monia77w1 01.01.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Teraz mamy prowizorkę a wpis juz mam w dzienniku. Musze sprawdzic jaki. Pewnie wpisał stan developerski. Znaczy masz już zakończony dziennik???? A kiedy to przyłącze na stałe zrobi????? Wiem, że do odbioru musisz mieć umowę na dostawę mediów, masz taką??? Czennik mam zakończony a umowę na prąd mam tylko przyłącza niet. Od sierpnia robią i zrobić nie mogą. Boże drogi A to z elektrowni robią to przyłącze??? No ja nie mogę.....pół roku........kasy nie chcą czy jak............... Aniu o jakies kasie mówisz? Przecież własnie teraz na mnie najwięcej zarabiają bo opłacę im złodziejskie opłaty za prąd budowlany. Jutro zamierzam ostro porozmawiac z panem, który wygrał przetarg. Do tej pory byłam grzeczna ale jutro to chyba polecą i k.... i ch..... bo juz nie mogę. Mój mąż juz raz temu baranowi zagroził, ze pójdzie z tą sprawą do elektrowni to mu sie w twarz roześmiał i powiedział, ze droga wolna. Chyba jednak bedziemy musieli sie przejechać i zrobić dym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Edytko, żadnego wpisu w dzienniku o schodach i barierce nie mam. Budowę mam zakończoną na typowym stanie developerskim. Jak widać różnie różni kierownicy wpisują Zgupiałam formalnie... Juz nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Czennik mam zakończony a umowę na prąd mam tylko przyłącza niet. Od sierpnia robią i zrobić nie mogą. Samo przyłącze zrobili mi w 1,5 dnia. Ale potem ponad m-ąc czekałam na inwentaryzację powykonawczą. A ja już nawet mam mapę tylko tego cholernego prądu nie ma Przepraszam ale się uśmiałam Prąd jest, mapa jest wszystko jest tylko przyłącza nie ma No to jak wszystko masz, znaczy się dokumenty, to składaj papiery o odbiór Nie mogę bo muszę miec odbiór przyłącza z elekrowni a przyłącza nie ma A mapę mam, ze tak powiem po znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Obawiam sie Monia, że nic nie wskórasz. Zadrzesz z takim, a potem będzie wzlekał z inwentaryzacją. Po złości po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Teraz mamy prowizorkę a wpis juz mam w dzienniku. Musze sprawdzic jaki. Pewnie wpisał stan developerski. Znaczy masz już zakończony dziennik???? A kiedy to przyłącze na stałe zrobi????? Wiem, że do odbioru musisz mieć umowę na dostawę mediów, masz taką??? Czennik mam zakończony a umowę na prąd mam tylko przyłącza niet. Od sierpnia robią i zrobić nie mogą. Boże drogi A to z elektrowni robią to przyłącze??? No ja nie mogę.....pół roku........kasy nie chcą czy jak............... Aniu o jakies kasie mówisz? Przecież własnie teraz na mnie najwięcej zarabiają bo opłacę im złodziejskie opłaty za prąd budowlany. Jutro zamierzam ostro porozmawiac z panem, który wygrał przetarg. Do tej pory byłam grzeczna ale jutro to chyba polecą i k.... i ch..... bo juz nie mogę. Mój mąż juz raz temu baranowi zagroził, ze pójdzie z tą sprawą do elektrowni to mu sie w twarz roześmiał i powiedział, ze droga wolna. Chyba jednak bedziemy musieli sie przejechać i zrobić dym. No mówię o kasie za przyłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Edytko, żadnego wpisu w dzienniku o schodach i barierce nie mam. Budowę mam zakończoną na typowym stanie developerskim. Jak widać różnie różni kierownicy wpisują Zgupiałam formalnie... Juz nic nie wiem Zapytaj Twojego Kierownika co będzie Ci wpisywał???? Bo może już może skończyć Twój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Obawiam sie Monia, że nic nie wskórasz. Zadrzesz z takim, a potem będzie wzlekał z inwentaryzacją. Po złości po prostu. Kurcze dziewczyny............to ja Bogu dziękuję, że kupiłam działkę z przyłaczami. Wszystko było oprócz gazu. Gaz był w drodze. Toż to chore jest z tymi przyłączami..........ta papierologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Zgupiałam formalnie... Juz nic nie wiem Zapytaj Twojego Kierownika co będzie Ci wpisywał???? Bo może już może skończyć Twój dziennik Tak zrobię. Ale o zakończeniu dziennika nie ma chyba jeszcze mowy, bo podłogi to juz chyba muszą być położone??? Bo u mnie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Obawiam sie Monia, że nic nie wskórasz. Zadrzesz z takim, a potem będzie wzlekał z inwentaryzacją. Po złości po prostu. Edytko, teraz to juz mnie wali. Nie zdąrzyłam w 2008 roku i pewnie będę musiała zrobić audyt energetyczny wiec mi wisi czy pan zrobi mi te przyłącze za miesiąc czy dwa. Zrobię dym i już. Elektrownia ma w umowie kary umowne za opóźnienia i zamierzam je od nich ściagnąć. Zanierzam równiez domagać się o pokrycie różnicy wynikajacej z ponoszonych dodatkowych kosztow przy pradzie budowlanym. Nie ma tak łatwo. Mieli przeszo 2 lata na to, zeby zrobic prad i nie zdąrzyli. Teraz to ich problem. A najplepsze jest to, ze dopiero teraz zakład energetyczny wszczął postępowanie o budowę napowietrznej linii energetycznej a ja warunki mam na 6 sierpnia 2008 roku a od pół roku słyszę, ze juz za 2 dni bede miała przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Zgupiałam formalnie... Juz nic nie wiem Zapytaj Twojego Kierownika co będzie Ci wpisywał???? Bo może już może skończyć Twój dziennik Tak zrobię. Ale o zakończeniu dziennika nie ma chyba jeszcze mowy, bo podłogi to juz chyba muszą być położone??? Bo u mnie nie są. Na pewno muszą być wylane, ale czy obłożone chyba nie skoro Monia ma wpisane stan deweloperski i zakończony dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Aniu, jakies kasie za przyłącze.Pan wygrał przetarg i wszystko pierd............On juz kasę ma a czy wpłynie mu teraz czy za 2 miesiące to mu to lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Obawiam sie Monia, że nic nie wskórasz. Zadrzesz z takim, a potem będzie wzlekał z inwentaryzacją. Po złości po prostu. Edytko, teraz to juz mnie wali. Nie zdąrzyłam w 2008 roku i pewnie będę musiała zrobić audyt energetyczny wiec mi wisi czy pan zrobi mi te przyłącze za miesiąc czy dwa. Zrobię dym i już. Elektrownia ma w umowie kary umowne za opóźnienia i zamierzam je od nich ściagnąć. Zanierzam równiez domagać się o pokrycie różnicy wynikajacej z ponoszonych dodatkowych kosztow przy pradzie budowlanym. Nie ma tak łatwo. Mieli przeszo 2 lata na to, zeby zrobic prad i nie zdąrzyli. Teraz to ich problem. A najplepsze jest to, ze dopiero teraz zakład energetyczny wszczął postępowanie o budowę napowietrznej linii energetycznej a ja warunki mam na 6 sierpnia 2008 roku a od pół roku słyszę, ze juz za 2 dni bede miała przyłącze. Nic nie rozumiem............... nic nie rozumiem Mówiłaś, że certyfikat energetyczny nie będzie dotyczył tych co już zaczęli budowę A o co chodzi z ta linią napowietrzną i warunki na 6 sierpnia Tak tylko pytam ale jak nie chce Ci się wyjasniać to nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Aniu, jakies kasie za przyłącze. Pan wygrał przetarg i wszystko pierd............ On juz kasę ma a czy wpłynie mu teraz czy za 2 miesiące to mu to lata. No ale jak wygrał przetarg to musi mieć jakąś umowę i jakieś terminy. No przecież nie jest bezkarny. Złóż oficjalną skargę do elektrowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Obawiam sie Monia, że nic nie wskórasz. Zadrzesz z takim, a potem będzie wzlekał z inwentaryzacją. Po złości po prostu. Edytko, teraz to juz mnie wali. Nie zdąrzyłam w 2008 roku i pewnie będę musiała zrobić audyt energetyczny wiec mi wisi czy pan zrobi mi te przyłącze za miesiąc czy dwa. Zrobię dym i już. Elektrownia ma w umowie kary umowne za opóźnienia i zamierzam je od nich ściagnąć. Zanierzam równiez domagać się o pokrycie różnicy wynikajacej z ponoszonych dodatkowych kosztow przy pradzie budowlanym. Nie ma tak łatwo. Mieli przeszo 2 lata na to, zeby zrobic prad i nie zdąrzyli. Teraz to ich problem. A najplepsze jest to, ze dopiero teraz zakład energetyczny wszczął postępowanie o budowę napowietrznej linii energetycznej a ja warunki mam na 6 sierpnia 2008 roku a od pół roku słyszę, ze juz za 2 dni bede miała przyłącze. Nic nie rozumiem............... nic nie rozumiem Mówiłaś, że certyfikat energetyczny nie będzie dotyczył tych co już zaczęli budowę A o co chodzi z ta linią napowietrzną i warunki na 6 sierpnia Tak tylko pytam ale jak nie chce Ci się wyjasniać to nie ma sprawy Z tym certyfikatem to nie jest pewne do końca. Ostateczny termin na przyłącze prądu mam na 6 sierpnia ale jak widać tylko ja przejmuję się terrminem. A z tą linią to chodzi o to, ze od pół roku ktos mi mówi, ze wszsytkie papiery sa załatwione a dopiero dokładnie 19 grudnia złożył, papiery w starostwie. A co naj smieszniejsze przyłącze bedzie szło w drodze prywatnej wiec nie wiem co ma do tego Starostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Monia, jestes wku....na ma maksa, nie ma co.I wcale Ci się nie dziwię. Człowiekowi aż żółć sie do gardła cofa, jak ma doczynienia z takimi patałachami. Skoro czas juz tak nie nagli, to rób zadymę, a ja będe wspierać Cię duchowo. Tez mam zamiar wystąpić o zwrot kasy za nieterminwą realizację. Ale pewnie będe musiała wysmarować jakieś pismo do elektrowni, bo oni sami to sie nie będa kwapić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Aniu, jakies kasie za przyłącze. Pan wygrał przetarg i wszystko pierd............ On juz kasę ma a czy wpłynie mu teraz czy za 2 miesiące to mu to lata. No ale jak wygrał przetarg to musi mieć jakąś umowę i jakieś terminy. No przecież nie jest bezkarny. Złóż oficjalną skargę do elektrowni I tak zamierzam zrobić. Dosyc mam obiecanek, ze już już i trwa to tyle czasu. Za ostatni rok za same opłaty przesyłowe jesli dobrze pamietam zapłaciłam chyba 600 złotych a gdzie opłata za prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Boszszsz....... zwariuję...tez doszły mnie słuchy, że jednak będę musiała miec ten certyfikat. Gdzie moge dowiedzieś sie dokładnie, czy mnie to obowiązuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Monia, jestes wku....na ma maksa, nie ma co. I wcale Ci się nie dziwię. Człowiekowi aż żółć sie do gardła cofa, jak ma doczynienia z takimi patałachami. Skoro czas juz tak nie nagli, to rób zadymę, a ja będe wspierać Cię duchowo. Tez mam zamiar wystąpić o zwrot kasy za nieterminwą realizację. Ale pewnie będe musiała wysmarować jakieś pismo do elektrowni, bo oni sami to sie nie będa kwapić. Pewnie, ze napiszę. Dosyć mam serdecznie tej sytuacji. facet bierze za to grubą kasę i smieje mi sie w twarz Nie z takimim baranami dalismy sobie radę. A nawet jak to nic nie da to przynajmniej narobię facetowi smrodu koło d.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Boszszsz....... zwariuję...tez doszły mnie słuchy, że jednak będę musiała miec ten certyfikat. Gdzie moge dowiedzieś sie dokładnie, czy mnie to obowiązuje? Najlepiej zadzwonic do starostwa i do ministerstwa budownictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Monia, jesteś BOSKA Twoja determinacja sięgnęła zenitu. Rób to co zamierzasz i pokaż im z kim maja doczynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts