Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nowego dziennika budowy który mi się marzy

Recommended Posts

ooo, teraz to już wiem co to jest. Ciotka Marka ma takie same. Z tym, że ona już wiekowa jest i nic z tym nie robi.

To ma być zabieg laserowy, czy tradycyjny?

Cholera, że też muszą sie takie cuda do człowieka przyplątać. :x

No właśnie tego nie wiem, musze się Anji dopytać :roll:

• Odpowiedzi 17,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia77w1

4432

• Rom

3762

• bobowa budowniczowa

3017

• Edmar70

2732

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz co, mnie się wydaje, że to chirurg musi wziąć w swoje ręce. :roll: Bo okulista wydaje mi sie, że robi zbiegi na gałce ocznej, tam w środku. :roll:

No nie mam pojęcia. A w necie jest może forum ludzi, którzy maja ten sam problem.

A czy Ci się to powiększa?

No tez myślalam, że chirurg, ale jak się poważniej zastanowiłam to nie wiem :roll:

ANja mówiła, że ostatnio babka do niej przyszła od chirurga plastycznego bo jej się powieki zamykały po tym chirurgu ........brrrrrrrrr.............

Jak sobie pomyśle, że chirurg mógłby coś sknocić to się boję. A jak okulista ma doświadczenie w takich zabiegach plastycznych powiek to może jednak powinien to być okulista :roll: Nie wiem czy mi się powiększa, mam wrażenie że być może tak, to jedno, a mam trzy sztuki.

Forum takich ludków nie szukałam.................bo.............nie mam czasu :oops: :cry:

Jak już mam chwilke to od razu na Forum siadam :lol:

W ogóle to mam wrażenie, że niedługo te moje komentarze zanikną................bo gospodyni rzadko bywa .................budowe skończyła, to gadać nie ma o czym..................smutno mi :cry: :roll:

Usunięcie kepek jest chirurgiczne, nie laserowe.

kurcze dziewczyny jak Wam wytłumaczyć ze chirurg plastyczny to zajmuje sie cyckami, liposukcją, odstajacymi uszami,

a okolice oczu to juz bym fachowcom od oczu zostawila...

no już, już.................już sie przekonałam :lol:

nie nerwujsja :wink:

Teraz muszę tylko zdecydowac gdzie :roll:

Zostaje więc dowiadywać się w klinikach, co z czym się je. :roll:

Aniu, czy Ty chcesz nas opuścić na dobre? :o :(

Budować skończyłaś, ale to nie znaczy, że nie ma o czym gadać. :lol:

No w życiu :wink:

Nie chce Was opuszczać :wink:

Jesteście wszyscy cudowni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A z [/b]Tobą Kochana to wiesz, że jak z siostrą się rozmawia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Takie mam tylko dzisiaj przemyślenia, że może to się już tutaj nie chce gadać..................niektórym :(

Ech...................chyba mi się dzisiaj miesza :oops:

Blado-żółte guzki umiejscowione nad i pod powiekami (złogi cholesterolowe), których powstawanie związane jest z nadmiernym odkładaniem się lipidów w skórze (hiperlipidemie).

Oprócz kępek na powiekach (xanthelasma), wyróżnia się kilka odmian klinicznych:

* kępki żółte guzkowe – często dużych rozmiarów guzy umieszczone symetrycznie nad stawami

* kępki żółte wysiewne - zmiany grudkowe rozsiane, częstsze u dzieci

* kępki żółte linijne dłoni, kępki żółte ścięgien

Leczenie:

* dieta niskotłuszczowa

* farmakologiczne – leki hipolipemiczne

* chirurgiczne usuwanie zmian guzkowych, laser CO2 ewentualnie elektroresekcja zmian na powiekach;

może warto najpierw zastosować inne metody usuwania. Operacja to chyba ostateczność...

Ojjjj....chyba jednak miesza siostruniu moja. :lol:

Ja w tym tygodniu też mało co zaglądałam, bo wiadomo....miałam przejścia. Ale powiem Ci szczerze, że jak otwieram FM, to pierwsze co robię, to kieruję swoje kroki do Twoich właśnie komentów. :D I czasami aż mi żal, że Ciebie nie ma, a przez to i inni się nie udzielają. Choc czasami jak mamy wenę twórczą, to mimo tego, że nie zaglądasz, to gadamy na całego. :lol:

Ojjjj....chyba jednak miesza siostruniu moja. :lol:

Ja w tym tygodniu też mało co zaglądałam, bo wiadomo....miałam przejścia. Ale powiem Ci szczerze, że jak otwieram FM, to pierwsze co robię, to kieruję swoje kroki do Twoich właśnie komentów. :D I czasami aż mi żal, że Ciebie nie ma, a przez to i inni się nie udzielają. Choc czasami jak mamy wenę twórczą, to mimo tego, że nie zaglądasz, to gadamy na całego. :lol:

Dzięki :oops: :lol:

Mi też żal, że mnie nie ma :oops: :roll: :cry:

Cały dzień o Was myślę :D

Aniu wiem, że na Szelągowskiej w Poznaniu jest dobra klinika okulistyczna. Moja koleżanka miała tam robiony zabieg.... i była zadowolona. Usuwali jej jakąś wadę wzroku...

Wiem Kasiu juz ich że tak powiem przerobiłam ............ale nie mam żadnego "znajomego" lekarza :roll: