Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak postępy na budowie???

Elektryk wciąż szaleje, teraz wziął się za parter. :D

To ja nic nie wiem o elektryku :roll:

Czy to znaczy, że wystarczy ofoliować dach i już mozna wchodzić z kablami?

A okna kiedy będziesz miała?

Daszek jest ofoliowany, ale nie ma dziur na okna, więc nic nie kapie. Otwory będą robione tuż przed samym montowaniem okien, czyli w następnym tygodniu.

No nie... o oknach też nic nie wiedziałam :o

No to super, Twój domek zacznie przypominać domek a nie budowę :lol:

Romek kiedy Ty w końcu bierzesz ten kredyt???

Jak będzie potrzebował porady w kwestii wyboru samochodu to pytaj....bo ja, mój mąż i mój tata to taka samochodowa rodzinka jesteśmy :lol:

w środe i czwartek lotom do starostwa, banku, mam nadzieję w czeartek złożyć do banku papiery. Jest tylko jeden problem. Robię kosztorys prac i mam na to czas pół roku żeby wszystko zrobić i pokazac im zdjęcia z tego co się zrobiło. Tylko ja wiem że w pół roku nie zdążę. Podobno po pół roku można pismo żeby przedłużyli realizację o kolejne pół roku. Nie wiem co mam w związku z tym zrobić

A zapytaj w Banku co będzie jak się nie wyrobisz??? Przecież oni uruchamiają transze po skończeniu jakiegoś etapu to dlaczego żądają tak krótkiego czasu? Ja bym nie ryzykowała że może można jakieś pismo napisać. Poszłabym dopytywać i negocjować ten termin.Powodzenia :lol:

Romek kiedy Ty w końcu bierzesz ten kredyt???

Jak będzie potrzebował porady w kwestii wyboru samochodu to pytaj....bo ja, mój mąż i mój tata to taka samochodowa rodzinka jesteśmy :lol:

dilerzy :o :o :o

Dilerzy....hm....to mi się źle kojarzy...na pewno nie z samochodami :o

Nie Moniko, nie dilerzy, my po prostu pasjonujemy się motoryzacją i ....często zmieniamy samochody....więc mamy wprawę w zakupach i sprzedaży :lol:

Aniu to nie jest typowy kredyt na budowe tylko dobieram na wykończenie. Wypłata ma być w jednej transzy

Będę negocjował

Koniecznie negocjuj i zapytaj co się stanie jak nie dotrzymasz terminu, napłacz im, że ekipy wyjechały, o fachowców trudno, że terminy długie itd :lol: