimo, że zaczęliśmy wcześniej. :lol:

Hmmm..........mam nadzieję jednak, że cieszycie sie razem ze mną :lol:

A potem a będę WEam kibicować w wykańczaniu .........domu :lol:

Aniu Ty powinnaś na łamach FM pzreprowadzić szkolenie : jak w ekspresowym tempie zbudować wymarzony dom... :)

Jestem za... i pierwsza na liście chętnych do szkolenia.

Anuś pewnie, że cieszymy się Twoim szczęściem :D Jak mogłaś pomyśleć inaczej :o Zazdrość bynajmniej jest dla mnie obcym zjawiskiem, więc Twoje radość jest moją radością. :lol:

Dzięki za wyczerpującą odpowiedż na temat ziemi. :D Kurcze, a mi nic nie zostało z fundamentów. :roll: I co teraz........muszę nawieźć kupę ziemi :lol: