Edmar70 04.02.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Doberek! Dziś już środa...jeszcze tylko czwartek i piątek......i WEEKEND!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Doberek! Dziś już środa...jeszcze tylko czwartek i piątek......i WEEKEND!!! i na reszcie się wyśpię ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.02.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Cicho wszędzie...głucho wszędzie... co to będzie...co to będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.02.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Cicho wszędzie...głucho wszędzie... co to będzie...co to będzie... Oj Edytko...ja się łapię za głowę od rana.... co się dzieje z tym forum ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Aniu wpadlam zeby powiedziec ze nie mam juz komentarzy... ale bede Cię odwiedzac... nie znikam z forum Aniu co się stało No mam nadzieję, że będziesz mnie odwiedzać. Coś ostatnio często na forum mówi się o kradzieżach i wykorzystywaniu zdjęć z forum..............hm.................normalnie nie wiem czy mam się już bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Cześć dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Monia jak Szymek i Ty się czujecie Mam nadzieję, że się nie rozłożysz Romek a jak Twoje wszystkie dzieciaczki i żonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.02.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ooooo....jesteście Tak długo na Was czekałam, że aż zasnęłam. Dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 04.02.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Aniu jedna babka z pracy mnie przylookala i postanowilam sie tak bardzo u siebie nie otwierac, bo moze to sie obrocic przeciwko mnie, ale u Ciebie oczywiscie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 No i wpadła jak do apteki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ooooo....jesteście Tak długo na Was czekałam, że aż zasnęłam. Dobry! ale fajnie no to sobie pospałaś ciekawe co w nocy będziesz robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Aniu jedna babka z pracy mnie przylookala i postanowilam sie tak bardzo u siebie nie otwierac, bo moze to sie obrocic przeciwko mnie, ale u Ciebie oczywiscie bede o cholercia a może nick zmienisz i dalej będziesz miała komentarze Cieszę się, że będziesz u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2009 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 No i wpadła jak do apteki Jestem Edytko dałaś mi kiedyś na którejś stronie komentarzy przepis na tiramisu. Możesz go powtórzyć Bo mam gości w sobote i chciałam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.02.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ooooo....jesteście Tak długo na Was czekałam, że aż zasnęłam. Dobry! ale fajnie no to sobie pospałaś ciekawe co w nocy będziesz robić Liczyć barany [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ooooo....jesteście Tak długo na Was czekałam, że aż zasnęłam. Dobry! ale fajnie no to sobie pospałaś ciekawe co w nocy będziesz robić Liczyć barany [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 04.02.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Aniu jedna babka z pracy mnie przylookala i postanowilam sie tak bardzo u siebie nie otwierac, bo moze to sie obrocic przeciwko mnie, ale u Ciebie oczywiscie bede o cholercia a może nick zmienisz i dalej będziesz miała komentarze Cieszę się, że będziesz u mnie A ta babka z pracy to przepraszam co na forum muratora robiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.02.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Tiramisu Składniki: 1. 2 op. podłużnych biszkoptów 2. 2 op. serka mascarpone po 250 gram każdy 3. 4 jajka 4. 4 łyżki cukru 5. likier amaretto ok. pół szklanki, lub mniej w zależności od rodzaju 6. szklanka gotowanej wody 7. 2 - 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 8. kakao do posypania W płaskiego naczynia (takiego aby można było zamoczyć biszkopty) wlewamy wodę i rozpuszczamy kawę. Potem dodajemy likier. Wywar ma być dość mocno kawowy, ale nie za bardzo alkoholowy. Dlatego lepiej na początek dodać 1/4 szklanki likieru, a potem ewentualnie jak za słaby, to jeszcze dolać. Odstawić niech wystygnie. W międzyczasie z żółtek i 3 łyżek cukru ucieramy (mikserem) puszystą masę. Kiedy już cukier będzie dokładnie roztarty dodać serki mascarpone i delikatnie mieszać łyżką. Na koniec krótką chwilę zmiksować, aby się składniki połączyły. Z białek ubić sztywną pianę, a na koniec ubijania dodać pozostały cukier (1 łyżka) i jeszcze z minutkę pomiksować i dodać do masy z żółtek i serka, delikatnie mieszając (nie miksowaqć!). Na formę, najlepiej taką z ruchomym dnem (ja mam taką 29x24 cm i jest idealna, bo mieszczą się akurat dwa biszkopty obok siebie) układamy biszkopty namoczone uprzednio w wywarze z kawy i amaretto. Należy dokładnie zamoczyć na sekundę i natychmiast wyjąć, bo inaczej się rozpadną. Na biszkopty układamy połowę masy i posypujemy obficie kakao. Następnie kolejną warstwę biszkoptów i znów masa z serka. Drugiej warstwy na razie nie posypuję kakao, bo wsiąknie i będzie brzydko wyglądać. Potem do lodówy (szczelnie zakryć, bo zbiera wszystkie zapachy z lodówki) na conajmniej dobę. Posypać kakao tuż przed podaniem. Włala Ale się napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 05.02.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Hmmm............a co to wczoraj za pyszności były Dzień dobry wszystkim Anja nieprzyjemna cała ta sytuacja z koleżanką z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 05.02.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Tiramisu Składniki: 1. 2 op. podłużnych biszkoptów 2. 2 op. serka mascarpone po 250 gram każdy 3. 4 jajka 4. 4 łyżki cukru 5. likier amaretto ok. pół szklanki, lub mniej w zależności od rodzaju 6. szklanka gotowanej wody 7. 2 - 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 8. kakao do posypania W płaskiego naczynia (takiego aby można było zamoczyć biszkopty) wlewamy wodę i rozpuszczamy kawę. Potem dodajemy likier. Wywar ma być dość mocno kawowy, ale nie za bardzo alkoholowy. Dlatego lepiej na początek dodać 1/4 szklanki likieru, a potem ewentualnie jak za słaby, to jeszcze dolać. Odstawić niech wystygnie. W międzyczasie z żółtek i 3 łyżek cukru ucieramy (mikserem) puszystą masę. Kiedy już cukier będzie dokładnie roztarty dodać serki mascarpone i delikatnie mieszać łyżką. Na koniec krótką chwilę zmiksować, aby się składniki połączyły. Z białek ubić sztywną pianę, a na koniec ubijania dodać pozostały cukier (1 łyżka) i jeszcze z minutkę pomiksować i dodać do masy z żółtek i serka, delikatnie mieszając (nie miksowaqć!). Na formę, najlepiej taką z ruchomym dnem (ja mam taką 29x24 cm i jest idealna, bo mieszczą się akurat dwa biszkopty obok siebie) układamy biszkopty namoczone uprzednio w wywarze z kawy i amaretto. Należy dokładnie zamoczyć na sekundę i natychmiast wyjąć, bo inaczej się rozpadną. Na biszkopty układamy połowę masy i posypujemy obficie kakao. Następnie kolejną warstwę biszkoptów i znów masa z serka. Drugiej warstwy na razie nie posypuję kakao, bo wsiąknie i będzie brzydko wyglądać. Potem do lodówy (szczelnie zakryć, bo zbiera wszystkie zapachy z lodówki) na conajmniej dobę. Posypać kakao tuż przed podaniem. Włala Ale się napisałam. to ja sobie pozwolę wypożyczyć ten przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 05.02.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 A gdzieś Ty się Monia wczoraj podziewała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts