bobowa budowniczowa 10.12.2008 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Dziewczyny, a jakie papiery sa potrzebne do odbioru budynku? Rozumiem, że certyfikat ener. tez musi byc przy odbiorze. 1. Druk o wydanie zaświadczenia o zakończeniu budowy 2. Dziennik budowy, z zakończoną budową, oryginał ( potem oddadzą) 3. Oświadczenie Kierownika Budowy o wykonaniu budowy zgodnie z projektem, przepisami i td. 4. Inwentaryzacja powykonawcza - czyli mapka z wrysowanym budynkiem 5. Umowy na dostawę wody, prądu i gazu 6. Druczek, który wypełnia Kierownik budowy (jaki budynek, ile pomieszczeń itp.) 7. Jak są zmiany w projekcie to te zmiany podpisane przez Kierownika i projektanta A ten druk to skąd mam wziąć? Wejdź na stronę Twojego Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego i tam powinny być druki o zakończeniu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Myślę, że jak zda a będziesz jeszcze potrzebowała tego certyfikatu to na pewno zrobi dla Was ten certyfikat Aniu, przecież jak tak niepoważnie choć nigdy nic nie wiadomo Wiem, wiem, przecież się znamy, choć prawdę mówiąc popłakałam się ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.12.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Dlatego my też pędzimy z odbiorem. Najplepsze jst to, ze narazie nie ma ludzi uprawnionych robic takie odbiory A i certyfikat ważny jest 10 lat. Kolejny durny przepis do wyciągnięcia kasy Z durnym przepisem to się zgadzam, ktoś znowu zarobi A jeśli chodzi o uprawnionych to mój mąż zrobił w sierpniu kurs uprawniający do wydawania tych certyfikatów, ale nie było przepisów wykonawczych jak ma wyglądać egzamin i sam certyfikat. Dopiero pod koniec listopada weszły te przepisy, a firma organizująca kurs powiedziała, że do świąt już nie zdąży zrobić egzaminu. U nas w gminie niestety nie ma. Chociaż moze stety Czego nie ma u Was w gminie bo nie kumam Podobno nie ma nikogo przeszkolonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.12.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Spieszę czym prędzej spóźniona jak zwykle pogratulować przeprowadzki ...życzę samych szczęśliwych dni w nowym domku . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Dlatego my też pędzimy z odbiorem. Najplepsze jst to, ze narazie nie ma ludzi uprawnionych robic takie odbiory A i certyfikat ważny jest 10 lat. Kolejny durny przepis do wyciągnięcia kasy Z durnym przepisem to się zgadzam, ktoś znowu zarobi A jeśli chodzi o uprawnionych to mój mąż zrobił w sierpniu kurs uprawniający do wydawania tych certyfikatów, ale nie było przepisów wykonawczych jak ma wyglądać egzamin i sam certyfikat. Dopiero pod koniec listopada weszły te przepisy, a firma organizująca kurs powiedziała, że do świąt już nie zdąży zrobić egzaminu. U nas w gminie niestety nie ma. Chociaż moze stety Czego nie ma u Was w gminie bo nie kumam Podobno nie ma nikogo przeszkolonego. Ale nie musisz szukać w gminie Wiem, że osoby prywatne też robią takie certyfikaty, a osoby, które posiadają już jakieś uprawnienia budowlane nie muszą robić tego certyfikatu. Monia Ty chyba niedaleko Milanówka mieszkasz to jak mój mąż będzie robił dla Edytki to może Ci też zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Spieszę czym prędzej spóźniona jak zwykle pogratulować przeprowadzki ...życzę samych szczęśliwych dni w nowym domku . Pozdrawiam . Dzięki Dagulko Milo mi, że zajrzałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.12.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 ta tez jest zywa http://images4.fotosik.pl/252/42f0e0790e006609.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 10.12.2008 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 No dziewczynki, papa mi się drze - a na dachówkę pieniędzy nie ma - jutro pierwszy dzień do pracy po urlopie więc muszę się szykować do łóżkowa Dobrej nocy Wam życzę i do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Dobranoc Anuś Dzięki za wyczerpujące info Mam nadzieję, że jutro się zobaczymy, tzn będziemy pisać do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.12.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Dobranoc dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Zyczenie Moni http://torlin.files.wordpress.com/2007/12/choinka.jpg http://www.masgreen.pl/files/oferta/DSC_0449.JPG http://www.e-mieszkanie.pl/zdjecia_artykul/choinka_art.jpg Ale ślicznotki Dziekuję Mam nadzieję, ze i u nas na święta spadnie śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.12.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 ta tez jest zywa http://images4.fotosik.pl/252/42f0e0790e006609.jpg Śliczna Efilko Dziekuję bardzo Już nie mogę doczekać się świąt. U Ciebie Efilko to chyba tego dnia jest podwójna imprezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.12.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 No to dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Taką bym sobie przytargała do nowego domku http://www.slowacki.edu.pl/galeria/big/07_choinka/choinka07_021.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.12.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Taka choinka to poważna sprawa A zmieści Ci się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Taka choinka to poważna sprawa A zmieści Ci się? nieeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.12.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Taka choinka to poważna sprawa A zmieści Ci się? nieeeee Mi też nie Ale co tam, pomarzyć mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.12.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 No a teraz to juz na poważnie uciekam. Miłej nocki Edytko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Chyba ja skasuje, bo stronke rozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.12.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 No a teraz to juz na poważnie uciekam. Miłej nocki Edytko Papatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts