bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Obawiam sie Monia, że nic nie wskórasz. Zadrzesz z takim, a potem będzie wzlekał z inwentaryzacją. Po złości po prostu. Edytko, teraz to juz mnie wali. Nie zdąrzyłam w 2008 roku i pewnie będę musiała zrobić audyt energetyczny wiec mi wisi czy pan zrobi mi te przyłącze za miesiąc czy dwa. Zrobię dym i już. Elektrownia ma w umowie kary umowne za opóźnienia i zamierzam je od nich ściagnąć. Zanierzam równiez domagać się o pokrycie różnicy wynikajacej z ponoszonych dodatkowych kosztow przy pradzie budowlanym. Nie ma tak łatwo. Mieli przeszo 2 lata na to, zeby zrobic prad i nie zdąrzyli. Teraz to ich problem. A najplepsze jest to, ze dopiero teraz zakład energetyczny wszczął postępowanie o budowę napowietrznej linii energetycznej a ja warunki mam na 6 sierpnia 2008 roku a od pół roku słyszę, ze juz za 2 dni bede miała przyłącze. Nic nie rozumiem............... nic nie rozumiem Mówiłaś, że certyfikat energetyczny nie będzie dotyczył tych co już zaczęli budowę A o co chodzi z ta linią napowietrzną i warunki na 6 sierpnia Tak tylko pytam ale jak nie chce Ci się wyjasniać to nie ma sprawy Z tym certyfikatem to nie jest pewne do końca. Ostateczny termin na przyłącze prądu mam na 6 sierpnia ale jak widać tylko ja przejmuję się terrminem. A z tą linią to chodzi o to, ze od pół roku ktos mi mówi, ze wszsytkie papiery sa załatwione a dopiero dokładnie 19 grudnia złożył, papiery w starostwie. A co naj smieszniejsze przyłącze bedzie szło w drodze prywatnej wiec nie wiem co ma do tego Starostwo. Co do audytu to od 1 stycznia 2009do wniosków o wydanie zaświadczenia o zakończeniu budowy należy dołączyć świadectwo energetyczne. Trochę to w sumie dziwne skoro tak naprawdę jest ono potrzebne przy sprzedaży A jak miałaś termin na 6 sierpnia to i tak długo cierpliwa jesteś. I ja bym zrobiła tak jak piszesz, odsetki kary itd. Niech nie myślą że mogą sobie pozwalać. Może jak zapłacą i poniosą koszty to więcej ten pan nie wygra przetargu i nie będzie iinym ludziom "umilał życia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Monia, jesteś BOSKA Twoja determinacja sięgnęła zenitu. Rób to co zamierzasz i pokaż im z kim maja doczynienia. Edytko, ja to jestem uparta istota i jak sie uprę to nie ma mocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.01.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Dobry Wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Dobry Wieczór No nareszcie Gdzie byłes jak Cie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Boszszsz....... zwariuję...tez doszły mnie słuchy, że jednak będę musiała miec ten certyfikat. Gdzie moge dowiedzieś sie dokładnie, czy mnie to obowiązuje? Najlepiej zadzwonic do starostwa i do ministerstwa budownictwa. A najlepiej do swojego właściwego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego gdzie będziecie składać wniosek o wydanie zaświadczenia o zakończeniu budowy. Tam muszą wiedzieć jakie dokumenty będą od Was przyjmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Dobry Romku. Nie mów, że dopiero teraz z sylwka wróciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Monia, jesteś BOSKA Twoja determinacja sięgnęła zenitu. Rób to co zamierzasz i pokaż im z kim maja doczynienia. Edytko, ja to jestem uparta istota i jak sie uprę to nie ma mocnych A ja jestem bardzo długo cierpliwa i wyrozumiała ale nienawidzę jak mnie ktoś robi w konia, coś obiecuje a potem odwołuje. Wtedy wkraczam do akcji i nie ma że boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Boszszsz....... zwariuję...tez doszły mnie słuchy, że jednak będę musiała miec ten certyfikat. Gdzie moge dowiedzieś sie dokładnie, czy mnie to obowiązuje? Najlepiej zadzwonic do starostwa i do ministerstwa budownictwa. A najlepiej do swojego właściwego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego gdzie będziecie składać wniosek o wydanie zaświadczenia o zakończeniu budowy. Tam muszą wiedzieć jakie dokumenty będą od Was przyjmować Taaaaa.......powiedzmy, że wszystko juz wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Dobry Wieczór No nareszcie Gdzie byłes jak Cie nie było Cześć Tygrysie Dopiero wstałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Obawiam sie Monia, że nic nie wskórasz. Zadrzesz z takim, a potem będzie wzlekał z inwentaryzacją. Po złości po prostu. Edytko, teraz to juz mnie wali. Nie zdąrzyłam w 2008 roku i pewnie będę musiała zrobić audyt energetyczny wiec mi wisi czy pan zrobi mi te przyłącze za miesiąc czy dwa. Zrobię dym i już. Elektrownia ma w umowie kary umowne za opóźnienia i zamierzam je od nich ściagnąć. Zanierzam równiez domagać się o pokrycie różnicy wynikajacej z ponoszonych dodatkowych kosztow przy pradzie budowlanym. Nie ma tak łatwo. Mieli przeszo 2 lata na to, zeby zrobic prad i nie zdąrzyli. Teraz to ich problem. A najplepsze jest to, ze dopiero teraz zakład energetyczny wszczął postępowanie o budowę napowietrznej linii energetycznej a ja warunki mam na 6 sierpnia 2008 roku a od pół roku słyszę, ze juz za 2 dni bede miała przyłącze. Nic nie rozumiem............... nic nie rozumiem Mówiłaś, że certyfikat energetyczny nie będzie dotyczył tych co już zaczęli budowę A o co chodzi z ta linią napowietrzną i warunki na 6 sierpnia Tak tylko pytam ale jak nie chce Ci się wyjasniać to nie ma sprawy Z tym certyfikatem to nie jest pewne do końca. Ostateczny termin na przyłącze prądu mam na 6 sierpnia ale jak widać tylko ja przejmuję się terrminem. A z tą linią to chodzi o to, ze od pół roku ktos mi mówi, ze wszsytkie papiery sa załatwione a dopiero dokładnie 19 grudnia złożył, papiery w starostwie. A co naj smieszniejsze przyłącze bedzie szło w drodze prywatnej wiec nie wiem co ma do tego Starostwo. Co do audytu to od 1 stycznia 2009do wniosków o wydanie zaświadczenia o zakończeniu budowy należy dołączyć świadectwo energetyczne. Trochę to w sumie dziwne skoro tak naprawdę jest ono potrzebne przy sprzedaży A jak miałaś termin na 6 sierpnia to i tak długo cierpliwa jesteś. I ja bym zrobiła tak jak piszesz, odsetki kary itd. Niech nie myślą że mogą sobie pozwalać. Może jak zapłacą i poniosą koszty to więcej ten pan nie wygra przetargu i nie będzie iinym ludziom "umilał życia" Przepraszam za długi cytat ale nie naumiałam się jeszcze wycinać Aniu, własnie z tymi certyfikatami chodzi o to, ze nie do konca wiadomo co i jak, ze względu na to, ze sa potrzebne tylko przy sprzedaży i wynajmnie wiec po diabła teraz go robic. On jest ważny 10 lat a potem tzreba robic jeszcze raz dlatego zamierzam ostro zgłebic temat. A co do tego pana i elektrownii to nie od dzisiaj wiadomo, ze to jedna mafia i ręka rękę myje Ale i tak nie odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Boszszsz....... zwariuję...tez doszły mnie słuchy, że jednak będę musiała miec ten certyfikat. Gdzie moge dowiedzieś sie dokładnie, czy mnie to obowiązuje? Najlepiej zadzwonic do starostwa i do ministerstwa budownictwa. A najlepiej do swojego właściwego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego gdzie będziecie składać wniosek o wydanie zaświadczenia o zakończeniu budowy. Tam muszą wiedzieć jakie dokumenty będą od Was przyjmować Taaaaa.......powiedzmy, że wszystko juz wiem... Edyś no wiesz czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Dobry Wieczór No nareszcie Gdzie byłes jak Cie nie było Cześć Tygrysie Dopiero wstałeś Ja sie juz dzisiaj tak wyspałam, że teraz w ogóle nie chce mi sie spać. Fajnie, że chociaż z Wami mogę sobie pogadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Dobry Wieczór No nareszcie Gdzie byłes jak Cie nie było Cześć Tygrysie Dopiero wstałeś Ja sie juz dzisiaj tak wyspałam, że teraz w ogóle nie chce mi sie spać. Fajnie, że chociaż z Wami mogę sobie pogadac. Mi też jest fajnie, że z Wami mogę porozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 No i gdzie ten Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.01.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Edyś no wiesz czy nie No ...chyba wiem... Na początek walę do Inspektoratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Obawiam sie Monia, że nic nie wskórasz. Zadrzesz z takim, a potem będzie wzlekał z inwentaryzacją. Po złości po prostu. Edytko, teraz to juz mnie wali. Nie zdąrzyłam w 2008 roku i pewnie będę musiała zrobić audyt energetyczny wiec mi wisi czy pan zrobi mi te przyłącze za miesiąc czy dwa. Zrobię dym i już. Elektrownia ma w umowie kary umowne za opóźnienia i zamierzam je od nich ściagnąć. Zanierzam równiez domagać się o pokrycie różnicy wynikajacej z ponoszonych dodatkowych kosztow przy pradzie budowlanym. Nie ma tak łatwo. Mieli przeszo 2 lata na to, zeby zrobic prad i nie zdąrzyli. Teraz to ich problem. A najplepsze jest to, ze dopiero teraz zakład energetyczny wszczął postępowanie o budowę napowietrznej linii energetycznej a ja warunki mam na 6 sierpnia 2008 roku a od pół roku słyszę, ze juz za 2 dni bede miała przyłącze. Nic nie rozumiem............... nic nie rozumiem Mówiłaś, że certyfikat energetyczny nie będzie dotyczył tych co już zaczęli budowę A o co chodzi z ta linią napowietrzną i warunki na 6 sierpnia Tak tylko pytam ale jak nie chce Ci się wyjasniać to nie ma sprawy Z tym certyfikatem to nie jest pewne do końca. Ostateczny termin na przyłącze prądu mam na 6 sierpnia ale jak widać tylko ja przejmuję się terrminem. A z tą linią to chodzi o to, ze od pół roku ktos mi mówi, ze wszsytkie papiery sa załatwione a dopiero dokładnie 19 grudnia złożył, papiery w starostwie. A co naj smieszniejsze przyłącze bedzie szło w drodze prywatnej wiec nie wiem co ma do tego Starostwo. Co do audytu to od 1 stycznia 2009do wniosków o wydanie zaświadczenia o zakończeniu budowy należy dołączyć świadectwo energetyczne. Trochę to w sumie dziwne skoro tak naprawdę jest ono potrzebne przy sprzedaży A jak miałaś termin na 6 sierpnia to i tak długo cierpliwa jesteś. I ja bym zrobiła tak jak piszesz, odsetki kary itd. Niech nie myślą że mogą sobie pozwalać. Może jak zapłacą i poniosą koszty to więcej ten pan nie wygra przetargu i nie będzie iinym ludziom "umilał życia" Przepraszam za długi cytat ale nie naumiałam się jeszcze wycinać Aniu, własnie z tymi certyfikatami chodzi o to, ze nie do konca wiadomo co i jak, ze względu na to, ze sa potrzebne tylko przy sprzedaży i wynajmnie wiec po diabła teraz go robic. On jest ważny 10 lat a potem tzreba robic jeszcze raz dlatego zamierzam ostro zgłebic temat. A co do tego pana i elektrownii to nie od dzisiaj wiadomo, ze to jedna mafia i ręka rękę myje Ale i tak nie odpuszczę. Nie odpuszczaj, niech sobie nie myślą A co do certyfikatu to powiem tak: ustawodawca znowu tak napisał ustawę że każdy interpretuje ją jak mu się podoba. I takie właśnie mamy prawo. A jak chcesz zacytować tylko kawałek to zrób cytuj, zaznacz blokiem to co chcecz zacytować, skopiuj, resztę usuń a potem zrób wklej i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Monia, jesteś BOSKA Twoja determinacja sięgnęła zenitu. Rób to co zamierzasz i pokaż im z kim maja doczynienia. Edytko, ja to jestem uparta istota i jak sie uprę to nie ma mocnych A ja jestem bardzo długo cierpliwa i wyrozumiała ale nienawidzę jak mnie ktoś robi w konia, coś obiecuje a potem odwołuje. Wtedy wkraczam do akcji i nie ma że boli Najważniejsze to umiec zadbać o własny tyłek bo nikt za nas tego nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Dobry Wieczór No nareszcie Gdzie byłes jak Cie nie było Cześć Tygrysie Dopiero wstałeś Ja sie juz dzisiaj tak wyspałam, że teraz w ogóle nie chce mi sie spać. Fajnie, że chociaż z Wami mogę sobie pogadac. Mi też jest fajnie, że z Wami mogę porozmawiać Ja też się cieszę Choć właśnie chciałam iść do łóżka. Choć bardziej jestem zmęczona niż śpiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Obawiam sie Monia, że nic nie wskórasz. Zadrzesz z takim, a potem będzie wzlekał z inwentaryzacją. Po złości po prostu. Edytko, teraz to juz mnie wali. Nie zdąrzyłam w 2008 roku i pewnie będę musiała zrobić audyt energetyczny wiec mi wisi czy pan zrobi mi te przyłącze za miesiąc czy dwa. Zrobię dym i już. Elektrownia ma w umowie kary umowne za opóźnienia i zamierzam je od nich ściagnąć. Zanierzam równiez domagać się o pokrycie różnicy wynikajacej z ponoszonych dodatkowych kosztow przy pradzie budowlanym. Nie ma tak łatwo. Mieli przeszo 2 lata na to, zeby zrobic prad i nie zdąrzyli. Teraz to ich problem. A najplepsze jest to, ze dopiero teraz zakład energetyczny wszczął postępowanie o budowę napowietrznej linii energetycznej a ja warunki mam na 6 sierpnia 2008 roku a od pół roku słyszę, ze juz za 2 dni bede miała przyłącze. Nic nie rozumiem............... nic nie rozumiem Mówiłaś, że certyfikat energetyczny nie będzie dotyczył tych co już zaczęli budowę A o co chodzi z ta linią napowietrzną i warunki na 6 sierpnia Tak tylko pytam ale jak nie chce Ci się wyjasniać to nie ma sprawy Z tym certyfikatem to nie jest pewne do końca. Ostateczny termin na przyłącze prądu mam na 6 sierpnia ale jak widać tylko ja przejmuję się terrminem. A z tą linią to chodzi o to, ze od pół roku ktos mi mówi, ze wszsytkie papiery sa załatwione a dopiero dokładnie 19 grudnia złożył, papiery w starostwie. A co naj smieszniejsze przyłącze bedzie szło w drodze prywatnej wiec nie wiem co ma do tego Starostwo. Co do audytu to od 1 stycznia 2009do wniosków o wydanie zaświadczenia o zakończeniu budowy należy dołączyć świadectwo energetyczne. Trochę to w sumie dziwne skoro tak naprawdę jest ono potrzebne przy sprzedaży A jak miałaś termin na 6 sierpnia to i tak długo cierpliwa jesteś. I ja bym zrobiła tak jak piszesz, odsetki kary itd. Niech nie myślą że mogą sobie pozwalać. Może jak zapłacą i poniosą koszty to więcej ten pan nie wygra przetargu i nie będzie iinym ludziom "umilał życia" Przepraszam za długi cytat ale nie naumiałam się jeszcze wycinać Aniu, własnie z tymi certyfikatami chodzi o to, ze nie do konca wiadomo co i jak, ze względu na to, ze sa potrzebne tylko przy sprzedaży i wynajmnie wiec po diabła teraz go robic. On jest ważny 10 lat a potem tzreba robic jeszcze raz dlatego zamierzam ostro zgłebic temat. A co do tego pana i elektrownii to nie od dzisiaj wiadomo, ze to jedna mafia i ręka rękę myje Ale i tak nie odpuszczę. Nie odpuszczaj, niech sobie nie myślą A co do certyfikatu to powiem tak: ustawodawca znowu tak napisał ustawę że każdy interpretuje ją jak mu się podoba. I takie właśnie mamy prawo. A jak chcesz zacytować tylko kawałek to zrób cytuj, zaznacz blokiem to co chcecz zacytować, skopiuj, resztę usuń a potem zrób wklej i gotowe ło matko, to chyba zadanie nie na dzisiaj Może jutro spróbuję No własnie, to jest nasze polskie prawo Szkoda gadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.01.2009 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Edyś no wiesz czy nie No ...chyba wiem... Na początek walę do Inspektoratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts