Rom 19.02.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Mayland super sposób zacznę szkolić Marcię w tym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.02.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czasem trzeba drzwi przytrzymać żeby nie uciekła Lepiej motywować drobnym kieszonkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Jesteście niemożliwi. Już widzę mojego Szymka szorującego wannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.02.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Jesteście niemożliwi. Już widzę mojego Szymka szorującego wannę a ja Marcię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.02.2008 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Dzień Dobry Witam w czwartek bardzo bardzo wcześnie rano zyczę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2008 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Dzień Dobry Witam w czwartek bardzo bardzo wcześnie rano zyczę miłego dnia A nie wcześnie w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.02.2008 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 a ja mam piec z zasobnikiem, narożną wannę i wszytko jest git A ile litrów wody ma ten zasobnik? i jaki przepływ na minutę?? nie wiem czy pytanie jest precyzyjne? Jednofunkcyjny piec Junkersa i zasobnik 120l. W zupełności wystarcza. Do tego pompa wymuszająca obieg wody w instalacji ciepłej wody. Dzięki temu zaraz po otwarciu kranu mam ciepłą wodę. Pompa posiada zegar na Którym ustawiłem sobie kiedy chce żeby chodziła. Bo wiadomo że jak chodzi pompa to woda z zasobniku szybciej sie studzi i częściej odpala się piec żeby ją podgrzać. Dlatego np obieg nie chodzi w nocy bo po cholerę. A jaki przepływ na minutę to nie mam pojęcia Pierwsze słyszę żeby ktoś się tym interesował Romek to co do mnie piszesz jest tylko w części dla mnie zrozumiałe...bo ja techniczna gapa jestem. Powiem Ci o co chodzi. W moim starym domu miałam piec bez zasobnika, taki zwykły, dwufunkcyjny. Owszem trzeba było odczekać aż przyjdzie ciepła woda, ale mi toi tak naprawdę do końca nie przeszkadzało. Najgorsze dla mnie było to, że jak stałam pod prysznicem to nagle robiło się zimno bo ktoś puszczał wodę w kuchni. I szlag mnie terafiał bo musiałam wszystkim zapowiedzieć, że mają zakaz podchodzenia do kranów...bo mamusia idzie się kąpać. Teraz mam piec z zasobnikiem i wygląda to tak, że woda, którą puszczam do tej wielkiej wanny leci ciepła tylko do "1/3 wielkości wanny" a potem leci lodowata. Okazało się, że nasz zasobnik musi sobie potem dogrzać tą wodę i ja muszę czekać żebvy sobie dolać do wanny. A najpierw musze pilnować, żeby uchwycić ten moment, kiedy przestanie lecieć ciepła, bo jak zapomnę to mam pełną wannę letniej wody Podobno zasobniki są jakiejś pojemności, i mają jakiś przepływ na minutę (czy coś takiego) chodzi o to, że maja tyle ciepłej wody, że nap. jak ja chcę pod prysznic a dziecko do wanny to wystarczy tej wody dla nas dwóch. A teraz nie wystarcza. I jak tak działają wszystkie z zasobnikiem to ja nie wiem czy taki chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.02.2008 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Myć zamierzam ją jak obecną którą mam. Mam na to sposób: wkładam córkę z gąbką i cifem do srodka i każę wymyć Jak do tej pory to sie sprawdza Rewelacja Grunt to dobry pomysł...a swoją drogą ja nie mam problemu, żeby moją wannę umyć ...co prawda nie jest to mycie dla mnie komfortowe, bo w tym czasie różne wygibasy muszę robić...ale daję radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.02.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Dzień Dobry Witam w czwartek bardzo bardzo wcześnie rano zyczę miłego dnia No tak jak się ma urlop następnego dnia to można tak długo posiedzieć przed kompem a ludzie ciężko pracujący o tej porze już śpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ava80 20.02.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 a ja mam piec z zasobnikiem, narożną wannę i wszytko jest git A ile litrów wody ma ten zasobnik? i jaki przepływ na minutę?? nie wiem czy pytanie jest precyzyjne? Jednofunkcyjny piec Junkersa i zasobnik 120l. W zupełności wystarcza. Do tego pompa wymuszająca obieg wody w instalacji ciepłej wody. Dzięki temu zaraz po otwarciu kranu mam ciepłą wodę. Pompa posiada zegar na Którym ustawiłem sobie kiedy chce żeby chodziła. Bo wiadomo że jak chodzi pompa to woda z zasobniku szybciej sie studzi i częściej odpala się piec żeby ją podgrzać. Dlatego np obieg nie chodzi w nocy bo po cholerę. A jaki przepływ na minutę to nie mam pojęcia Pierwsze słyszę żeby ktoś się tym interesował Romek to co do mnie piszesz jest tylko w części dla mnie zrozumiałe...bo ja techniczna gapa jestem. Powiem Ci o co chodzi. W moim starym domu miałam piec bez zasobnika, taki zwykły, dwufunkcyjny. Owszem trzeba było odczekać aż przyjdzie ciepła woda, ale mi toi tak naprawdę do końca nie przeszkadzało. Najgorsze dla mnie było to, że jak stałam pod prysznicem to nagle robiło się zimno bo ktoś puszczał wodę w kuchni. I szlag mnie terafiał bo musiałam wszystkim zapowiedzieć, że mają zakaz podchodzenia do kranów...bo mamusia idzie się kąpać. Teraz mam piec z zasobnikiem i wygląda to tak, że woda, którą puszczam do tej wielkiej wanny leci ciepła tylko do "1/3 wielkości wanny" a potem leci lodowata. Okazało się, że nasz zasobnik musi sobie potem dogrzać tą wodę i ja muszę czekać żebvy sobie dolać do wanny. A najpierw musze pilnować, żeby uchwycić ten moment, kiedy przestanie lecieć ciepła, bo jak zapomnę to mam pełną wannę letniej wody Podobno zasobniki są jakiejś pojemności, i mają jakiś przepływ na minutę (czy coś takiego) chodzi o to, że maja tyle ciepłej wody, że nap. jak ja chcę pod prysznic a dziecko do wanny to wystarczy tej wody dla nas dwóch. A teraz nie wystarcza. I jak tak działają wszystkie z zasobnikiem to ja nie wiem czy taki chcę ja tez mam junkersa na 120 l i jakos nie było tego problemu. mogę odkręcić wodę w kuchni, wc i lac do wanny i wszędzie idzie ciepła a co do ilości..hm..nigdy nie lalam sobie pełniutkiej wanny, bo jak sie wrzuce to sie wyleje, ale do 2/3 wysokości to spokojnie wanna narożna więc niemała - 140x95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.02.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 No to ja się muszę zorientować ile litrów ma mój zasobnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.02.2008 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 tutaj też nikogo nie ma... nikt do mnie nie przyszedł a ja przecież grzeczna dziewczynka jestem No cóż...poczekam...może ktoś wpadnie na kawkę http://www.ekartki.pl/cards_files/1/1168_kawa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.02.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Dzień Dobry Wieczór Aniu z tego co piszesz to masz za mały zasobnik. Ja mam 120l i tak jak Ava nigdy nie miałem problemu z zimną wodą w wannie. Moja wanna ma pojemność 200l ale pewnie nigdy więcej niż 100l nie nalewam. Jeżeli chodzi o piec dwufunkcyjny - ja rozumiem że może Ci to czekanie nie przeszkadzać ale mi raczej chodziło o koszty - za każdym razem wylewasz pewnie z litr wody do szamba zanim poleci ciepła. A za ten wylany litr płacisz podwójnie - za wodę i za ścieki. W skali miesiąca trochę tych litrów się zbierze. Nie mówię już o tym dyskomforcie jak ktoś gdzieś indziej włączy ciepłą wodę. Można wtedy cholery dostać. Tak więc ja obstaję przy swoim że najlepszy jest piec jednofunkcyjny z zasobnikiem. Marzeniem już by był piec kondensacyjny (sprawność powyżej 100%) ale wiadomo - taki piec kosztuje dużo więcej. Ale się rozgadałem Cichutko coś u Ciebie dzisiaj było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.02.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Dobry wieczór Romku, jest cicho bo Ciebie nie ma i nie ma nas kto zabawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.02.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Cześć Romku - no ...Ciebie nie było to cichutko było A co do pieca - to ten zasobnik na duży wygląda - myślę że te 120 litrów ma - o ile nie więcej. Nie wiem o co tu chodzi...może on jakiś felerny jest...ale był Pan sprawdzać i skasował 130 zł to chyba wie co mówi...a mówi, że oki Już głupia z tego wszystkiego jestem. Aha szambo mi nie grozi - mam kanalizację A co to jest piec kondensacyjny? i ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.02.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Romku, pozałatwiałeś dzisiaj wszystkie sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.02.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Romek a jak Twoje sprawy? pozałatwiałeś wszystko? i jak się czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.02.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Cześć Moje Robaczki Kochane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.02.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Z wykształcenia jestem fizykiem ( ) to coś wiem o tym -piec kondensacyjny to piec wykorzystujące zjawisko kondensacji pary wodnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 przepraszam musze spadaćbedę jeszczepapapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts