Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiem tak Romku na tej diecie to schudniesz ale wrocisz do wagi sprzed diety szybciej niz ci sie wydaje.

Sprobuj jesc normalnie tzn zebys nie czul glodu ale nie byl przejedzony, tylko nie lacz weglowodanow z tluszczami.

Sniadanie weglowodanowe czyli np chudy twarog, koniecznie warzywa i moze byc pieczywo ale tylko z pelnego przemialu, bez cukru najlepiej

Zapomniej na razie o owocach a jesli juz to na czczo.

Obiad tluszczowy czyli jakies mieso bez panierki czy ryba czy jajko warzywa, zapomnij o ziemniakach .

Kasze i ryz (basmati albo dziki )to ewentualnie do weglowych . Kolacja weglowa albo tluszczowa lekka.

Po weglach 3 godziny przerwy zanim zjesz tluszcze , po tluszczach 4 godziny.

Zakaz gotowanej marchwi, jakichkolwiek cukrow, zimniakow,jasnego pieczywa. Makaron tylko al dente

Super przepisy sa tu

http://forum.montignac.com.pl/przepisy-zgodne-z-metoda-vf30.htm?sid=ef991f10b3bdc636bc0a1714ed2bea5b

Przywlołam się ledwo........ledwo :cry:

Dzień dobry :)

jakoś się trzymałam w weekend, znaczy się ograniczałamilość jedzonka na śniadanie, kolację i obiad zafundowałam sobie 2 kromki razowego pieczywa przez cały weekend, nie podjadałam, choć i tak ilość jedzonka była trochę większa niż w pracy :oops:

generalnie jestem zadowolona, zobaczymy jakie będa efekty :roll:

Mam nadzieję, że wyczekiwane przeze mnie :lol:

Na razie minął tydzień więc trdno się czegokolwiek spodziewać ale na razie jestem nastawiona optymistycznie :lol:

Romuś no ja Ci tą pizze i pifko wybaczam, ale taki posiłek jaki zjadasz w pracy to ...........jest niewybaczalne :evil:

Cześć Edyś !!! :lol: :lol:

U mnie z tą wagą to kiepsko bo przy moich problemach hormonalnych to waga fiksuje :roll:

Mniej więcej wiem ile ważyłam i na razie ważyć się nie będę, a po ciuchach nic jeszcze nie widać.

Na razie estem cierpliwa :lol:

Ciekawe kiedy przyjdzie pierwszy kryzys :roll:

A jak u Ciebie prace???

Kiedy montaż kuchni????

Powiem tak Romku na tej diecie to schudniesz ale wrocisz do wagi sprzed diety szybciej niz ci sie wydaje.

Sprobuj jesc normalnie tzn zebys nie czul glodu ale nie byl przejedzony, tylko nie lacz weglowodanow z tluszczami.

Sniadanie weglowodanowe czyli np chudy twarog, koniecznie warzywa i moze byc pieczywo ale tylko z pelnego przemialu, bez cukru najlepiej

Zapomniej na razie o owocach a jesli juz to na czczo.

Obiad tluszczowy czyli jakies mieso bez panierki czy ryba czy jajko warzywa, zapomnij o ziemniakach .

Kasze i ryz (basmati albo dziki )to ewentualnie do weglowych . Kolacja weglowa albo tluszczowa lekka.

Po weglach 3 godziny przerwy zanim zjesz tluszcze , po tluszczach 4 godziny.

Zakaz gotowanej marchwi, jakichkolwiek cukrow, zimniakow,jasnego pieczywa. Makaron tylko al dente

Super przepisy sa tu

http://forum.montignac.com.pl/przepisy-zgodne-z-metoda-vf30.htm?sid=ef991f10b3bdc636bc0a1714ed2bea5b

Generalnie rzecz biorąc to nawet nie dieta co sposób odżywiania.

Ja staram się wogóle nie łączyć białek i węglowodanów.

Jeśli jem węglowodany to bez mięsa.

Wtedy organizm całkiem inaczej trawi i można o wiele więcej zjeść i się nie tyje.

Monia dokladnie to styl jedzenia na cale zycie, ale to akurat zasady 1 fazy czyli w tej w ktorej zalezy nam na chudnieciu, potem jest lagodniej ale bez przesady :)

Moja kolezanka była na diecie niełączenia, ale to chyba co innego niz dieta Montiniaca, i w ciągu 3 miesięcy słudła ok. 15 kg zbytnio nie

ograniczając ilości tylko przestrzegając zasad.